Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Deveti Sajam pazinske knjige

Grad Pazin i ove godine, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem u Pazinu i drugim pazinskim izdavačima priprema deveti „Sajam pazinske knjige“ – izložbeno-prodajni sajam knjiga pazinskih izdavača i autora. Sajam će se održati 25. listopada, u vremenu od 10.00 do 17.00 sati u holu Spomen doma.

Manifestacija je obzirom na broj godina održavanja već tradicionalna, mada je ove godine novo to što je vremenski uklopljena u aktivnosti Mjeseca knjige, u kojem će i pazinski izdavači imati priliku građanima Pazina i široj čitateljskoj publici predstaviti i ponuditi na prodaju, po promotivnim cijenama, svoja novija i nešto starija izdanja knjiga, kojih ni ove godine ne nedostaje.

I ovogodišnjim Sajmom, želimo građanima što potpunije predstaviti najnoviju produkciju knjiga pazinskih autora i izdavača, kao i knjiga koje su tematikom vezane za naš grad.

Osim što će posjetitelji iz prve ruke moći dobiti željene informacije o izdanjima, knjigama, izdavačima, izložena izdanja bit će na prodaju, a za sve zainteresirane bit će predstavljena najnovija izdanja pazinskih izdavača.

Uz svečano otvorenje u 10.30 sati, pripremamo kratki prigodni program. Odmah nakon toga, u jutarnjem od 10.40 do 13.00 te u popodnevnom terminu od 15.00 do 17.00 sati predstavit će se autori i izdavači. Na početku programa Danijel Načinović će predstaviti svoju novu zbirku pjesama na talijanskom jeziku, simboličnog naziva Lo Schiavone, u izdanju Josipa Turčinovića d.o.o. Pazin. Zatim će David Ivić i Željko Mrak predstaviti knjigu mlade autorice Nikoline Sirotić Snaga ljubavi. Za kraj jutarnjeg programa predvidjeli smo predstavljanje projekta Knjiga pod ruku, put pod noge Gradske knjižnice Pazin.

U popodnevnom programu kratkom će prezentacijom svoj rad predstaviti Državni arhiv u Pazinu, dok će Muzej Grada Pazina predstaviti katalog svoje jubilarne izložbe uz 20. godišnjicu Muzeja Sve naše zbirke. Pazinski ogranak Matice hrvatska predstavit će nam još jedno novo izdanje, vrijednu knjigu za izučavanje lokalne povijesti, autora Mate Krizmana Istra od talijanske okupacije 1918. do Londonskog memoranduma 1954., kao i izdavač Josip Turčinović, koji će nam predstaviti knjigu Kapelice na žminjštini, autorice Nele Peteh, koju će predstaviti Nada Galant, vlč. Jordan Rovis i Marija Ivetić. I za kraj će nam pazinski autori Gorana Družeta i Dalen Belić te urednik zbirke Mirko Grdinić predstaviti zbirku Festivala fantastične književnosti, koja nosi naslov Pazinske priče.

Na sajmu očekujemo sudjelovanje sljedećih izdavača: Državnog arhiva u Pazinu, Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin, Gradske knjižnice Pazin, Grada Pazina, „Josip Turčinović“ d.o.o., Katedre čakavskoga sabora Pazin, Matice hrvatske Ogranka Pazin, Muzeja grada Pazina i Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu.

PROGRAM

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.