Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Kultura

Samanj kulture održava se ovog petka u Pazinu

U Pazin ponovno stiže Samanj Kulture – kulturno-zabavno događanje. Manifestacija se održava 14. lipnja u Pazinskom Kaštelu od 16 sati. Na ovom Samlju izlažu brojni umjetnici / umjetnice, stvaraoci / stvarateljice i filmaši / filmašice te međusobno dijele znanja i iskustva, kako među sobom, tako i među lokalnom zajednicom. Festival ukazuje na neraskidivu vezu između umjetnosti i društva – Koliko smo međusobno potrebni jedni drugima u umjetnosti, koliko je umjetnosti potrebna zajednica i koliko je zajednici potrebna kultura. Saznajte više »

13. Književna nagrada „Edo Budiša“ ide Tamari Bilankov za knjigu „Iz kuće po kojoj pada kiša“

Godišnja književna nagrada Istarske županije – Regione Istriana „Edo Budiša“ dodjeljuje se u spomen na rovinjskog književnika Edu Budišu (1958. – 1984.). Nagrada „Edo Budiša“ sastoji se od jednomjesečnog boravka u Kući za pisce – Hiži od besid u Pazinu i jednokratne novčane nagrade od 1.000,00 eura. Nagrada se dodjeljuje autoricama i autorima do 35 godina starosti kojima je u protekloj godini objavljena zbirka kratkih priča. Saznajte više »

Započela obnova krovišta pazinske župne crkve sv. Nikole

Prošli tjedan započeli su zaštitni radovi prve faze obnove krovišta pazinske župne crkve sv. Nikole u Pazinu. U ovoj fazi obnovit će se krovište sjevernog broda crkve, a radovi su započeli postavljanjem skele uz sjeverno pročelje crkve te otvaranjem krovišta i utvrđivanjem postojećeg stanja, nakon čega slijede i sami radovi sanacije. Saznajte više »

U srijedu u Kući za pisce književno druženje s Marijanom Čanak

Gradska knjižnica Pazin poziva sve zainteresirane na književno druženje s Marijanom Čanak u Kuću za pisce – Hižu od besid u srijedu, 29. svibnja u 18 sati. Autorica tijekom svibnja boravi u pazinskoj, ali i istarskoj Hiži od besid te će sa sudionicima druženja podijeliti informacije na čemu je radila tijekom stipendijskog boravka te koliko su joj Pazin i Istra bili inspirativni i hoće li se možda naći u nekoj budućoj priči. Razgovor moderira Neven Ušumović. Saznajte više »

Majda Milevoj Klapčić preuzela danas funkciju ravnateljice Gradske knjižnice Pazin

Nakon što je na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Pazina krajem travnja, Majda Milevoj Klapčić imenovana za novu ravnateljicu Gradske knjižnice Pazin, tu je funkciju preuzela danas, 13. svibnja 2024. godine. Tim je povodom za novu ravnateljicu u maloj vijećnici gradonačelnica Suzana Jašić sa suradnicima upriličila službeni prijem izrazivši joj svoje čestitke i želje za uspješan mandat. Saznajte više »

Potpisani kolektivni ugovori za povećanje plaća u vrtiću i kulturi

Danas je u velikoj vijećnici Grada Pazina gradonačelnica Suzana Jašić s predstavnicima sindikata vrtića i ustanova u kulturi potpisala kolektivne ugovore za 10% veće plaće zaposlenih u Dječjem vrtiću “Olga Ban” Pazin, Muzeju grada Pazina, Gradskoj knjižnici Pazin i Centaru za kulturu i obrazovanje Pazin. Radi se i na povećanju plaća za JVP Pazin te korigiranju koeficijenta i povećanju plaća za radnike i radnice Doma za starije osobe Pazin.

 

Izložba „…nekako s proljeća…“ u pazinskoj LG galeriji

Izložbom „…nekako s proljeća…“ pazinsko Društvo likovnih stvaratelja nastavlja sa svojim bogatim programom izlagačke djelatnosti.

Svibanjska izložba najdugovječnija je  izložba pazinskih likovnih amatera koja se tradicionalno održava  od 1975. godine kada je u Pazinu utemeljena likovna grupa. Ovom se izložbom obilježava 1. svibnja, Praznik rada i slavi proljeće, a članovi udruge izlažu svoje recentne radove. Saznajte više »

Kalibar festival predstavlja bogatu književnu produkciju, uz pub kviz, izložbu, Kristiana Novaka i koncert Zorana Predina

Festival književnosti i kulture „KaLibar bestival“ održat će se u Pazinu od 24. do 27. travnja u prostorima Kaštela. Ovogodišnji KaLibar je jedanaesti po redu, osim poznatih pisaca, okupiti kvizaše, likovnjake, filmaše i glazbenike.

Festival počinje u srijedu, 24. travnja pub kvizom u RocKaštelus početkom u 19 sati, koji će moderirati poznati sastavljač kvizova Saša Runko. Kviz će biti općeg tipa, podijeljen u četiri kategorije. Svoju ekipu možete prijaviti na broj mobitela: 091-5335-397 putem Vibera, What’s Upa, a broj ekipa je ograničen, pa organizatori mole da se prijavite čim ranije. Saznajte više »

Odluka o dodjeli financijskih sredstava za programe redovnog rada organizacijama civilnog društva iz proračuna Grada Pazina u 2024. godini

Na temelju članka 29. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge („Narodne novine“ broj 26/15., 37/21.), članka 31. Pravilnika o financiranju programa/ projekata/ manifestacija od interesa za opće dobro iz proračuna Grada Pazina („Službene novine Grada Pazina” broj 1/24.) i članka 34. Statuta Grada Pazina (”Službene novine Grada Pazina”, br. 17/09., 4/13., 23/14., 1/18., 5/20., 4/21. i 24/21. – pročišćeni tekst), Gradonačelnica Grada Pazina 4. travnja 2024. donijela je Odluku o dodjeli financijskih sredstava za programe redovnog rada organizacijama civilnog društva iz Proračuna Grada Pazina u 2024. godini u području društvenih djelatnosti.

Odluka o dodjeli financijskih sredstava za programe redovnog rada OCD iz Proračuna Grada Pazina u 2024. godini