Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Gospodarstvo

Procjena šteta od prirodne nepogode (klizanje, tečenje, odronjavanje i prevrtanje zemljišta) – dostava podataka

Poštovani sugrađani i sugrađanke,

Uslijed obilnih padalina koje su krajem rujna 2022. godine zahvatile područje Grada Pazina te posljedično izazvale brojne odrone i klizanje zemljišta, odnosno štetu na privatnoj i javnoj imovini (građevine, oprema, zemljište, višegodišnji nasadi i sl.), Grad Pazin pokreće proceduru za utvrđivanje uvjeta za proglašene prirodne nepogode.

Pozivaju se oštećenici, fizičke i pravne osobe na čijoj je imovini utvrđena šteta od prirodnih nepogoda da podatke o nastaloj šteti dostave Povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda u Gradu Pazinu u pisanom obliku, na propisanom obrascu. Saznajte više »

Objavljen Program potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u stočarstvu zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19 u 2022. godini

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Program potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u stočarstvu zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19 u 2022. godini čiji je cilj pružanje financijske pomoći primarnim proizvođačima u sektoru stočarstva koji nisu uspjeli ostvariti potporu temeljem Programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u stočarstvu zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID19. Saznajte više »

Procjena šteta od suše – dostava podataka

Poštovani sugrađani i sugrađanke,

uslijed izuzetno nepovoljne hidrološke situacije te dugog razdoblja bez padalina odnosno dugotrajne suše na području Istarske županije, pokrenuta je procedura utvrđivanja uvjeta za proglašenje prirodne nepogode. Pozivamo sve poljoprivredne proizvođače na području Grada Pazina koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika da dostave podatke o nastaloj šteti. Saznajte više »

Radionica „Prijelaz na EURO“ u Tinjanu okupila velik broj poduzetnika

Jučer, 30. lipnja 2022., u Tinjanu je održana edukacija na temu „Prijelaz na EURO“ koju su organizirali Razvojna agencija Srce Istre i Udruženje obrtnika Pazin, a koju su provele Anita Jurjević i Tanja Jurković (Retail DNA). U uvodnom dijelu sudionicima su se obratili načelnik Općine Tinjan, Goran Hrvatin, predsjednica Udruženja obrtnika Pazin, Karmen Gašparini i u ime Razvojne agencije Srce Istre, Claudia Pučić. U interpretacijskom centru – Hiža istarskog pršuta u Tinjanu, okupio se velik broj poduzetnika koji su prisustvovali s namjerom informiranja u svrhu što bolje pripreme za nadolazeće razdoblje prilagodbe prijelaza na novu valutu – EURO. Saznajte više »

Jeste li spremni za prijelaz na EURO? Prijave na edukaciju u tijeku

Razvojna agencija Srce Istre i Udruženje obrtnika Pazin organiziraju radionicu na temu „Prijelaz na EURO“, koja je namijenjena poduzetnicima s područja središnje Istre kako bi se na vrijeme pripremili i prilagodili svoje poslovanje uvođenju eura od 1. siječnja 2023.

Hrvatska se priprema za zamjenu kune eurom, a s time dolaze i nova zakonska pravila po pitanju dvojnog prikazivanja cijena, što kreće već u kolovozu ove godine. Također, stupila su na snagu nova pravila o provođenju popusta u 2022., a novi Zakon o zaštiti potrošača stupio je na snagu 28.5.2022.

Izuzetno je važno ne podcijeniti opseg aktivnosti i promjena koje je potrebno poduzeti stoga vas pozivamo da se prijavite putem ovog obrasca za sudjelovanje na besplatnoj edukaciji koja će se održati:

 30. lipnja 2022. u 11,00 sati

Mjesto održavanja: Hiža istarskog pršuta, Tinjan 5

(broj mjesta je ograničen pa vas molimo da rezervirate svoje mjesto na vrijeme)

Saznajte više »

HAMAG-BICRO otvorio ispostavu u Istarskoj županiji

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je ispostavu u Istarskoj županiji u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ – BOND 2, u četvrtak 7.travnja 2022. godine. Ovo je petnaesta po redu ispostava, a otvorena je u prostorijama Poduzetničkog inkubatora PazinUp koji djeluje unutar Razvojne agencije Srce Istre d.o.o.

Saznajte više »

Župan Miletić zajedno s pročelnicima Istarske županije na radnom sastanku s gradonačelnicom i pročelnicima Grada Pazina

Na poziv gradonačelnice Grada Pazina Suzane Jašić, delegacija Istarske županije predvođena županom Borisom Miletićem danas je održala radni sastanak u Pazinu. Povod sastanku je potpisivanje Ugovora o sufinanciranju programa pružanja socijalne usluge pomoć u kući u 2022. godini čiji su potpisnici upravo župan i gradonačelnica, a vrijednost ugovora iznosi 200.000,00 kuna. Radi se o aktivnosti socijalne usluge “Pomoć u kući”, a provoditelj usluge na području Grada Pazina i općina Pazinštine je Gradsko društvo Crvenog križa Pazin. Župan je istaknuo zadovoljstvo što je Istarska županija u mogućnosti pomoći našim najugroženijim građanima i građankama. Saznajte više »

Grad Pazin ugostio Veleposlanika Kraljevine Norveške Nj. E. Haakona Blankenborga

Po prvi puta Grad Pazin ugostio je veleposlanika Kraljevine Norveške NJ.E. Haakona Blankenborga koji je u Pazin stigao povodom otvorenja međunarodne putujuće izložbe „Idetity on the Line“ 16. ožujka. Gradonačelnica Suzana Jašić je,  zajedno sa suradnicima i suradnicama, održala prijem u četvrtak 17. ožujka 2022.godine. Saznajte više »

Obavijest obveznicima poreza na kuće za odmor

Pozivaju se novi vlasnici kuća za odmor na području Grada Pazina, kao i postojeći vlasnici ukoliko je došlo do promjene koja utječe  na utvrđivanje porezne obveze da dostave podatke o kući za odmor u svrhu utvrđivanja poreza na kuće za odmor u 2022. godini. Prijave s podacima o kućama za odmor (mjesto i adresa, korisna površina, podaci o vlasniku) mogu se dostaviti osobno u pisarnicu Grada Pazina, poštom na adresu Družbe Sv. Ćirila i Metoda 10, 52000 Pazin ili putem elektronske pošte: [email protected]

Rok za dostavu podataka je 31. ožujak 2022. godine.

Obrazac za prijavu: kuće za odmor prijava Saznajte više »

Nova brošura Proračun u malom za 2022.godinu

Temeljni financijski dokument Grada Pazina, od danas dostupan na web stranici Grada Pazina

Poštovani građani i građanke Pazina,

pred vama je naš veliki mali proračun. Mali – zato što je njegov najveći dio već unaprijed predodređen kroz decentralizirana sredstva za školstvo i vatrogastvo te kroz namjenska sredstva za projekte i dio komunalne infrastrukture pa je “izvorni dio” proračuna kojim se financira veliki niz drugih potreba (vrtić, knjižnica, muzej, sport, udruge, funkcioniranje Grada, dio komunalne infrastrukture itd.) izuzetno nedovoljan, ne samo za normalno funkcioniranje spomenutih područja, već i za niz drugih potreba koje realno postoje.

Veliki – zato što ga punimo svi mi, građanke i građani, kroz prireze, poreze, naknade, doprinose i svaka ta kuna koja gradi naš proračun rezultat je nečijeg rada i odricanja, i to je veliko. S poštovanjem imamo to na umu i zato ga pažljivo i racionalno trošimo, ne rasipamo sredstva i važemo svaku kunu.  Saznajte više »