Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Gospodarstvo

Nove prosinačke mjere pomoći gospodarstvu

Gradsko vijeće Grada Pazina je na svojoj posljednjoj sjednici ove godine donijelo Odluku o mjerama pomoći gospodarstvu Grada Pazina tijekom trajanja epidemije bolesti covid-19 za prosinac 2020. te siječanj 2021., a sve s ciljem pomoći i rasterećenja poduzetnika. Poticaj je ovo za zadržavanje radnih mjesta te rješavanje problema nelikvidnosti onima čija je poslovna aktivnost smanjena uslijed epidemije koronavirusa. Saznajte više »

Najava kreditne linije „Poduzetnik Istarska županija 2020.“

Sredinom listopada 2020. godine istarskim poduzetnicima biti će na raspolaganju 385.000.000,00 kuna kreditnih sredstava iz Programa “Poduzetnik Istarska županija 2020.”. Ovaj Program provodi se kroz suradnju Istarske županije sa svim gradovima u Istarskoj županiji, Istarskom razvojnom agencijom IDA d.o.o., Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak i poslovnim bankama.Poduzetnici koji ulažu na području Grada Pazina raspolagati će s ukupno 25.000.000,00 kuna te dodatnih 846.000,00 kuna kreditnih sredstava koje će Županija rasporediti Pazinu sukladno udjelu u IDA-i te iskorištenosti županijskog fonda. Grad Pazin će iz svog proračuna sufinancirati 1% kamatne stope.

Saznajte više »

Gradonačelnik donio Zaključak o mjerama za pomoć gospodarskom sektoru tijekom trajanja epidemije bolesti COVID-19

Gradonačelnik Grada Pazina, Renato Krulčić  donio je 02. travnja 2020. godine Zaključak o mjerama za pomoć gospodarskom sektoru tijekom trajanja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2. Cilj mjera je rasterećenje poduzetnika tijekom trajanja posebnih mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Istarske županije koje su donijete u cilju sprječavanja epidemije bolesti COVID-19. Putem ovih mjera se poduzetnicima želi dati poticaj za zadržavanje radnih mjesta ali i za rješavanje problema nelikvidnosti onima čija je poslovna aktivnost smanjena uslijed epidemije. Saznajte više »

Radionica o financijskim instrumentima Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020.

Ministarstvo poljoprivrede – Uprava za potporu poljoprivredi i ruralnom razvoju, u suradnji s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR), organizira radionicu s ciljem predstavljanja financijskih instrumenata Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.: Mikro i mali zajmovi za ruralni razvoj, Pojedinačno jamstvo za ruralni razvoj i Investicijski krediti za ruralni razvoj.

Saznajte više »

Zaklada prof. dr. Marijan Hanžeković objavljuje natječaj za dodjelu godišnje nagrade za 2019. godinu.

Zaklada prof. dr. Marijan Hanžeković objavljuje natječaj za dodjelu godišnje nagrade za 2019. godinu. Radovi na hrvatskome ili engleskom jeziku predaju se najkasnije do 1. lipnja 2019. Uz radove se predaje i obrazac za prijavu na natječaj. Svi natjecatelji moraju zadovoljiti propisane uvjete.

Saznajte više »

Javni poziv poduzetnicima za sudjelovanje na projektu „Poduzetnici u školi“ (Business in School)

Projekt „Poduzetnici u školi“ započeo je u svibnju 2017. godine održavanjem prezentacije i predstavljanja poduzetništva učenicima završnih razreda Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin u cilju informiranja učenika o poduzetništvu, potrebama na lokalnom tržištu rada te mogućnostima zapošljavanja i samozapošljavanja.
Uz Grad Pazin, Gimnaziju i strukovnu školu Jurja Dobrile Pazin, Udruženje obrtnika Pazin te Hrvatski zavod za zapošljavanje – Ispostava Pazin, kao partnere u projektu, na prezentaciji su sudjelovali i brojni poduzetnici s područja središnje Istre koji su učenicima predstavili svoja poduzetnička i životna iskustva. Saznajte više »

Proglašena elementarna nepogoda za područje grada Pazina

vatrogasci_foto_poplavaŽupan Istarske županije razmatrajući zahtjev Grada Pazina donio je zaključak o proglašenju elementarne nepogode za područje grada Pazina. Elementarna nepogoda uzrokovana je tučom i poplavom, a njezin najveći intenzitet dogodio se u razdoblju od 12. do 14. lipnja 2016. godine. Razlog proglašenja elementarne nepogode su značajne štete na poljoprivrednim površinama, građevinskim objektima, te javnoj infrastrukturi. Prema prvim procjenama ukupna šteta iznosi više od 20% proračuna Grada Pazina koji je u 2015. godini iznosio 49 milijuna kuna. Kako bi se preciznije utvrdili razmjeri šteta Grad Pazin će vršiti njihov popis u razdoblju od ponedjeljka 4. srpnja do petka 15. srpnja 2016. godine, radnim danom od 9 do 14 sati u Upravnom odjelu za gospodarstvo, financije i proračun Grada Pazina.

Saznajte više »

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike