Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Gospodarstvo

Središnja Istra zajedničkim upravljanjem poduzetničkim inkubatorima želi poduprijeti mlade poduzetnike i obrtnike

Okupljanjem u velikoj vijećnici Grada Pazina mladih poduzetnika, čelnih ljudi s područja središnje Istre, predstavnika potpornih poduzetničkih institucija te mladih zainteresiranih za pokretanje obrta ili poduzeća, započeo je projekt “Participativno upravljanje poduzetničkom infrastrukturom: mladi poduzetnici u dijalogu s donositeljima odluka”. Cilj projekta je uključiti mlade poduzetnike sa šireg područja Pazinštine u zajedničko promišljanje postojećih i budućih poduzetničkih prostora na ovom području, kao i ispitati potrebe populacije mladih poduzetnika i obrtnika. Saznajte više »

Projekt 𝘗𝘢𝘻𝘪(𝘯) 𝘗𝘳𝘰𝘳𝘢č𝘶𝘯!; prikupljanje prijedloga građana i građanki do kraja ovog mjeseca

U sklopu desetog po redu ciklusa projekta „Pazi(n) proračun!“ u tijeku je zaprimanje prijedloga malih komunalnih akcija za koje građani i građanke smatraju da ih je potrebno provesti na području njihovog mjesnog odbora u 2024. godini. Prijedlozi se zaprimaju do kraja ovog mjeseca, odnosno do sljedećeg četvrtka, 31. kolovoza 2023. godine. Ispunjen Obrazac dostavlja se putem e-maila  [email protected], osobno ili poštom na: Grad Pazin, Družbe Sv. Ćirila i Metoda 10, 52000 Pazin, s naznakom „Pazi(n) proračun“. Saznajte više »

Procjena šteta od prirodne nepogode – dostava podataka

Poštovani sugrađani i sugrađanke,

Uslijed nevremena (olujni vjetar, kiša, tuča) koje je 19., 21. i 25. srpnja 2023. godine pogodilo područje Grada Pazina te posljedično izazvalo štete na privatnoj i javnoj imovini (građevine, oprema, zemljište, višegodišnji nasadi i sl.), Grad Pazin pokreće proceduru za utvrđivanje uvjeta za proglašene prirodne nepogode. Saznajte više »

Proračun u malom za 2023.godinu: sažetak planova i aktivnosti

Poštovani građani i poštovane građanke Pazina,

i ove godine predstavljamo vam naš veliki mali proračun.
Najveći dio proračuna već je unaprijed predodređen kroz decentralizirana sredstva za školstvo i vatrogastvo te kroz namjenska sredstva za projekte i dio komunalne infrastrukture. “Izvorni dio” proračuna kojim se financira veliki niz potreba poput vrtića, knjižnice, muzeja, sporta, udruga, funkcioniranja gradske uprave, dio komunalne infrastrukture itd. nedovoljan je za realiziranje mnogih potreba koje objektivno postoje. Zbog toga smo uložili i ulažemo velike napore da povećamo sredstva u proračunu.

Saznajte više »

Obavijest obveznicima poreza na kuće za odmor

Pozivaju se novi vlasnici kuća za odmor na području Grada Pazina, kao i postojeći vlasnici ukoliko je došlo do promjene koja utječe  na utvrđivanje porezne obveze, da dostave podatke o kući za odmor u svrhu utvrđivanja poreza na kuće za odmor u 2023. godini. Prijave s podacima o kućama za odmor (mjesto i adresa, korisna površina, podaci o vlasniku) mogu se dostaviti osobno u pisarnicu Grada Pazina, poštom na adresu Družbe Sv. Ćirila i Metoda 10, 52000 Pazin ili putem elektronske pošte: [email protected]

Rok za dostavu podataka je 31. ožujak 2023. godine.

Obrazac za prijavu:  Obrazac_prijava podataka o kući za odmor  Saznajte više »

Javni poziv Istarske županije za dodjelu potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju

Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije raspisao je  Javni poziv za dodjelu potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju na  području Istarske županije za 2022. godinu. Potpore se dodjeljuju kroz sljedeće mjere;  unaprjeđenje ekološke poljoprivredne proizvodnje, potpora oštećenicima u slučaju prirodnih nepogoda, unaprjeđenje stočarske proizvodnje, sufinanciranje certifikacije autohtonih proizvoda ZOI, potpora za mini klaonice na OPG-u. Javni poziv otvoren je do 08. prosinca 2022. godine, a cjelovit tekst Javnog poziva, kao i potrebni obrasci s uputama za dostavu zahtjeva dostupni su  na: https://www.istra-istria.hr/hr/clanci/istarska-zupanija-novosti/14057/javni-poziv-za-dodjelu-potpore-poljoprivredi-i-ruralnom-razvoju-na-podrucju-istarske-zupanije-za-2022-godinu/

Potpore lokalnim ugostiteljima u zimskim mjesecima

Grad Pazin za predstojeće zimske mjesece pripremio je potpore za lokalne ugostitelje kako bi im olakšao poslovanje te ih potaknuo da svoje prostore i terase prilagode uvjetima u zimskim danima, kao i da kvalitetu svoje usluge obogate dodatnim sadržajima, a sve s ciljem da se u Pazinu unaprijedi zimska ugostiteljska ponuda.

Pazinski ugostitelji će tako za zimskih mjeseci, na lokacijama koje udovoljavaju uvjetima,  moći postaviti i urediti zimsku terasu na javnoj površini, i to bez naknade od studenog do kraja ožujka sljedeće godine, a omogućit će im se i produljeno radno vrijeme vikendom i praznikom (petak do 2:00 sata, subota do 4:00 sata), dok se onim ugostiteljima koji u svojim objektima budu organizirali događanja tijekom prosinca i siječnja nudi zajednička promocija. Saznajte više »

Proglašena prirodna nepogoda za područje Grada Pazina – POZIV za prijavu šteta od prirodne nepogode (klizanje, tečenje, odronjavanje i prevrtanje zemljišta) – dostava podataka

Župan Istarske županije donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode – klizanje, tečenje, odronjavanje i prevrtanje zemljišta KLASA:920-01/22-01/03, URBROJ: 2163-01/11-22-02, 27. listopada 2022. godine. Prirodna nepogoda proglašena je uslijed procjena šteta koje su uzrokovale obilne padaline koje su krajem rujna 2022. godine zahvatile područje Grada Pazina te posljedično izazvale brojne odrone i klizanje zemljišta, odnosno štetu na privatnoj i javnoj imovini (građevine, oprema, zemljište, višegodišnji nasadi i sl.).

Pozivaju se oštećenici, fizičke i pravne osobe na čijoj je imovini utvrđena šteta od prirodnih nepogoda da podatke o nastaloj šteti dostave Povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda u Gradu Pazinu u pisanom obliku, na propisanom obrascu. Saznajte više »

Grad Pazin provodi promotivnu akciju „Tržnica je srce grada“ – najam prodajnog mjesta za 1,00 kunu po danu

“Tržnica nam već dulje razdoblje polako nestaje, a što je grad bez tržnice? Pomozite nam je, stoga, oživjeti. Svaki vaš dolazak na tržnicu, čini je boljom, življom i potrebnijom….Jer tržnica nije samo mjesto trgovine, mjesto na kojem biramo što ćemo kuhati, dakle, jesti, i na kojem naši vrijedni sugrađani i sugrađanke, susjedi i susjede, prodaju rezultate svoga rada. Tržnica je i mjesto susreta, malih razgovora, malih događanja i jutarnjih kava”,  istaknula je gradonačelnica Suzana Jašić.

Svjesni činjenice kako su se kupovne navike građana značajno promijenile, te značaj odlaska na “tržnicu, markat, plac” sve više gubi na svom značaju Grad Pazin zajedno sa upraviteljem Uslugom d.o.o i suvlasnicima pokreće akciju revitalizacije Gradske tržnice. Osim promotivne akcije usmjerene prvenstveno na male i srednje poduzetnike, OPG-ove i sve fizičke osobe koje se bave proizvodnjom poljoprivrednih proizvoda želja je da uz podršku naših sugrađana i sugrađanki vratimo kupce na tržnicu. Saznajte više »