Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Gospodarstvo

Javni poziv Istarske županije za dodjelu potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju

Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije raspisao je  Javni poziv za dodjelu potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju na  području Istarske županije za 2022. godinu. Potpore se dodjeljuju kroz sljedeće mjere;  unaprjeđenje ekološke poljoprivredne proizvodnje, potpora oštećenicima u slučaju prirodnih nepogoda, unaprjeđenje stočarske proizvodnje, sufinanciranje certifikacije autohtonih proizvoda ZOI, potpora za mini klaonice na OPG-u. Javni poziv otvoren je do 08. prosinca 2022. godine, a cjelovit tekst Javnog poziva, kao i potrebni obrasci s uputama za dostavu zahtjeva dostupni su  na: https://www.istra-istria.hr/hr/clanci/istarska-zupanija-novosti/14057/javni-poziv-za-dodjelu-potpore-poljoprivredi-i-ruralnom-razvoju-na-podrucju-istarske-zupanije-za-2022-godinu/

Potpore lokalnim ugostiteljima u zimskim mjesecima

Grad Pazin za predstojeće zimske mjesece pripremio je potpore za lokalne ugostitelje kako bi im olakšao poslovanje te ih potaknuo da svoje prostore i terase prilagode uvjetima u zimskim danima, kao i da kvalitetu svoje usluge obogate dodatnim sadržajima, a sve s ciljem da se u Pazinu unaprijedi zimska ugostiteljska ponuda.

Pazinski ugostitelji će tako za zimskih mjeseci, na lokacijama koje udovoljavaju uvjetima,  moći postaviti i urediti zimsku terasu na javnoj površini, i to bez naknade od studenog do kraja ožujka sljedeće godine, a omogućit će im se i produljeno radno vrijeme vikendom i praznikom (petak do 2:00 sata, subota do 4:00 sata), dok se onim ugostiteljima koji u svojim objektima budu organizirali događanja tijekom prosinca i siječnja nudi zajednička promocija. Saznajte više »

Proglašena prirodna nepogoda za područje Grada Pazina – POZIV za prijavu šteta od prirodne nepogode (klizanje, tečenje, odronjavanje i prevrtanje zemljišta) – dostava podataka

Župan Istarske županije donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode – klizanje, tečenje, odronjavanje i prevrtanje zemljišta KLASA:920-01/22-01/03, URBROJ: 2163-01/11-22-02, 27. listopada 2022. godine. Prirodna nepogoda proglašena je uslijed procjena šteta koje su uzrokovale obilne padaline koje su krajem rujna 2022. godine zahvatile područje Grada Pazina te posljedično izazvale brojne odrone i klizanje zemljišta, odnosno štetu na privatnoj i javnoj imovini (građevine, oprema, zemljište, višegodišnji nasadi i sl.).

Pozivaju se oštećenici, fizičke i pravne osobe na čijoj je imovini utvrđena šteta od prirodnih nepogoda da podatke o nastaloj šteti dostave Povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda u Gradu Pazinu u pisanom obliku, na propisanom obrascu. Saznajte više »

Grad Pazin provodi promotivnu akciju „Tržnica je srce grada“ – najam prodajnog mjesta za 1,00 kunu po danu

“Tržnica nam već dulje razdoblje polako nestaje, a što je grad bez tržnice? Pomozite nam je, stoga, oživjeti. Svaki vaš dolazak na tržnicu, čini je boljom, življom i potrebnijom….Jer tržnica nije samo mjesto trgovine, mjesto na kojem biramo što ćemo kuhati, dakle, jesti, i na kojem naši vrijedni sugrađani i sugrađanke, susjedi i susjede, prodaju rezultate svoga rada. Tržnica je i mjesto susreta, malih razgovora, malih događanja i jutarnjih kava”,  istaknula je gradonačelnica Suzana Jašić.

Svjesni činjenice kako su se kupovne navike građana značajno promijenile, te značaj odlaska na “tržnicu, markat, plac” sve više gubi na svom značaju Grad Pazin zajedno sa upraviteljem Uslugom d.o.o i suvlasnicima pokreće akciju revitalizacije Gradske tržnice. Osim promotivne akcije usmjerene prvenstveno na male i srednje poduzetnike, OPG-ove i sve fizičke osobe koje se bave proizvodnjom poljoprivrednih proizvoda želja je da uz podršku naših sugrađana i sugrađanki vratimo kupce na tržnicu. Saznajte više »

Procjena šteta od prirodne nepogode (klizanje, tečenje, odronjavanje i prevrtanje zemljišta) – dostava podataka

Poštovani sugrađani i sugrađanke,

Uslijed obilnih padalina koje su krajem rujna 2022. godine zahvatile područje Grada Pazina te posljedično izazvale brojne odrone i klizanje zemljišta, odnosno štetu na privatnoj i javnoj imovini (građevine, oprema, zemljište, višegodišnji nasadi i sl.), Grad Pazin pokreće proceduru za utvrđivanje uvjeta za proglašene prirodne nepogode.

Pozivaju se oštećenici, fizičke i pravne osobe na čijoj je imovini utvrđena šteta od prirodnih nepogoda da podatke o nastaloj šteti dostave Povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda u Gradu Pazinu u pisanom obliku, na propisanom obrascu. Saznajte više »

Objavljen Program potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u stočarstvu zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19 u 2022. godini

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Program potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u stočarstvu zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19 u 2022. godini čiji je cilj pružanje financijske pomoći primarnim proizvođačima u sektoru stočarstva koji nisu uspjeli ostvariti potporu temeljem Programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u stočarstvu zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID19. Saznajte više »

Procjena šteta od suše – dostava podataka

Poštovani sugrađani i sugrađanke,

uslijed izuzetno nepovoljne hidrološke situacije te dugog razdoblja bez padalina odnosno dugotrajne suše na području Istarske županije, pokrenuta je procedura utvrđivanja uvjeta za proglašenje prirodne nepogode. Pozivamo sve poljoprivredne proizvođače na području Grada Pazina koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika da dostave podatke o nastaloj šteti. Saznajte više »

Radionica „Prijelaz na EURO“ u Tinjanu okupila velik broj poduzetnika

Jučer, 30. lipnja 2022., u Tinjanu je održana edukacija na temu „Prijelaz na EURO“ koju su organizirali Razvojna agencija Srce Istre i Udruženje obrtnika Pazin, a koju su provele Anita Jurjević i Tanja Jurković (Retail DNA). U uvodnom dijelu sudionicima su se obratili načelnik Općine Tinjan, Goran Hrvatin, predsjednica Udruženja obrtnika Pazin, Karmen Gašparini i u ime Razvojne agencije Srce Istre, Claudia Pučić. U interpretacijskom centru – Hiža istarskog pršuta u Tinjanu, okupio se velik broj poduzetnika koji su prisustvovali s namjerom informiranja u svrhu što bolje pripreme za nadolazeće razdoblje prilagodbe prijelaza na novu valutu – EURO. Saznajte više »