Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Socijalna skrb i zdravstvo

Odluka o dodjeli financijskih sredstava za programe redovnog rada organizacijama civilnog društva iz proračuna Grada Pazina u 2024. godini

Na temelju članka 29. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge („Narodne novine“ broj 26/15., 37/21.), članka 31. Pravilnika o financiranju programa/ projekata/ manifestacija od interesa za opće dobro iz proračuna Grada Pazina („Službene novine Grada Pazina” broj 1/24.) i članka 34. Statuta Grada Pazina (”Službene novine Grada Pazina”, br. 17/09., 4/13., 23/14., 1/18., 5/20., 4/21. i 24/21. – pročišćeni tekst), Gradonačelnica Grada Pazina 4. travnja 2024. donijela je Odluku o dodjeli financijskih sredstava za programe redovnog rada organizacijama civilnog društva iz Proračuna Grada Pazina u 2024. godini u području društvenih djelatnosti.

Odluka o dodjeli financijskih sredstava za programe redovnog rada OCD iz Proračuna Grada Pazina u 2024. godini

Odluka o dodjeli financijskih sredstava za projekte i manifestacije organizacijama civilnog društva iz proračuna Grada Pazina u 2024. godini

Na temelju članka 29. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge („Narodne novine“ broj 26/15., 37/21.), članka 31. Pravilnika o financiranju programa/ projekata/ manifestacija od interesa za opće dobro iz proračuna Grada Pazina („Službene novine Grada Pazina” broj 1/24.) i članka 34. Statuta Grada Pazina (”Službene novine Grada Pazina”, br. 17/09., 4/13., 23/14., 1/18., 5/20., 4/21. i 24/21. – pročišćeni tekst), Gradonačelnica Grada Pazina 4. travnja 2024. donijela je Odluku o dodjeli financijskih sredstava za projekte i manifestacije organizacijama civilnog društva iz Proračuna Grada Pazina u 2024. godini u području društvenih djelatnosti.

Odluka o dodjeli financijskih sredstava za projekte i manifestacije OCD iz Proračuna Grada Pazina u 2024. godini

Uoči Uskrsa podijeljeni prigodni poklon paketi za socijalno najugroženije građane

Uoči nadolazećih uskršnjih blagdana, Grad Pazin je i ove godine za svoje najranjivije (socijalno najugroženije) sugrađane i sugrađanke pripremio 84 prigodna poklon paketa sastavljena od prehrambenih i higijenskih artikala. Podjelu paketa vršili su djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Pazin u njihovim prostorima  od 20. do 22. ožujka 2024. godine. Korisnicima, koji su dobili poziv za preuzimanje paketa, a nisu ga bili u mogućnosti sami preuzeti, djelatnici Grada Pazina i Crvenog križa Pazin uručiti će pakete ovaj tjedan prije Uskrsa, osobno na adresu. Saznajte više »

Nastavak prezentacije dobre prakse: drugi dan 1. Gerontološkog skupa u Pazinu

Nakon uspješnog prvog dana gerontološkog skupa u Pazinu, danas je u jutarnjim satima započeo drugi dan 1. gerontološkog skupa Istarske županije. I tijekom drugog dana skupa očekuju se predavanja koja u fokus stavljaju upravo osobe treće životne dobi. Važnost gerontološkog skupa ogleda se u njegovoj sposobnosti da okupi stručnjake, znanstvenike, pružatelje usluga zdravstvene i socijalne skrbi te ostale relevantne dionike koji se bave pitanjima starenja i brige o starijim osobama. Saznajte više »

Pazin je danas i sutra domaćin 1. gerontološkog skupa Istarske županije

U organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, u suradnji s Istarskom županijom i Gradom Pazinom, u pazinskom Spomen domu ovog četvrtka i petka (29. veljače i 1. ožujka) održava se prvi geronotolški skup Istarske županije. Skup svojim opsegom stručnog programa i prema odazivu predstavlja dosad prvu i najveću regionalnu stručnu manifestaciju iz područja zaštite i unapređenja zdravlja osoba starije životne dobi, a namijenjen je stručnjacima različitog stručnog profila u zdravstvenoj i socijalnoj skrbi za starije osobe, poglavito za područje Istarske županije. Saznajte više »

Natječaji za popunu radnih mjesta u Domu za starije osobe Pazin otvoreni do četvrtka, 22. veljače

Do ovog četvrtka, 22. veljače 2024. godine otvoreni su natječaji za popunu radnih mjesta u Domu za starije Pazin. Radi se o natječajima na neodređeno puno radno vrijeme za sljedeća radna mjesta;

Saznajte više »

Grad Pazin započinje sa sufinanciranjem troškova medicinski pomognute oplodnje

Gradonačelnica Suzana Jašić donijela je Odluku o novčanoj naknadi za troškove medicinski pomognute oplodnje koja stupa na snagu sutra,  20.2.2024. godine, a za što je u Proračunu za 2024. godinu osigurano 7.000 eura. Pravo na novčanu naknadu za troškove priznaju se punoljetnoj i poslovno sposobnoj ženi (do 42. godine života) i muškarcu koji žive u bračnoj ili izvanbračnoj zajednici na području Grada Pazina, a čije je dosadašnje liječenje neplodnosti ostalo bezuspješno. Također, pravo na novčanu naknadu za troškove nastale u vezi s provedbom postupka ima i punoljetna, poslovno sposobna žena (do 42. godine života) koja ne živi u braku, izvanbračnoj ili istospolnoj zajednici, čije je dosadašnje liječenje neplodnosti ostalo bezuspješno.

Saznajte više »

Objavljeni natječaji za popunu radnih mjesta u Domu za starije osobe Pazin

Danas, 12. veljače 2024. godine, objavljeni su natječaji za popunu radnih mjesta u Domu za starije Pazin. Natječaji su otvoreni do četvrtka, 22. veljače 2024. godine, a radi se o natječajima na neodređeno puno radno vrijeme za sljedeća radna mjesta;

Saznajte više »

Obavijest korisnicima mirovine o isplati jednokratnog novčanog primanja

Vlade Republike Hrvatske donijela je 21. prosinca 2023. godine  Odluku o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica rasta troškova života (NN 155/23) radi ublažavanja utjecaja povećanih troškova života na standard, a u skladu s gospodarskim mogućnostima. Iznos jednokratnog novčanog primanja (JNP) određuje se prema iznosu ukupnog mirovinskog primanja zatečenim korisnicima kojima ukupno mirovinsko primanje za rujan 2023. ne prelazi iznos od 840,00 eura: Saznajte više »