Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Socijalna skrb i zdravstvo

Pazinski Sindikat umirovljenika za stradale u potresu

Pazinska podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske poznata po svom humanitarnom djelovanju aktivno se uključila u prikupljanje pomoći  za stradale u potresu na Baniji. U dogovoru s istarskim aktivistima i koordinaciji s Gradom Pazinom, u dva je dana prikupljena iznimna količina posteljine i ostalih potrepština. Pozivu pazinskih umirovljenika odazvali su se mnogi Pazinci, ali i žitelji drugih dijelova Istre.  Saznajte više »

Objavljena javna nabava za izvođenje radova na izgradnji Doma za starije osobe u Pazinu

 

Danas, 29. prosinca 2020. godine u elektroničkom oglasniku javne nabave (EOJN)  objavljena je Dokumentacija o nabavi za postupak javne nabave za Izvođenje radova na izgradnji I. faze Doma za starije osobe i centra za pružanje  izvaninstitucijskih socijalnih usluga Pazin  https://eojn.nn.hr/SPIN/APPLICATION/IPN/DocumentManagement/DokumentPodaciFrm.aspx?id=4627879 Saznajte više »

Za jednokratne potpore umirovljenicima i starijim osobama uoči Božićnih i novogodišnjih blagdana Grad Pazin osigurao 94.000 kn

U velikoj vijećnici Grada Pazina danas, 23. studenog 2020. g.  održana je konferencija za medije povodom početka zaprimanja zahtjeva za isplatu jednokratne novčane potpore umirovljenicima i starijim osobama bez prihoda uoči nadolazećih božićno-novogodišnjih blagdana. Saznajte više »

Svečanim prijemom obilježen Dan dobrovoljnih davatelja krvi

Danas, 23. listopada, povodom Dana dobrovoljnih davatelja krvi, koji se obilježava 25. listopada, gradonačelnik Renato Krulčić je zajedno sa Gradskim društvom Crvenog križa Pazin, te predstavnicima općina Motovun i Žminj održao prijem za dobrovoljne davatelje krvi koji su u 2020. godini krv dali po jubilarni 125., 100., 75., 50. ili 35. put, čime su doprinijeli spašavanju života i promicanju moralnih i društvenih vrijednosti.

Obilježavanjem Dana dobrovoljnih davatelja krvi potiče se organizirano darivanje krvi na načelima dobrovoljnosti, anonimnosti, besplatnosti i solidarnosti.

Saznajte više »

Održano predavanje: „Što potpisujem? Doživotno i dosmrtno uzdržavanje nije isto!“

U povodu Međunarodnog dana starijih osoba, jučer 1. listopada, Udruga umirovljenika Pazinštine i Grad Pazin organizirali su predavanje pod nazivom: „Što potpisujem? Doživotno i dosmrtno uzdržavanje nije isto!“

Predavanje su održali odvjetnici Mraković Marina i Jakac Dean, a u svom su predavanju iznijeli korisne informacije o Ugovoru o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju, darovnom ugovoru, oporuci te ostalim bitnim stvarima na koje treba obratiti pažnju prilikom sklapanja ili potpisivanja istih.  Saznajte više »

U znaku inkluzivne skrbi i skorog početka izgradnje Doma za starije obilježen Međunarodni dan starijih osoba

U dvorani Istra pazinskog Spomen doma, danas, 1. listopada 2020. godine, je uspješno obilježen Međunarodni dan starijih osoba kojeg je prije 30 godina proglasila Glavna Skupština Ujedinjenih naroda.

Gradonačelnik Renato Krulčić čestitao je svim sugrađanima treće

životne dobi Međunarodni dan starijih osoba i istaknuo kako Grad Pazin nastavlja raditi na cjelovitoj inkluzivnoj skrbi za starije osobe čiji je ključni projekt izgradnja Doma za starije osobe i centra za pružanje izvaninstitucijskih socijalnih usluga Pazin.

Saznajte više »

Prijave za program radionica s roditeljima “Rastimo zajedno

DND Pazin poziva roditelje djece do 4. godine života da se uključe u besplatne radionice Programa podrške roditeljstvu Rastimo zajedno!

Na 11 radionica roditelji i voditelji su partneri u traženju odgovora na pitanja o roditeljstvu i djetetovom razvoju. Roditelji s voditeljicama i s drugim roditeljima razmjenjuju informacije, znanja, vještine, iskustva i tako zajednički uče i pružaju međusobnu podršku koja su se pokazala korisnom za jačanje kompetentnosti roditelja i djeteta.

Saznajte više »

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.