Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Poticana stanogradnja u Pazinu

Stambeno - poslovna zgrada

Stambeno – poslovna zgrada

Stambeno – poslovna građevina je smještena u samom centru grada, u ulici Miroslava Bulešića, bruto površine  1.367 m2, a sastoji se od prizemlja i tri kata sa sveukupno 13 stambenih jedinica i 4 poslovna prostora. U prizemlju se nalaze poslovni prostori i jedan dvosobni stan prilagođen osobama sa smanjenom pokretljivošću. Na prvom, drugom i trećem katu su smještena po dva dvosobna stana kvadrature od 53,60 m2 do 56,40 m2 i dva trosobna stana kvadrature od 74,10 do 74,95 m2. Svakom stanu pripada spremište i parkirno mjesto. Projekt predviđa armirano betonske međukatne konstrukcije debljine 18 cm sa plivajućim podovima čime se sprječava širenje buke. Također su zbog sprječavanja buke među stanovima projektirane dvostruke pregrade te isto tako svi stanovi imaju ulazni hol kako bi se spriječio prodor buke sa stepenica. Nosivi zidovi su od opeke 30 cm i termoizolacije (stiropor) debljine 8 cm. Previđena je bijela boja fasade budući da se ista najlakše održava i najmanje se troši pigment.

Ovdje možete pogledati projektna rješenja stanova i poslovnih prostora.

Nakon provedenog Natječaja za prikupljanje zahtjeva za kupnju stanova koji će se graditi po programu poticane stanogradnje i utvrđivanja Liste prvenstva Grada Pazina iz veljače 2013. godine te posljednjeg Natječaja za prodaju nekretnina kojeg je provelo društvo Usluga d.o.o. u lipnju 2015. godine sklopljeni su predugovori s kupcima  stambenih prostora te predugovori s kupcima  poslovnih prostora.

Za predmetnu zgradu je ishodovana uporabna dozvola. U tijeku je provedba Plana posebnih dijelova u zemljišnim knjigama Općinskog suda u Pazinu – etažiranje iza čega slijedi sklapanje ugovora o kupoprodaji sa kupcima.

Izgradnja stambeno – poslovne zgrade u Pazinu: