Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Pravila privatnosti

GRAD PAZIN, Družbe Sv. Ćirila i Metoda 10, OIB: 07969842379, Tel: 052 624 111, E-mail: [email protected]

Podaci koje prikupljamo

Podaci koje prikupljamo dostupni su isključivo GRADU PAZINU, Družbe Sv. Ćirila i Metoda 10, OIB: 07969842379, a služe za obavljanje zakonskih obveza vezano za službenike i namještenike, članove izvršnih i predstavničkih tijela lokalne i mjesne samouprave, fizičke i pravne osobe s kojima Grad Pazin ima ugovorni odnos te stranke (podnositelji zahtjeva, molbi, ponuda).
Davanje vaših osobnih podataka je dobrovoljno.
Osobne podatke obrađujemo isključivo u obimu koji nam je potreban, kako bismo s vama stvorili ugovorni odnos, kako biste kod nas pokušali ostvarili neko pravo, kako bismo pokušali udovoljiti Vašem zahtjevu, ili kako bismo odgovorili na vaš upit.
Privolu za obradu vaših podataka možete povući u svakom trenutku. To ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije nego što je ona povučena.

Zaštita osobnih podataka

Grad Pazin poštuje Vašu privatnost te obrađuje vaše osobne podatke pošteno i zakonito. Vaše osobne podatke spremamo u elektroničkom obliku.

Poruke u elektroničkom obliku

Grad Pazin ima svoju web stranicu (www.pazin.hr) koja služi za obavještavanje i informiranje o svojoj djelatnosti kao voditelju obrade. Web stranica prikuplja opće podatke i informacije kad ispitanik ili automatizirani sustav pristupi web stranici. Ti opći podaci i informacije se potom spremaju na server u vidu log datoteka. Prikuplja se:
– Tip preglednika i njegova verzija
– Operacijski sustav
– Web stranica s koje se pristupa gore navedenoj web stranici
– Podstranica
– Datum i vrijeme pristupanja web stranici
– IP adresa

Pružatelj internetske usluge

Pri korištenju tih općih podataka i informacija ne izvlačimo zaključke o ispitaniku. Suprotno tome, ove informacije su potrebne kako bi se (1) sadržaj web stranice ispravno dostavio, (2) optimizirao sadržaj web stranice i njen marketing, (3) osigurala dugotrajna sposobnost sustava i web stranice, (4) pružila potrebna pomoć državnim tijelima u slučaju kaznenog progona zbog cyber – napada. Stoga, web stranica www.pazin.hr analizira anonimno prikupljene podatke i informacije statistički s ciljem povećanja zaštite i sigurnosti podataka te kako bi osigurala optimalnu razinu zaštite svih prikupljenih osobnih podataka koje obrađuje. Anonimni podaci serverskih log datoteka spremaju se odvojeno od osobnih podataka ispitanika.
Web stranica www.pazin.hr sadrži kolačiće kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo korištenja navedene web stranice. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju u korisnikovu pregledniku. Ako imate korisnički račun na www.pazin.hr, prilikom prijave postavit ćemo privremeni kolačić kako bi znali da li vaš internet preglednik prihvaća kolačiće. Taj kolačić ne sadrži osobne podatke i nestaje čim zatvorite preglednik. Kada se prijavite s korisničkim računom postavit ćemo nekoliko kolačića kako bi u njima sačuvali informaciju o vašoj prijavi i vaše postavke prikaza. Ovi kolačići traju dva dana, a postavke prikaza traju jednu godinu. Ako izaberete „Zapamti me“, kolačić s informacijom o vašoj prijavi trajat će dva tjedna. Prilikom odjave, kolačić s informacijom o vašoj prijavi se briše.
Ako nas kontaktirate putem kontakt formulara ili nam šaljete elektroničku poštu (e-mail) s vašim osobnim podacima po kojima vas je moguće identificirati mi te podatke koristimo samo u svrhu ispunjenja vaših upita. Osobne podatke ne obrađujemo u marketinške svrhe, a mogu nam služiti i za kontaktiranje i obavještavanje naših službenika i namještenika, te ih ne dijelimo s drugima bez Vaše izričite privole.

Koliko dugo čuvamo podatke na web stranici www.pazin.hr

Podatke koje nam pošaljete putem kontakt obrasca čuvamo deset godina.

Kolačići treće strane

Google Analytics
Koristimo Google Analytics kako bi prikupili anonimne informacije o broju posjeta i najpopularnijim objavama. Usluga web analitike, između ostalog, prikuplja podatke o web stranici s koje je posjetitelj došao, koje je podstranice posjetio ili kako često i koliko dugo pregledava određenu podstranicu. Web analitika se koristi za optimizaciju web stranice i kako bi se provela analiza oglašavanja na internetu. Vlasnik servisa Google Analytics je Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, SAD.
Posjetitelj se može usprotiviti prikupljanju i obradi osobnih podataka koje je generirao Google Analytics, a koji su vezani uz korištenje web stranice www.pazin.hr. Kako bi to ostvario, posjetitelj mora skinuti dodatak pregledniku koji se nalazi na https://tools.google.com/dlpage/gaoptout i instalirati ga. Ovaj dodatak putem JavaScripta daje Google Analyticsu do znanja da se informacije o posjeti web stranice od strane posjetitelja ne smiju prikupljati i obrađivati. Google instalaciju navedenog dodatka pregledniku smatra valjanim prigovorom protiv prikupljanja osobnih podataka.
Dodatne informacije i Googleove smjernice vezane uz zaštitu osobnih podataka mogu se naći na https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ i https://www.google.com/analytics/terms/us.html

Zaštitne mjere

Grad Pazin koristi sigurnosne mjere, te Vaše podatke čuva u zaštićenom programu, kojemu pristup ima ograničeni broj pristupnika te imaju autorizaciju. Korisnik Stranice je svjestan da bez adekvatnih mjera sigurnosti (primjerice – sigurna konfiguracija Internet preglednika, ažurirani antivirusni programi, nekorištenje programa iz sumnjivih izvora) postoji rizik da podatke i lozinke koje koristi radi sprečavanja pristupa osobnim podacima, mogu biti otkriveni neovlaštenim trećim osobama.

Ograničenje odgovornosti

Iako poduzimamo dostupne tehničke, organizacijske i kadrovske mjere u cilju sprečavanja neovlaštenog otkrivanja vaših osobnih podataka, ne možemo jamčiti da neki od osobnih podataka koje prikupljamo neće nikada biti slučajno otkriveni, suprotno odredbama ovih Pravila zaštite privatnosti. Do najveće mjere dopuštene zakonom isključujemo odgovornost za štetu nanesenu korisnicima ili trećim osobama slučajnim otkrivanjem osobnih podataka.

Službenik za zaštitu osobnih podataka

U slučaju neovlaštenog korištenja Vaših osobnih podataka, ili za sve primjedbe i upite molimo vas da nam se obratite e-mail adresu [email protected], a naša službenica za zaštitu podataka dat će Vam odgovor u najkraćem roku.

Zaštita osobnih podataka