Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Savjetovalište za prehranu

Nakon prošlogodišnjeg uspostavljanja rada Savjetovališta za prehranu u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije (ZZJZIŽ), od kraja siječnja 2018. godine Savjetovalište je započelo s radom i u  Pazinu, Rovinju i Labinu.

Uz financijsku podršku Grada Pazina aktivnosti Savjetovališta u Pazinu se je počelo provoditi 25. siječnja  u prostorijama Higijensko epidemiološke službe (HES) unutar Ispostave IDZ–a Pazin. Radno vrijeme Savjetovališta biti će dvaput mjesečno (četvrtkom) od 12.00 do 20.00 sati, a po potrebi i češće.

Naglasak rada Savjetovališta je na prevenciji bolesti i promociji zdravlja. Savjetovalište za prehranu je jedna od aktivnosti županijskog javnozdravstvenog prioriteta: Promocija zdravlja, prevencija i rano otkrivanje kroničnih nezaraznih bolesti.

Aktivnosti Savjetovališta namijenjene su svim građanima, a posebno su usmjerene prema zadovoljenju potreba djece i njihovih roditelja, adolescenata, studenata i mladih,  s obzirom da je najbolje u najranijoj dobi usvojiti zdrave životne navike. U rad Savjetovališta uključeni su brojni stručnjaci ZZJZIŽ (magistra nutricionizma, liječnici specijalisti epidemiolozi, specijalisti školske medicine, psiholozi, sanitarni inženjeri i medicinski tehničari) koji će svojim savjetima i preporukama pružiti podršku svim korisnicima, naučiti ih i ojačati u cilju poboljšanja i očuvanja vlastitoga zdravlja. Sve usluge Savjetovališta su besplatne i nije potrebna uputnica.

Više o Savjetovalištu za prehranu na: http://www.zzjziz.hr/.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.