Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Savjetovalište za prehranu

U siječnju 2017. godine pokrenuta je nova aktivnost u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije (ZZJZIŽ) – Savjetovalište za prehranu kao integrirana djelatnost Zavoda. Od kraja siječnja 2018. godine Savjetovalište za prehranu, započelo je s radom i u Pazinu, Rovinju i Labinu.

Uz financijsku podršku Grada Pazina aktivnosti Savjetovališta u Pazinu su se počele provoditi 25. siječnja 2018. godine u prostorijama Higijensko epidemiološke službe (HES) unutar Ispostave IDZ–a Pazin. Radno vrijeme Savjetovališta biti će dvaput mjesečno (četvrtkom) od 12.00 do 20.00 sati, a po potrebi i češće.

Naglasak rada Savjetovališta je na prevenciji bolesti i promociji zdravlja. Savjetovalište za prehranu je jedna od aktivnosti županijskog javnozdravstvenog prioriteta: Promocija zdravlja, prevencija i rano otkrivanje kroničnih nezaraznih bolesti.

Aktivnosti Savjetovališta namijenjene su svim građanima, a posebno su usmjerene prema zadovoljenju potreba djece i njihovih roditelja, adolescenata, studenata i mladih,  s obzirom da je najbolje u najranijoj dobi usvojiti zdrave životne navike. U rad Savjetovališta uključeni su brojni stručnjaci ZZJZIŽ (magistra nutricionizma, liječnici specijalisti epidemiolozi, specijalisti školske medicine, psiholozi, sanitarni inženjeri i medicinski tehničari) koji će svojim savjetima i preporukama pružiti podršku svim korisnicima, naučiti ih i ojačati u cilju poboljšanja i očuvanja vlastitoga zdravlja. Sve usluge Savjetovališta su besplatne i nije potrebna uputnica.

Više o Savjetovalištu za prehranu na: Savjetovalište za prehranu