Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Komunalno

Do 2030. kanalizacijska mreža pokrivat će do 90% područja Središnje Istre

Grad Pazin u suradnji sa okolnim općinama nastavlja s razvojem Master plana vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja u okviru preliminarno prihvatljivog tehničkog obuhvata Studije izvodljivosti  budućeg europskog projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture proširenja, rekonstrukcije i izgradnje sustava vodoopskrbe, javne odvodnje te pročišćavanja na području aglomeracije EU PAZIN (Središnja Istra) koja uključuje administrativno područje JLS-e: Grad Pazin i Općine: Cerovlje, Gračišće, Lupoglav, Motovun, Sv. Petar u Šumi, Karojba, Tinjan i Žminj; te pripadno uslužno područje vodno-komunalnih operatera IVU-e: Istarski vodovod d.o.o. Buzet, Usluga odvodnja d.o.o. Pazin i Istarski vodozaštitni sustav d.o.o. Buzet. Saznajte više »

Renovirani Park narodnog ustanka u Pazinu spreman za najmlađe sugrađane

Danas ( 20.travnja 2021.godine) je u Pazinu službeno otvoren Park narodnog ustanka, ili kako ga naši sugrađani od milja nazivaju „gornji park“. Nakon mjesec i pol radova na preuređenju, dotrajale sprave dječjeg igrališta zamijenjene su novima, pa su na raspolaganju nove ljuljačke, vrtuljak, kućica za igru te 4 nove ljuljalice na opruzi i umjesto dosadašnjeg pijeska postavljena je antistres podloga kako bi udobnost i sigurnost, prilikom korištenja igrala, bila na visokoj razni. Park je napokon spreman za naše najmlađe sugrađane. Saznajte više »

Radovi i zabrana prometovanja na cesti Lindarski križ-Mačinići-Bakši

Obavještavamo Vas kako će se u utorak 6. travnja 2021.godine započeti s radovima na postavljanju asfaltnog zastora na dionici Lindarski križ-Mačinići-Bakši. Prometnica će biti zatvoren za sav promet. Privremena prometna signalizacija postavljena je na prometnici. Očekivani završetak radova je početak svibnja 2021.godine.
Molimo za razumijevanje.

Započinju radovi na rekonstrukciji i uređenju Parka istarskih velikana

Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave za izvođenje radova na rekonstrukciji i uređenju Parka velikana, odabrana je ponuda tvrtke Vladimir Gortan d.d. kao ekonomski najpovoljnija. Tom prigodom danas je u Parku istarskih velikana održano javno potpisivanje Ugovora o Rekonstrukciji i uređenju Parka Velikana, ukupne vrijednosti 2.976.005,65 kuna s PDV-om. Saznajte više »

Rekonstrukcija asfaltnog zastora u ulici Vrtlišće

Nakon što je po provedenom postupku jednostavne nabave sklopljen Ugovor o izvođenju radova – Rekonstrukcija asfaltnog zastora u ulici Vrtlišće, u utorak 30. ožujka 2021. godine bit će izvršeno uvođenje izvođača u posao čime će radovi i službeno započeti. Investicija je vrijedna 478.000,00 kuna, dok se završetak radova očekuje početkom svibnja 2021. godine. Saznajte više »

Preusmjeravanje prometa Istarskog ipsilona kroz Grad Pazin i zatvaranje ulice Štefanije Ravnić

Zbog potrebe izgradnje punog profila Istarskog ipsilona, na autocesti B8, dionici između čvora Lupoglav i čvora Vranja, uklanjat će se nadvožnjak Prašići. Zbog izvođenja predmetnih radova i sigurnosti korisnika, privremeno će se preusmjeriti vozila ukupne mase veće od 3,5 t s autoceste B8 kroz Grad Pazin. Privremena regulacija će se odvijati od 04. ožujka 2021. godine u 09:00 sati do 05. ožujka 2021.godine u 06:00 sati.

Uz ove radove, za sutra 04. ožujka 2021. godine, najavljeno je i zatvaranje ulice Štefanije Ravnić za sav promet u periodu od 08:00 do 16:00 sati, te će se promet ulicom 43. istarske divizije odvijati uz prometnu signalizaciju.

Molimo građane za razumijevanje i strpljenje.

 

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike