Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Komunalno

Ulica Velog Jože sutra ujutro zatvorena za promet

Sutra, 21. lipnja 2024. godine, radi izvođenja radova na sanaciji kolnika u ulici Velog Jože i na Starom trgu, u vremenu od 7:00 do 10:00 sati za sav će promet biti zatvorena ulica Velog Jože. U navedenom vremenu promet će se preusmjeravati alternativnim pravcem te se mole sudionici u prometu za strpljenje i razumijevanje.

 

Prošireno groblje na Starom Pazinu prošlo tehnički pregled

Prošireno groblje na Starom Pazinu prošlo je tehnički pregled te sada slijedi ishođenje uporabne dozvole. Projekt je to vrijedan oko 435 tisuća eura kojim je osigurano 127 novih grobnih mjesta. Radovima je uređen cijeli novi dio groblja te novi potporni i ogradni zid. Cjelokupni projekt financiran je sredstvima iz gradskog proračuna, dok je radove izvela tvrtka Vladimir Gortan d.o.o. iz Pazina, a  poslovne stručnog tvrtka VEMA – ING d.o.o. iz Pićna.  Saznajte više »

Završene javne rasprave u sklopu desetog ciklusa projekta „Pazi(n), proračun!“

Zborovima građana u Lindaru, Zarečju, Pazinu i Hekima završene su javne rasprave u sklopu jubilarnog, desetog po redu ciklusa projekta „Pazi(n), proračun!“, tijekom kojih su mještani izravno, svojim glasovima, odlučivali o komunalnim akcijama koje su željeli da se na njihovom području realiziraju kroz ovogodišnji gradski proračun. Saznajte više »

Na glavnoj prometnici kroz Pazin osvjetljena četiri pješačka prijelaza

S ciljem povećanja sigurnosti u prometu, posebno pješaka, na glavnoj prometnici kroz grad postavljeno je osvjetljenje na četiri pješačka prijelaza. Uz uzdignute obilježene pješačke prijelaze  i prateću vertikalnu signalizaciju koja uključuje i svjetlosne uređaje koji upozoravaju vozače da se približavaju pješačkom prijelazu, u ulicama M.B. Rašana i Jurja Dobrile proradila je tako i rasvjeta pa je sada u noćni satima vodoravna ravnina tih prijelaza osvijetljena i vidljiva vozačima. Saznajte više »

Ovaj tjedan javne rasprave u MO Lindar, Zarečje, Pazin i Heki

Provedba desetog ciklusa projekta Pazi(n) Proračun! završava ovaj tjedan javnim raspravama u mjesnim odborima Lindar, Zarečje, Pazin i Heki. Javna rasprava u društvenim prostorijama u Lindaru održat će se sutra, u utorak 14. svibnja s početkom u 18:30 sati, a nešto kasnije i u Zarečju gdje je okupljanje zakazano za 20:00 sati. U srijedu, 15. svibnja na redu je i MO Pazin gdje će se od 18:00 sati raspravljati u velikoj vijećnici Grada Pazina, dok ciklus rasprava završava u srijedu u Hekima u 20:00 sati. Pozivaju se mještani da se okupe u što većem broju i aktivno sudjeluju u odlučivanju!

Započinju radovi na sanaciji opločnika ispred zgrade Hitne medicinske pomoći u Pazinu

Započinju radovi na sanaciji opločnika ispred zgrade Hitne medicinske pomoći u Pazinu. Početak radova najavljen je za srijedu, 8. svibnja te će se za potrebe nužnog izlaska vozila Hitne medicinske pomoći otvoriti donja strana Šetališta Pazinske gimnazije za prometovanje isključivo za potrebe vozila Hitne. Molimo sve pješake i korisnike navedene dionice za povećanu opreznost tijekom trajanja radova. Prometnica će biti pravovremeno obilježena u vidu postavljanja znakova i signalizacije. Hvala na razumijevanju.  Saznajte više »

Održane javne rasprave u MO Stari Pazin i Zabrežani

U sklopu provedbe desetog ciklusa projekta Pazi(n) Proračun!, jučer, 29. travnja, održane su javne rasprave u mjesnim odborima Stari Pazin i Zabrežani gdje su se mještani susreli s gradonačelnicom Suzanom Jašić i njezinim suradnicima kako bi odlučili koje će male komunalne akcije na njihovom području biti realizirane kroz proračun u 2024. godini. Saznajte više »

U ponedjeljak javne rasprave u MO Stari Pazin i Zabrežani

U sklopu provedbe desetog ciklusa projekta Pazi(n) Proračun!, u ponedjeljak, 29. travnja, održat će se javne rasprave u mjesnim odborima Stari Pazin i Zabrežani gdje će prisutni mještani glasanjem odlučiti koje će male komunalne akcije na njihovom području biti realizirane kroz proračun u 2024. godini. Rasprava u društvenim prostorijama MO Stari Pazin započinje u 18:00 sati, dok je okupljanje u zgradi bivše škole u Zabrežanima zakazano za 20:00 sati. Pozivaju se mještani da se okupe u što većem broju i aktivno sudjeluju u odlučivanju!