Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Komunalno

Javni poziv za organizaciju povremene i privremene usluge ugostiteljske djelatnosti ili djelatnosti trgovine (kiosk prodaja) u pokretnom objektu u sklopu manifestacije “Drukčije ljeto u Pazinu“ 2023. godine

Na temelju Odluke o raspisivanju javnih poziva za programe i organizaciju podržavajuće infrastrukture i usluga u sklopu manifestacije „Drukčije ljeto u Pazinu“ 2023. godine, KLASA: 610-01/23-01/03, URBROJ: 2163-01-1/1-23-3, od 16. veljače 2023. godine, Upravni odjel za komunalni sustav Grada Pazina objavljuje

JAVNI POZIV

za organizaciju povremene i privremene usluge ugostiteljske djelatnosti ili djelatnosti trgovine (kiosk prodaja) u pokretnom objektu u sklopu manifestacije

“Drukčije ljeto u Pazinu“ 2023. godine Saznajte više »

Javni poziv za organizaciju prostora za privremeno i povremeno parkiranje vozila u sklopu manifestacije “Drukčije ljeto u Pazinu“ 2023. godine

Na temelju Odluke o raspisivanju javnih poziva za programe i organizaciju podržavajuće infrastrukture i usluga u sklopu manifestacije „Drukčije ljeto u Pazinu“ 2023. godine, KLASA: 610-01/23-01/03, URBROJ: 2163-01-1/1-23-3, od 16. veljače 2023. godine, Upravni odjel za komunalni sustav Grada Pazina objavljuje

JAVNI POZIV

za organizaciju prostora za privremeno i povremeno parkiranje vozila u sklopu manifestacije 

Drukčije ljeto u Pazinu“ 2023. godine Saznajte više »

Započinju javne rasprave po mjesnim odborima u sklopu projekta Pazi(n) Proračun! – građani i građanke odlučuju o raspodjeli 67.025,02 eura ( 505.000,00 kn)

U sklopu devetog po redu ciklusa projekta „Pazi(n), proračun!“ sljedeći tjedan započinju rasprave po mjesnim odborima na kojima će se predstaviti analiza pristiglih prijedloga te će nakon prezentacije i argumentacije, prisutni građani i građanke glasanjem odlučiti koje će komunalne akcije na njihovom području biti realizirane kroz proračun u 2023. godini. Saznajte više »

Proljetna akcija besplatnog odvoza zelenog otpada za kućanstva

Kako bi se smanjila količina biorazgradivog otpada koji se odlaže zajedno s miješanim komunalnim otpadom, komunalno društvo Usluga d.o.o. Pazin  provodit će akciju prikupljanja zelenog otpada na obračunskom mjestu korisnika usluge iz kategorije korisnika kućanstvo, bez naknade, u količini do 2m3 po obračunskom mjestu. Akcija će se provoditi od 03.04. – 05.05.2023.godine. Saznajte više »

Radovi na rekonstrukciji glavne prometnice kroz grad Pazin izvode se prema planiranoj dinamici

Radovi na rekonstrukciji glavne prometnice kroz grad Pazin u ulici M. B. Rašana, ukupne duljine od oko 300 metara, za sada se odvijaju prema planiranoj dinamici te bi, ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti, trebali biti dovršeni u travnju. U mjesec i pol dana izvedeni su tako radovi skidanja asfaltnih slojeva postojećeg kolnika i nogostupa s pripadajućim elementima kolničke konstrukcije te se trenutno izvode vrlo zahtjevni  radovi na podzemnoj infrastrukturi. Saznajte više »

Poziv na EKO-AKCIJU povodom Međunarodnog dana voda i Dana planete Zemlje

U susret Međunarodnom danu voda (22. ožujak) i Danu planeta Zemlje (22. travnja) Grad Pazin, Turistička zajednica središnje Istre i komunalno poduzeće Usluga d.o.o. pozivaju sve zainteresirane grupe građana i građanki da prijave lokacije koje žele očistiti od nakupljenog smeća.

Svi volimo sunčane vikende provesti vani na svježem zraku, u prirodi a mnogi su se po prvi puta u jednoj takvoj šetnji susreli s razmjerima količine otpada odbačenog u prirodi. I što je još strašnije…ima ga sve više na svakom koraku. Saznajte više »

Istrian Spring Trophy: u nedjelju 12. ožujka iz Pazina starta 3.etapa međunarodne biciklističke utrke

Međunarodna, profesionalna, etapna biciklistička utrka Istarsko proljeće ( Istrian Spring Trophy) koja se održava od 9. do 12. ožujka 2023. godine diljem Istre, zadnjeg dana dolazi u Pazin. Start posljednje 3. etape, održat će se u nedjelju 12. ožujka, a star je predviđen u 11:00 sati iz Trga slobode u Pazinu. Sama trasa etape je Pazin-Umag s duljinom od oko 115 kilometara. Saznajte više »

U tijeku je nabava radova energetske obnove višestambene zgrade na Trgu slobode

Prošli tjedan pokrenut je postupak nabave radova energetske obnove višestambene zgrade u samom središtu grada, one na Trgu slobode, a uskoro se očekuje i pokretanje postupka nabave radova energetske obnove i za višestambenu zgradu na Dršćevci (13 A, B i C). Rok za dostavu ponuda za energetsku obnovu bivše robne kuće je do 14. ovog mjeseca, dok će se početak izvođenja radova utvrditi uvođenjem odabranog ponuditelja u posao, a što bi prema sadašnjem planu trebalo biti već u travnju ili svibnju. Saznajte više »

Održana prezentacija novog Cjenika javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada za kategoriju korisnika koji nisu kućanstvo

Početkom ove godine komunalno društvo Usluga d.o.o. započelo je s primjenom novog Cjenika javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada te je na inicijativu Udruženja obrtnika Pazin i Turističke zajednice središnje Istre, u dvorani Istra pazinskog Spomen doma, održana prezentacija za kategoriju korisnika koji nisu kućanstvo, uključujući i iznajmljivače, kako bi im se pojasnilo cijenu i dalo upute o potrebnom postupanju u ostvarenju prava na umanjenje te cijene. Saznajte više »