Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Komunalno

Od 18.1. do 1.5.2022. zatvoren dio ceste Lindarski Križ-Žminj

Obavještavamo sve sudionike u prometu da će u utorak, 18.siječnja 2022.g. započeti rekonstrukcija dijela prometnice od raskrižja Mačinići D64 i NC50-1080 Križ Lindarski-Žminj.

Radovi će trajati od 18.01.-01.05.2022. godine, tijekom čega će prometnica na tom dijelu biti zatvorena za sav promet, uz jasno istaknute obilazne pravce.

Izvođač radova: Ceste d.o.o. Pula

Unaprijed zahvaljujemo na strpljenju.

Sterilizacija mačaka u Istri po akcijskim cijenama i u 2022, požurite i rezervirajte termin kod navedenih veterinara

Sterilizacija mačaka u Istri po akcijskim cijenama i u  2022, požurite i rezervirajte termin kod navedenih veterinara.

 Udruga “Mijau” iz Rijeke u dogovoru s navedenim  veterinarskim ambulantama već tradicionalno organizira akciju sterilizacije mačaka. Ove godine akcija  kreće od  15. siječnja 2022.

Akcija traje do kraja veljače, a ovisno o zainteresiranosti građana moguće je i produženje akcije u ožujku. Zato je bitno da svi zainteresirani za svoje ljubimce rezerviraju termin. Saznajte više »

Zbog izrazito loše epidemiološke situacije odgađa se javna prezentacija Idejno urbanističko-arhitektonske studije

Zbog izrazito loše epidemiološke situacije i niske procijepljenosti stanovništva Pazina, a u skladu s uputama Stožera Istarske županije odgađa se javna prezentacija Idejno urbanističko-arhitektonske studije „Konceptualna vizija Pazin 2030.”

Cilj je da na predstavljanje dođe što veći broj građana i građanki, da pitaju i razgovaraju s autorima studije. Kako isto u ovim uvjetima nije nemoguće ostvariti, predstavljanje će se organizirati kad se za to steknu uvjeti, odnosno kad epidemiološka situacija bude povoljnija.

Uvid u cjelovitu-otisnutu studiju moguć je u prostorima Gradske uprave najavom na broj telefona 052/635-031 ili [email protected] Saznajte više »

Biciklistička utrka CRO Race: zatvaranje prometnica u Pazinu 02.10.2021. od 11 do 12.30 sati

CRO Race – međunarodna biciklistička utrka ove subote prolazi kroz Pazin. Utrka se sastoji od šest etapa koje će obuhvatiti više od tisuću kilometara diljem Hrvatske a ugostit će najbolje bicikliste i timove. Peta dionica Rabac/Labin – Opatija održava se u subotu 02. listopada a kroz Pazin prolazi između 11:00 i 12:30 sati. Grad Pazin će biti domaćin prolaznog, bonifikacijskog cilja na utrci.
Utrka se kreće iz smjera Rapca/Labina prema Opatiji. U vrijeme prolaska biciklističke utrke kroz Pazin u subotu 02. listopada 2021. godine u vremenu od okvirno 11:00 do 12:30 sati sljedeće će prometnice biti zatvorene za sav promet:
prometnice iz smjera Gračišća i Lindarskog križa te ulice: Jurja Dobrile –  Šetalište Pazinske gimnazije – Hrvatskog narodnog preporoda – Dubravica u smjeru Cerovlja.

Saznajte više »

I ove godine nastavlja se energetska obnova obiteljskih kuća, na raspolaganju 300 milijuna kuna

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, nastavlja sa sufinanciranjem energetske obnove obiteljskih kuća za što je osigurano 300 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a u tijeku je i Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća.  Sredstva Fonda dodjeljivat će se do isteka kalendarske godine ili do iskorištenja sredstava. Cilj Poziva je povećanje broja energetski obnovljenih obiteljskih kuća u Republici Hrvatskoj.  Saznajte više »

Usluga d.o.o. – u ponedjeljak 6. rujna započinje podjela individualnih spremnika za odvojeno prikupljanje papira i plastike na kućnom pragu

U ponedjeljak 6. rujna 2021. započinje podjela individualnih spremnika za odvojeno prikupljanje papira i plastike na kućnom pragu za područje Grada Pazina. Spremnici su namijenjeni korisnicima izvan sustava polupodzemnih spremnika, a podjela započinje u Mjesnom odboru Trviž. Molimo korisnike koji u trenutku primopredaje spremnika neće biti na vlastitoj adresi, da osobno preuzmu spremnik u radno vrijeme reciklažnog dvorišta na adresi Jelenčići 61 E (u sklopu pretovarne stanice Jelenčići – bivše odlagalište otpada Jelenčići V). Saznajte više »