Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Sport i rekreacija

Sportski centar Egidije Marion u Pazinu: nabavljen automatski defibrilator

Zajednica sportskih udruga Grada Pazina u suradnji sa Nogometnim klubom Pazinka-Pazin i sa Zavodom hitne medicine Istarske županije ispostava Pazin na raspisani Natječaj Zaklade Istra ‘Mali projekti za bolje sutra’ prijavili su projekt ‘Od srca srcu’. Putem projekta nabavljen je automatski defibrilator koji je postavljen u svlačionicama Gradskog stadiona sportskog centra Egidije Marion u Pazinu.

Saznajte više »

Proglašeni najbolji sportaši Grada Pazina za 2022. godinu; Laureati odbojkašica Josipa Rigo, boćar Martin Štihović i AK Istra Racing Team Pazin

U organizaciji Zajednice sportskih udruga, uz pokroviteljstvo Grada Pazina, u ispunjenom polivalentnom prostoru Školsko – gradske sportske dvorane Sportskog centra „Egidije Marion“ jučer, 23. svibnja održana je svečanost proglašenja najboljih sportaša Grada Pazina za 2022. godinu na kojoj su dodijeljena priznanja klubovima i pojedincima za ostvarena sportska dostignuća i rezultate u prošloj godini. Pred okupljene su stali i najperspektivniji mladi sportaši do 18 godina u granskim sportovima te oni koji su zaslužili posebne nagrade i priznanja. Saznajte više »

Hoditi i zdravi biti – pridružite se pješačenju i učinite korak naprijed za svoje zdravlje

Pazin se i ove godine priključuje javnozdravstvenoj pješačkoj manifestaciji “Hoditi i zdravi biti – La salute viene camminando” i aktivno sudjeluje u akciji hodanja. Cilj ove hvale vrijedne manifestacije, čiji je organizator i inicijator Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, je promocija pješačenja kao prevencije bolesti srca i krvnožilnog sustava.

Popodne rezervirano za sve –  srijeda, 19. travnja okupljanje na Trgu slobode u 17:00 sati

Pozivamo sve građane i građanke, djecu i mlade da dođu na Trg slobode u srijedu, 19. travnja 2023. godine i učine  korak naprijed za svoje zdravlje. Već od 16:00 sati zainteresiranima će na raspolaganju biti patronažne sestre Istarskih domova zdravlja, Ispostave Pazin koje će Vam besplatno kontrolirati krvni tlak i provjeriti razinu šećera. Za zagrijavanje prije samog starta pobrinut će se Sportska igraonica i univerzalna sportska škola SPORT 4+. Saznajte više »

Alan Legović, član Hrvatske reprezentacije iz Pazina odlazi na Tajland i sudjeluje na Svjetskom prvenstvu u tajlandskom boksu

Uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo u tajlandskom boksu koje se održava od 5.-12. prosinca na Tajlandu, gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić ugostila je predsjednika Saveza za tajlandski boks, Maria Franića, trenera i osnivača „Ramakić Combat kluba“ Senada Ramakića te suca u tajlandskom boksu, Marina Jakovčića. Saznajte više »

Grad Pazin nastavlja graditi sportsku priču „Pazin – Grad u pokretu“ – svečano otvoreno pomoćno nogometno igralište

Projekt pomoćnog nogometnog igrališta od strateške je vrijednosti za Grad Pazin, Pazin sport d.o.o., sportske udruge, sve korisnike i građane koji već koriste sportske sadržaje Grada kao i sve buduće korisnike, započeo je svoje obraćanje prisutnima gradonačelnik Grada Pazina, Renato Krulčić. Saznajte više »

Otvoren „Pazinski đir“ – stazom s motivacijskim točkama za vježbanje obilježen Svjetski dan zdravlja

Grad Pazin ove godine obilježio je Svjetski dan zdravlja na aktivan i zanimljiv način – naime, službeno je otvoren „Pazinski đir“. Sama ideja potekla je od zajedničke inicijative Grada Pazina, Zajednice sportskih udruga Grada Pazina, Pazin sporta d.o.o., Planinarskog društva „Pazinka“ te Športsko-rekreativnog kluba „Vita“ koji su osmislili stazu. Radi se o projektu koji je financiran od strane Zajednice sportskih udruga, u svrhu poticanja ljudi na tjelesnu aktivnost. Saznajte više »

Potpisani ugovori sa Zajednicom sportskih udruga u vrijednosti od 620.000,00 kuna za 2021.godinu

 Ove godine Grad Pazin dodijelit će 620.000,00 kuna sportskim udrugama i klubovima za redovne aktivnosti, te još 25.000,00 kuna za održavanje 24 sportske manifestacije na području Grada Pazina. Danas (23.ožujka 2021.godine)  je u Školsko-gradskoj sportskoj dvorani – polivalentnoj dvorani, uz epidemiološke mjere, održano javno potpisivanje Ugovora za sufinanciranje u sportu Grada Pazina za 2021. godinu. Novčana sredstava bit će dodijeljena članovima 25 sportskih udruga. Saznajte više »