Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Sport i rekreacija

U Pazinu održan Trophy Tour GNK Dinamo

U subotu, 24.06. u Pazinu je održan Trophy Tour GNK Dinamo, povodom kojega su Grad Pazin posjetili predstavnici zagrebačkog kluba te legendarna nogometna imena Brnčić i Rora. Od 11 h u Školsko – gradsko sportskoj dvorani održana je konferencija za medije, predstavljanje društva Pazin sport d.o.o., Zajednice sportskih udruga Grada Pazina te Nogometnog kluba Pazinka Pazin. Saznajte više »

Pazinski boćari zasluženo odlaze na final four

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić primio je  danas (31. svibnja 2017. godine) igrače Boćarskog kluba Pazin  predvođene predsjednikom Lucijanom Ujčićem, te igračima Valterom Ivančićem i Marinom Križmanićom istaknuvši da je povijesni uspjeh jednog ekipnog pazinskog sporta da se plasira u samu završnicu Europskog kupa. Saznajte više »

U lipnju novi direktor društva Pazin sport d.o.o.

Na jučer održanoj skupštini trgovačkog društva Pazin sport d.o.o. razmatrana je i prihvaćena ostavka člana uprave – direktora trgovačkog Pazin sport d.o.o. Armanda Lušetića, u kojoj se navodi da je podnesena iz osobnih razloga, a dosadašnji direktor prestaje s obnašanjem dužnosti s danom 19. lipnja 2017. godine. S navedenim datumom Armando Lušetić prestat će i s obavljanjem poslova tajnika Zajednice sportskih udruga Grada Pazina. Saznajte više »

Pazinski boćari u četvrfinalu dočekuju aktualnog doprvaka Europe


Nakon što su u svojoj debitantskoj sezoni u europkom Kupu prvaka u dva susreta osmine finala bez poraza eliminirali francuski Montelimar pred boćarima Pazina novi je dvostruki, još veći europski izazov. U naredne dvije subote s počecima u 14 sati, prvo 20. svibnja 2017. godine u njihovoj dvorani Boćarskog centra “Aleksandar Anzur”, a potom i za tjedan dana, 27. svibnja 2017. u slovenskoj Škofja Loci, očekuje ih dvostruki ogled sa najtrofejnijim slovenskim klubom svih vremena, 13-erostrukim državnim prvakom i aktualnim viceprvakom Europe, Tratom. Link za praćenje utakmice uživo je: http://dai.ly/x5mm4ec

Saznajte više »

16. dječji olimpijski festival održan u Pazinu

U četvrtak, 18. svibnja 2017. u 9 sati,  na gradskom stadionu u Pazinu, zapaljena je olimpijska baklja i podignuta olimpijska zastava kao znak za početak 16. Olimpijskog festivala Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin. Osim u klasičnim, pojedinačnim i ekipnim, disciplinama poput: trčanja na 50m, štafeti, nogometu, bacanju loptice u dalj te skoku u dalj s mjesta, naši su mališani snage odmjeravali i u skakanju u vreći, potezanju konopa, poligonu te oni najmlađi u vožnji tricikla i malom trčanju na 25 m.

Saznajte više »

Pazinski minikošarkaši peti u državi

U Pazinu je preko proteklog vikenda, 6. i 7. svibnja, drugi puta zaredom održana završnica prvenstva Republike Hrvatske u mini košarci u najmlađoj kategoriji. Nakon odigranih 18 utakmica u dva dana u finalnoj utakmici turnira renomirana Cedevita predvođena najboljim igračem turnira Petrom Zrilićem bila je uvjerljiva protiv Olive iz Vodnjana sa 36-8. Sjajan je to uspjeh mladih Vodnjanaca koji su prvi dan bili prvi u skupini, te drugi dan nakon velike borbe u polufinalu su bili bolji od Škole košarke Dražen Petrović iz Šibenika sa 18-6.

Saznajte više »

Pazin ugostio Turneju radosti Sportskih igara mladih

Nakon Slavonije, Pazin je postao središnje mjesto amaterskog sporta u Hrvatskoj. Turneju radosti ugostio je Pazin 10. svibnja na Trgu slobode s početkom u 11 sati. Učenici Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin zapalili su plamen Igara s predstavnicom Sportskih igara mladih Moranom Begač, gradonačelnikom Renatom Krulčićem, ravnateljicom Osnovne škole Vladimira Nazora Zdenkom Turkalj Čohilj i Armandom Lušetićem, glavnim tajnikom pazinske Zajednice sportskih udruga. Paljenjem plamena Igara označen je početak sportskih aktivnosti u Pazinu.

Saznajte više »

Sutra Sportske igre mladih na Trgu slobode u Pazinu

Zajednica sportskih udruga Grada Pazina, Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin i Grad Pazin u suradnji sa Udrugom za sport, rekreaciju i edukaciju – IGRE MLADIH organiziraju za djecu i mlade Pazina sudjelovanja u izlučnim natjecanjima Sportskih igara mladih na svom području i to kroz domaćinstvo zabavno-sportskog događaja (atletika/graničar), sutra, 10. svibnja 2017. godine na Trgu Slobode.

Saznajte više »

Skupština Zajednice sportskih udruga Grada Pazina na jučerašnjoj sjednici donijela Odluku kojom se financira rad sportskih udruga

Jučer (20.04.2017.)  u Školsko-gradsko sportskoj dvorani održana je sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Pazina, na kojoj je prisustvovalo nešto više od polovice od ukupno 34 zastupnika sportskih udruga. Odluku kojom se financira rad sportskih udruga ispred Zajednice predstavili su predsjednik Lucijan Ujčić i tajnik Armando Lušetić, Samanta Grizila Tomišić kao predsjednica Povjerenstva za provedbu Natječaja za sufinanciranje Programa javnih potreba u sportu Grada Pazina u 2017. godini, što je bila jedna od najvažnijih tema sjednice te Roberto Ladavac kao predsjednik Nadzornog odbora Zajednice.

Saznajte više »

U subotu 22. travnja kroz Pazin prolazi biciklistička utrka Tour of Croatia

Slikovni rezultat za tour of croatia 2016

Treća međunarodna biciklistička utrka Tour of Croatia – race through the natural beauty koja se održava od 18. do 23. travnja 2017. godine u petoj će etapi 22. travnja 2017. godine od Poreča do Poklona na Učki, proći kroz Pazin. Etapa starta u Poreču u 13.12 sati, a očekuje se da bi prvi bicklisti mogli kroz Pazin proći oko 13.50 sati. Etapa je duga 141 kilometar, a više o utrci koja će se prenositi u svih šest kontinenata preko 177 televizijskih kuća možete pronaći ovdje: Tour of Croatia – 5. etapa.pdf

Predstavljena Strategija razvoja sporta i rekreacije: javna rasprava završava 20. ožujka 2017.

Jučer (13.3.2017.) je u Velikoj vijećnici zgrade gradske uprave u Pazinu održano javna rasprava u sklopu sveukupnog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću prilikom izrade Strategije razvoja sporta i rekreacije Grada Pazina za period od 2017. do 2021. godine na kojoj je sudjelovalo 20-ak zainteresiranih članova pazinskih sportskih klubova i udruga. U uvodnom dijelu savjetovanja Lucijan Ujčić, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Pazina, uz Grad Pazin i naručitelja izrade Strategije rekao je kako će ona dati smjernice kako bi cjelokupni pazinski sport napravio korak naprijed.

Saznajte više »

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.