Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

COVID-19

Obavijest roditeljima o održavanju nastave u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Sutra (u utorak, 1.2.2022.) na nastavu u škole dolaze svi učenici i učitelji koji nisu u izolaciji i samoizolaciji.

PŠ Gračišće        1. – 4. razreda u školi

PŠ Cerovlje        1. – 4. razreda u školi

PŠ Motovun       1. – 8. razreda na daljinu

PŠ Trviž                1. – 8. razreda na daljinu

PŠ Tinjan             1. – 4. razreda u školi, 5.-8. na daljinu

PŠ Lupoglav        1.- 8. razreda u školi, osim 2. razreda

PŠ Karojba          1.- 8. razreda u školi, osim 2. razreda

PŠ Sv. Petar u Šumi         1. – 8. razreda u školi

MŠ Pazin 1. – 8. u školi, osim razreda u samoizolaciji: 2.a, 5.d,  8.a.

Glazbeni odjel u školi.

Autobusne linije otkazane su za PŠ Trviž i PŠ Motovun.

Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin

 

Obavijest roditeljima: od 26. do 31. siječnja 2022. nastava na daljinu

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, od srijede, 26. siječnja 2022. sve do ponedjeljka, 31. siječnja 2022. godine, nastava za sve učenike Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, od 1. do 8. razreda bit će organizirana na daljinu (online).

Ukoliko epidemiološka situacija bude dozvoljavala, nastava će ponovo biti organizirana u školi od utorka, 1. veljače 2022., a o čemu će pravodobno biti izdana obavijest.

Stožer civilne zaštite Istarske županije: potrebno suzdržavanje od organizacije karnevalskih aktivnosti, povorka i maškara

Stožer civilne zaštite Istarske županije poziva Gradove i Općine na području Istarske županije te Stožere civilne zaštite JLS, da na svojem području informiraju zainteresiranu javnost kako je potrebno suzdržati se od organizacije karnevalskih aktivnosti, povorka i maškara – obzirom na povećani rizik širenja bolesti COVID-19, sukladno aktualno pogoršanoj epidemiološkoj situaciji, te sukladno predostrožnoj Odluci nacionalnog Stožera o ograničavanju okupljanja i drugim nužnim epidemiološkim mjerama i preporukama, kako na otvorenom tako i u zatvorenom prostoru.

Stožer civilne zaštite Istarske županije zbog trenutno pogoršane epidemiološke situacije neće biti u mogućnosti davati suglasnost na takve zahtjeve za okupljanja.

 

S CZ IZ – Poziv Gradovima i Općinama obzirom na povecani rizik od bolesti COVID-19

I srednjoškolci se vraćaju na nastavu u školi od ponedjeljka

I obje srednje škole u Pazinu – Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile te Pazinski kolegij klasične gimnazije će od slijedećeg tjedna, održavati nastavu po Modelu A – u školi.

U Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile nastava će se održavati sukladno rasporedu B (2. i 4. razredi u jutarnjoj smjeni, a 1. i 3. razredi u popodnevnoj smjeni). 

Uputa Stožerima Civilne zaštite uoči blagdana Svih svetih

Donosimo uputu u cijelosti:

“Budući da se približava 01. studenoga, tj. Dan svih svetih kada naši građani masovno  obilaze posljednja počivališta preminulih, a s obzirom na epidemiološku situaciju i pojačani rizik od širenja bolesti COVID-19 zbog velikog broja građana koji će istovremeno obilaziti groblja i druga počivališta svojih preminulih, daje se uputa svim stožerima civilne zaštite:

Saznajte više »

Priopćenje za javnost Stožera civilne zaštite Istarske županije

 U nastavku donosimo u cijelosti priopćenje Stožera Civilne zaštite Istarske županije:

“Poštovane/i,

obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju, Stožer civilne zaštite Istarske županije poziva javnosti da se suzdrže od većih javnih okupljanja i rizičnih kontakata u epidemiji bolesti COVID – 19. Značajno povećani broj novozaraženih osoba već je doveo do preopterećenja zdravstvenog sustava, osobito Opće bolnice Pula, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, ali i drugih zdravstvenih ustanova. U prethodnom kratkom razdoblju značajno su povećane brojke novo zaraženih osoba i u školskom te u sustavu socijalne skrbi. Stožer civilne zaštite Istarske županije stoga, poziva škole i osnivače da procijene rizik u svojem okruženju i sukladno tome donesu odluke o načinu izvođenja nastave, te slobodnih i sportskih aktivnosti. Stožer civilne zaštite Istarske županije naglašava potrebu poštivanja propisanih epidemioloških mjera, a osobito poštivanja propisanog razmaka/distance i potrebe nošenja zaštitnih maski, te apelira na potrebu cijepljenja, osobito prvog cijepljenja, kao osnovnog rješenja za mogućnost izlaska iz epidemije. Saznajte više »

Od 4. listopada covid potvrde i testiranje u zdravstvu i socijali

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je danas odluke kojima se od 4. listopada uvodi obveza covid potvrda ili testiranja na koronavirus za zaposlene u zdravstvenu i sustavu socijalne skrbi koji se nisu cijepili ili nisu preboljeli covid-19, a ta se obveza uvodi i za dio pacijenata.
Prema odlukama Stožera, svi zaposlenici zdravstvenog i sustava socijalne skrbi koji dolaze na posao, a nemaju covid potvrdu zbog preboljenja virusa ili cijepljenja, morat će se od 4. listopada testirati najmanje dva puta u sedam dana ili neće moći doći na posao. Saznajte više »