Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Press konferencije

Gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić održala redovnu mjesečnu konferenciju

Gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić održala je danas, 7. svibnja, redovnu mjesečnu konferenciju za medije i javnost na kojoj je govorila o upisima u Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin te o sufinanciranju i dovršetku nove zgrade vrtića, a dala je i najnovije informacije vezane za odmaralište u Špadićima, napretku projekta izgradnje POS stanova, Domu za starije, razvitku komunalne infrastrukture i manifestacijama koje slijede u narednom razdoblju. Saznajte više »

Održana konferencija za medije: Upis djece u Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin od 23. – 30. travnja

Danas je u velikoj vijećnici Grada Pazina održana konferencija za medije na kojoj su gradonačelnica Suzana Jašić i Doris Velan, ravnateljica Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin, predstavile detalje vezane uz proces upisa djece u vrtić za nadolazeću pedagošku godinu, važne rokove i procedure. Ovogodišnji upisi počinju s današnjim danom, 23. travnja i traju do idućeg utorka, 30. travnja 2024. godine, odnosno do kraja ovog mjeseca. Saznajte više »

Održana redovna mjesečna konferencija za medije i javnost gradonačelnice Suzane Jašić

Izazovi s kojima se Grad Pazin susreće zbog loših prijašnjih politika te mjere kojima se nastoji odgovoriti na te izazove i trenutna ulaganja, bile su glavne teme današnje (2.4.2024.) redovne konferencije za medije i javnost gradonačelnice Suzane Jašić, a na kojoj se, odgovarajući na pitanja novinara,  dotakla i aktualnih izmjena Prostornog Plana Grada Pazina i rekonstrukcije ceste Ciburi – Ježenj. Saznajte više »

U petak i subotu 3. Festival strukovnih zanimanja: predstavit će se 15 škola s čak 41 programom

U Pazinu će se ovaj petak i subotu, 22. i 23. ožujka, u Školsko – gradskoj sportskoj dvorani održati 3. po redu Festival strukovnih zanimanja. Cilj festivala je promocija strukovnih zanimanja i poboljšanje upisa u ovaj vrlo važan segment obrazovanja za  strukovna zanimanja koja su na tržištu rada danas sve potrebnija. Manifestaciju organiziraju Obrtnička komora Istarske županije i svih sedam istarskih udruženja obrtnika, uz organizacijsku i financijsku potporu Grada Pazina i Istarske županije. Saznajte više »

Gradonačelnica Suzana Jašić održala redovnu mjesečnu konferenciju za medije i javnost

Gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić održala je danas (5.3.2024.) redovnu mjesečnu konferenciju za medije i javnost na kojoj je dala četiri grupe informacija na teme; manifestacije, projekti i ostali radovi, mjesni odbori i prostorni plan, dok je u zadnjem dijelu odgovarajući na pitanja novinara javnost informirala o mogućem početku rada Doma za starije Pazin i budućim planovima oko novog područja za poticanu stanogradnju. Saznajte više »

Gradonačelnica održala mjesečnu konferenciju za medije i javnost: aktualne teme kultura, kadrovi i projekti

Gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić održala je danas (6.2.2024.) redovnu mjesečnu konferenciju za medije i javnost na kojoj je u prvom dijelu govorila o situaciji u kulturi, dok se u drugom dijelu osvrnula na situaciju oko projekata te na nedavno dovršene radove i manifestacije koje slijede u ovom mjesecu. Saznajte više »

Održana konferencija za medije na temu održivog upravljanja okolišem

Pod zajedničkom temom „Održivo upravljanje okolišem“, danas (25. siječnja 2024.) je u velikoj vijećnici Grada Pazina održana konferencija za medije i javnost na kojoj su gradonačelnica Suzana Jašić i Ante Ćus, predsjednik uprave komunalnog društva Usluga d.o.o., predstavili niz aktivnosti i mjera koji se provede na gradskom području, a tiču se otpada, njegovog pravilnog zbrinjavanja te očuvanja vrlo važnih sastavnica prirode i okoliša – stabala i vode.  Saznajte više »

Rujanske svečanosti u Pazinu uz koncerte, predstave, kino projekcije i sport

Grad Pazin tijekom mjeseca rujna bogatim programom obilježit će značajnu, 80. obljetnicu povijesnih Pazinskih odluka o sjedinjenju Istre, Rijeke, Zadra i otoka s maticom zemljom Hrvatskom. Ovogodišnji program Rujanskih svečanosti održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, uz suorganizatore Istarsku županiju, Pučko otvoreno učilište u Pazinu te Turističku zajednicu središnje Istre. Tim je povodom danas (6. rujna) održana konferencija za medije na kojoj su gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić, Aleksandar Bančić, voditelj kulturnih djelatnosti u POU Pazin te Patrick Rabar, tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Pazina, javnosti predstavili program. Saznajte više »