Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Odgoj i obrazovanje

Grad Pazin domaćin Međunarodnog znanstvenog skupa – Urbar pazinske knežije 1571. – 2021.

Međunarodni zananstveni skup -Urbar Pazinske knežije 1571,-2021.U Državnom arhivu u Pazinu danas je otvoren Međunarodni znanstveni skup – Urbar pazinske knežije 1571,-2021. Prisutni skup uvodnim je riječima pozdravila ravnateljica Državnog arhiva u Pazinu, Mirela Mrak Kliman a prisutnima su se obratili ispred Katedre Čakavskog sabora u Žminju, prof. Josip Šiklić, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije, Vladimir Torbica i gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić. Saznajte više »

Održan Dan mladih Istarske županije


Treći po redu Dan mladih Istarske županije koji okuplja Savjete mladih iz Pazina, Rovinja, Labina, Buzeta, Novigrada, Poreča, Medulina te sam županijski savjet održan je proteklog petka (10. rujna) u pulskom Circolu u organizaciji tamošnjeg Savjeta mladih. Susret je otvoren pozdravnim riječima župana Borisa Miletića i pulske dogradonačelnice Ivone Močenić.

Saznajte više »

Završen je projekt Inkluzivne škole 5+

 

Završen je projekt Inkluzivne škole 5+- Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručno komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III koji se provodio u periodu od 18.8.2017. do 17.8.2021. godine kroz četiri školske godine. Projekt se provodio u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Projekt je provodio Grad Pazin kao nositelj projekta u suradnji s partnerima Gradom Labinom, Gradom Porečom, Gradom Rovinjom i Gradom Umagom u 11 odgojno-obrazovnih ustanova. Projektom je osigurana potpora pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika za ukupno 79 učenika s teškoćama u razvoju. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 9.422.774.40 kuna, od čega su Gradu Pazinu kao nositelju projekta odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 8.000.000,00 HRK.
letak INKLUZIVNE ŠKOLE 5+ (1).pdf

U školskoj godini 2021/2022. nastavlja se s provođenjem građanskog odgoja i obrazovanja


U Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin – Matičnoj školi u Pazinu nastavlja se s provođenjem izvannastavne aktivnosti – građanskog odgoja i obrazovanja. To je već četvrta godina od kada se je krenulo s uvođenjem ove izvannastavne aktivnosti, a ove će godine biti ponuđena i učenicima osmih razreda, te će na taj način svi učenici viših razreda doći u priliku da pohađaju ovu aktivnost prema tzv. riječkom modelu. Taj model promiče nenasilje, toleranciju i solidarnost razvijajući ljudske vrijednosti koje se temelje na prihvaćanju i uključivanju različitosti. Ovaj program uči vrijednostima koje se temelje na poštovanju ljudskih prava te donosi razumijevanje obaveza i odgovornosti koje su temelj života u građanskom društvu.

Saznajte više »

Za djecu s teškoćama u razvoju u Pazinu osigurano 815.432,00 kuna

Gradonačelnica Grada Pazina potpisala je jučer Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV“. Projekt „Paz(IN)kluzivna škola“ se  provodi u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Ukupan proračun projekta iznosi 815.432,00 kuna od čega je Gradu Pazinu iz sredstava Europskog socijalnog fonda dodijeljeno 693.117,20 kn, odnosno 85% ukupnog iznosa projekta. Ostatak potrebnih sredstava 122.314,80 kn, odnosno 15% ukupnog iznosa osigurat će se iz proračuna Grada Pazina. Saznajte više »

Završena edukacija za pomoćnike u nastavi

Grad Pazin je kao nositelj projekta „Paz(IN)kluzivna škola“ organizirao edukaciju za pomoćnike u nastavi. Dvadeset i devet prijavljenih iz cijele Istre putem javnih poziva u sklopu natječaja „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV. putem projekta „Paz(IN)kluzivna škola“ završilo je edukaciju za pomoćnika u nastavi.  Program edukacije organiziran je od 1. do 3. rujna 2021. u Spomen domu u Pazinu o organizaciji Grada Pazina i Pučkog otvorenog učilišta iz Pazina. Vrlo vrijedna predavanja i radionice održale  su magistrice edukacijske rehabilitacije Gordana Pajca Grbin i Sanja Paić.

 

 

 

 

U novu pedagošku i školsku 2021/2022. godinu na području Pazinštine kreće 2.770 djece i učenika

Sastanak odgojno-obrazovnih institucija Grada Pazina U povodu početka nove pedagoške i školske 2021/2022. godine, gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić održala je radni sastanak s ravnateljicom Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin, Vesnom Rusijan, Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin Zdenkom Turkalj Čohilj, Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Suzanom Poropat Božac te ravnateljem Pazinskog kolegija Maksimilijanom Ferlinom. Saznajte više »

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike