Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Odgoj i obrazovanje

Odluka Stožera civilne zaštite Istarske županije o modelu odvijanja nastave u srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu školske godine 2020./2021. – od 22. veljače 2021. godine

Temeljem čl. 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN br. 79/07, 113/08,43/09, 130/17, 114/18 i 47/20), te čl. 18 Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN 47/20), čl. 22 a Zakona o sustavu civilne zaštite (NN br.82/15, 118/18 i 31/20),

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE ISTARSKE ŽUPANIJE DONOSI ODLUKU

Potvrđuje se planirani početak nastave za srednje škole na području Istarske županije od ponedjeljka 22. veljače 2021. godine.
Nastava u srednjim školama u Istarskoj županiji odvijat će se prema MODELU A, nastava u školi, s pripadajućom praksom.

 

Dodijeljene Odluke o odabiru projekata u sklopu natječaja za Mjeru 7. i Mjeru 2. iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu LAGUR-a „Istarski švoj“

Na slici Renato Krulčić, Iva Jekić i Vladimir BurićDanas (15. veljače 2021. godine) u velikoj dvorani Udruženja obrtnika Poreč, dodijeljene su Odluke o odabiru projekata temeljem LAGUR natječaja Lokalne razvojne strategije u ribarstvu za Mjeru 7. pod nazivom: Promicanje ribarstvene, akvakulturne i pomorske baštine te Mjeru 2. pod nazivom Ulaganja u prodajna mjesta, kušaone i nabava vozila za proizvode ribarstva i akvakulture s jedinstvenim vizualnim identitetom, u ukupnom iznosu od 10.973.870 kuna. Saznajte više »

Potpisana Europska povelja o radu s mladima na lokalnoj razini

Jučer (10. veljače 2021.) je održan sastanak članova Savjeta mladih s Renatom Krulčićem, gradonačelnikom Grada Pazina i Davorom Slokovićem, predsjednikom Gradskog vijeća, nakon koje je potpisana Europska povelja o radu s mladima na lokalnoj razini. Savjet mladih Grada Pazina odazvao se u velikom broju – uz predsjednicu Nevu Ljuština, sastanku su prisustvovali ostali članova i zamjenici članova Savjeta mladih: zamjenica predsjednice Lucija  Jedrejčić, Marijo Ivanković,  Željka Nefat i Lucija Zidarić i Karla Pilat. Ispred gradske uprave bio je prisutan Anton Finderle, savjetnik za odgoj, obrazovanje i mlade.

Saznajte više »

Osiguranje prehrane u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin za školsku godinu 2020/2021. – obavijest roditeljima

Grad Pazin je, kao osnivač Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, Zakladi „Hrvatska za djecu“ iskazao interes za osiguranjem prehrane djece u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin. Projektom „Sufinanciranje troškova školske prehrane za djecu koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva u školskoj godini 2020./2021.“ će se financirati podmirivanje troškova školske marende u iznosu od 5,50 kuna dnevno u prvom i drugom polugodištu školske godine 2020/2021.
Saznajte više »

Nastava u školama za niže razrede OŠ i maturante – mjere vrijede od 1. do 15. veljače 2021. godine

Temeljem procjene epidemiološke situacije Istarska županija i gradovi Pula, Rovinj, Poreč, Pazin, Labin i Umag, kao osnivači škola, u suradnji sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije donijeli su Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu školske godine 2020./2021.  – od 1. do 15. veljače 2021. godine kako slijedi:

Saznajte više »

Javni poziv/natječaj za financiranje programa projekata/manifestacija od interesa za opće dobro iz proračuna Grada Pazina

Grad Pazin poziva organizacije civilnog društva koje su programski usmjerene na rad za opće dobro da se prijave za financijsku podršku iz proračuna Grada Pazina za 2021. godinu. Rok za podnošenje prijedloga programa/projekata/manifestacija je 30 dana od dana objave, odnosno zaključno do 8. veljače 2021. godine. Saznajte više »

Humanitarna pomoć za vrtić u Petrinji

Poštovani,

u namjeri da pomognemo djeci i odraslima Petrinje i Sisačko-moslavačke županije, koji su suočeni s posljedicama katastrofe izazvane potresima, u dvorani pazinskog vrtića u ul. Prolaz Otokara Keršovanija ( „gornji vrtić“) od 11. do 15.siječnja 2021. u terminu od 8 do 10 sati sakupljat ćemo donacije koje uključuju sljedeće materijale: bojice, flomasteri, vodene boje, tempere, blokovi za slikanje, kistovi, škare, ljepila, hamer, kolaž i pak papiri i slični potrošni materijal, te slikovnice, društvene igre, plastične i drvene igračke i higijenske potrepštine za djecu. Molimo vas da donacije budu čiste, složene u kutije, na kojima ćete napisati sadržaj unutar kutije. Tako sortirane, pakirane i popisane donacije preuzet će djelatnici uprave Vrtića. U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa, Stožerom civilne zaštite grada Pazina i općina Pazinštine, te u kontaktu sa Dječjim vrtićem iz Petrinje dostavit ćemo donaciju na odredište koje za to bude određeno.

Molimo roditelje djece polaznika područnih vrtića da donacije dostave u istom periodu i u istom terminu u dvoranu pazinskog matičnog vrtića.

Zahvaljujem na razumijevanju, suradnji i  spremnosti za pomoć.

Vesna Rusijan, ravnateljica

Akcija solidarnosti Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Suočeni s katastrofalnim posljedicama koje su pogodile Sisačko-moslavačku županiju, a u njoj i sve škole, pokrećemo akciju sakupljanja školskoga pribora za škole Petrinje, te dječju opremu i igračke za Dječje selo Lekenik.

Školski pribor te, oprema i igračke za djecu sakupljat će se u našoj školskoj dvorani od 11. do 14. siječnja 2021. godine u terminima od 10:00 do 12:00 i od 16:00 do 18:00 sati.

Prikupljat će se:

  • školski pribor: pernice, olovke, gumice, kemijske olovke, flomasteri, drvene bojice, škare, crtaći pribor (ravnala, trokuti, šestari), bilježnice (razne), pisanke, pribor za likovnu kulturu (sve tehnike, kistovi), papir za ispis, klamarice, spajalice,
  • društvene igre i slikovnice za djecu
  • odjeća i obuća za djecu
  • higijenske potrepštine za bebe
  • igračke za manju djecu (ne plišane)

Molimo da sve donacije budu čiste, složene u pakete s obilježenim sastavom.
Odjeću i obuću za djecu molimo sortirajte po spolu i dobi djece.

Ovu obavijest podijelite s rodbinom, prijateljima, susjedima, mještanima kako bi se sakupila što veća količina potrebitog.

Na sabirnom mjestu bit će volonteri koji će pomoći u sortiranju i pakiranju doniranih potrepština.

HVALA!

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike