Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Odgoj i obrazovanje

Dječji vrtić “Olga Ban” Pazin: oglas za upis djece u ped. 2024./2025.godinu

Na temelju članka 7. Pravilnika o mjerilima i postupku upisa djece u Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin (Službene novine Grada Pazina 17/23.) i članka 5. Odluke Upravnog vijeća o pokretanju postupka upisa u Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin od 26. ožujka 2024.,  Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin objavljuje

OGLAS ZA UPIS DJECE U PEDAGOŠKU 2024.-2025. GODINU U DJEČJI VRTIĆ OLGA BAN PAZIN

Roditelji mogu podnijeti Zahtjev za upis od  23. travnja 2024. do 30. travnja 2024.

putem aplikacije na internetskoj stranici Vrtića http://vrtic-olgaban-pazin.hr/ ili direktno putem linka: https://prijava.vrtic-olgaban-pazin.hr Saznajte više »

Odluka o dodjeli financijskih sredstava za programe redovnog rada organizacijama civilnog društva iz proračuna Grada Pazina u 2024. godini

Na temelju članka 29. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge („Narodne novine“ broj 26/15., 37/21.), članka 31. Pravilnika o financiranju programa/ projekata/ manifestacija od interesa za opće dobro iz proračuna Grada Pazina („Službene novine Grada Pazina” broj 1/24.) i članka 34. Statuta Grada Pazina (”Službene novine Grada Pazina”, br. 17/09., 4/13., 23/14., 1/18., 5/20., 4/21. i 24/21. – pročišćeni tekst), Gradonačelnica Grada Pazina 4. travnja 2024. donijela je Odluku o dodjeli financijskih sredstava za programe redovnog rada organizacijama civilnog društva iz Proračuna Grada Pazina u 2024. godini u području društvenih djelatnosti.

Odluka o dodjeli financijskih sredstava za programe redovnog rada OCD iz Proračuna Grada Pazina u 2024. godini

Odluka o dodjeli financijskih sredstava za projekte i manifestacije organizacijama civilnog društva iz proračuna Grada Pazina u 2024. godini

Na temelju članka 29. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge („Narodne novine“ broj 26/15., 37/21.), članka 31. Pravilnika o financiranju programa/ projekata/ manifestacija od interesa za opće dobro iz proračuna Grada Pazina („Službene novine Grada Pazina” broj 1/24.) i članka 34. Statuta Grada Pazina (”Službene novine Grada Pazina”, br. 17/09., 4/13., 23/14., 1/18., 5/20., 4/21. i 24/21. – pročišćeni tekst), Gradonačelnica Grada Pazina 4. travnja 2024. donijela je Odluku o dodjeli financijskih sredstava za projekte i manifestacije organizacijama civilnog društva iz Proračuna Grada Pazina u 2024. godini u području društvenih djelatnosti.

Odluka o dodjeli financijskih sredstava za projekte i manifestacije OCD iz Proračuna Grada Pazina u 2024. godini

Poziv za iskaz interesa za privremeni rad u dječjem odmaralištu Špadići za provedbu programa ljetovanje djece

Centar za kulturu i obrazovanje Pazin u suradnji s osnovnom školom Vladimira Nazora Pazin, Gradom Pazinom i općinama Pazinštine, organizira ljetovanje učenika i učenica u Dječjem odmaralištu Špadići. Ukoliko ste zainteresirani za rad u jednoj ili više smjena, molimo Vas da prijavu podnesete ispunjavanjem obrasca na navedenim linkovima u nastavku; Saznajte više »

U subotu radio emisija „Zelene minute Pazina“na temu vodnih resursa

Ove subote, 6. travnja, s početkom u 14:30 sati  na Radio Istri možete poslušati emisiju „Zelene minute Pazina“ na temu vodnih resursa Pazina s naglaskom na Pazinsku jamu i Pazinčicu. U emisiji će gostovati stručnjaci iz područja plave infrastrukture doc.dr.sc. Josip Rubinić, profesor na Građevinskom fakultetu u Rijeci i Mladen Jekić, koji će u sklopu spomenute teme predstaviti studiju o hidrologiji Pazinčice – površinske i podzemne vode te utjecaj klimatskih promjena, dok će dio emisije biti posvećen stanju i očuvanju tog vrijednog prirodnog bogatstva Pazina. Saznajte više »

Održana školska razina natjecanja „Sigurno u prometu 2024.“

Danas, 27. ožujka održana je školska razina natjecanja „Sigurno u prometu 2024.“, a sudjelovalo je pedesetak učenika i učenica u dobi od 10 do 12 godina iz Matične i područnih škola OŠ Vladimira Nazora Pazin. Natjecanje u poznavanju prometnih propisa i sigurnosnih pravila te vještini vožnje biciklom tradicionalno je organizirao Autoklub Pazin u suradnji sa školom i potporu Grada Pazina. Saznajte više »

U Pazinu se danas i sutra održava 3. Festival strukovnih zanimanja

U Školsko – gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu, u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije i svih sedam istarskih udruženja obrtnika, te uz organizacijsku i financijsku potporu Grada Pazina i Istarske županije, danas (22.3.2024.) je otvoren 3. Festival strukovnih zanimanja, na kojem se predstavlja 15 srednjih strukovnih škola sa 41 strukovnim i tehničkim obrazovnim programom. Uz škole, svoja zanimanja predstavljaju i istarski obrtnici pa tako učenici i učenice mogu uživo vidjeti kako to izgleda u praksi i razgovarati o tome što to znači, primjerice,  biti autoserviser, slastičar, pitur ili instalater. Saznajte više »

Održana konferencija za medije povodom uspješnog početka nastave u jednoj smijeni GSŠJD Pazin

Povodom uspješnog prvog tjedna nastave 3. i 4. razreda upravnih referenata i komercijalista Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina u prostorima Veleučilišta Rijeka u Društvenom centru „Veli Jože“,  danas (22.3.2024.) je ispred same zgrade održana konferencija za medije na kojoj su u zajedničkom obraćanju javnosti ravnateljica GSŠJD Suzana Poropat – Božac, dekan Veleučilišta Rijeka Marino Golob te Patricija Percan, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije i gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić istaknuli višestruku važnost modela jednosmjenske nastave do kojeg je došlo zajedničkim dogovorom četiriju strana. Saznajte više »

U petak i subotu 3. Festival strukovnih zanimanja: predstavit će se 15 škola s čak 41 programom

U Pazinu će se ovaj petak i subotu, 22. i 23. ožujka, u Školsko – gradskoj sportskoj dvorani održati 3. po redu Festival strukovnih zanimanja. Cilj festivala je promocija strukovnih zanimanja i poboljšanje upisa u ovaj vrlo važan segment obrazovanja za  strukovna zanimanja koja su na tržištu rada danas sve potrebnija. Manifestaciju organiziraju Obrtnička komora Istarske županije i svih sedam istarskih udruženja obrtnika, uz organizacijsku i financijsku potporu Grada Pazina i Istarske županije. Saznajte više »