Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Odgoj i obrazovanje

U Pazinu obilježen Svjetski dan učitelja: Ester Čikada, Sanja Banko i Igor Dobrić proslavili 35 godina rada

Grad Pazin i ove se godine pridružio obilježavanju Svjetskog dana učitelja te je tim povodom danas, 5. listopada u dvorani Istra pazinskog Spomen doma održana prigodna svečanost.  Na ovaj dan učitelji i učiteljice dobivaju zasluženo priznanje za važnost svoga rada, a obilježavanje njihovog dana bila je i prigoda za isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj pojedinca i društva u cjelini, kao i samog obrazovanja. Saznajte više »

Pazinskom vrtiću odobreno 150 tisuća kuna za obnovu dijela stolarije matične zgrade

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u sklopu Programa ulaganja u zajednicu Dječjem vrtiću Olga Ban Pazin odobrilo je 150.000,00 kuna za sufinanciranje projekta Zajedno do boljih uvjeta za djecu. Projektom će se s istočne strane zgrade, na postojećoj stolariji prostorija dviju odgojnih skupina ranog odgoja zamijeniti vodilice i montirati dio novih grilja te će se obaviti radovi sanacije i farbanja oštećenih zidova. Saznajte više »

Sigurno u školu s HAK-om: djelatnici Autokluba Pazin posjetit će prvašiće i prvašice prvog dana nastave

U sklopu početka nove školske godine djelatnici Autokluba Pazin provest će tradicionalnu prometno-edukativnu akciju “Sigurno u prometu s HAK-om” za 155 prvašića i prvašica. U provedbu cjelokupnih aktivnosti uključeni su Ministarstvo unutarnjih poslova, Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatski autoklub i Autoklubovi. Saznajte više »

Informacije i novosti o novoj pedagoškoj i školskoj godini za 2.804 djece i učenika na Pazinštini

Povodom početka nove pedagoške i školske 2022/2023. godine, prvog dana rujna, u velikoj vijećnici Grada Pazina, održana je konferencija za medije na temu odgoja i obrazovanja na kojoj su gradonačelnica Suzana Jašić, ravnateljica Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin Vesna Rusijan, ravnatelj Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin Ivan Štefanić, ravnateljica Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Suzana Poropat Božac i ravnatelj Pazinskog kolegija Maksimilijan Ferlin, javnosti predstavili informacije o broju upisanih, novosti za vrtićku djecu, učenike i učenice i njihove roditelje te projekte i programe koji se planiraju realizirati.

U novu pedagošku i školsku 2022/2023. godinu u odgojno  – obrazovne ustanove na Pazinštini kreće 2.804 djece i učenika i učenica, od čega na području Grada Pazina 1.970, a na području okolnih sedam općina još 834 djece i učenika koji se nalaze u sastavu pazinskog vrtića i osnovne škole. Saznajte više »

Natječaj za dodjelu stipendija od školske/studijske 2022./2023. godine

Na temelju članka 34. Statuta Grada Pazina („Službene novine Grada Pazina“ broj 17/09, 4/13, 23/14, 1/18, 5/20 i 4/21-pročišćeni tekst) i članka 5. stavka 2. Pravilnika o dodjeljivanju stipendija učenicima i studentima s područja Grada Pazina („Službene novine Grada Pazina“ broj 43/21), na prijedlog Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Gradonačelnica Grada Pazina objavljuje

NATJEČAJ za dodjelu stipendija od školske/studijske 2022./2023. godine

Natječaj za dodjelu stipendija od školske-studijske 2022.-2023. godine

Obrazac A 2022-23 (1)

Obrazac B 2022-23 (2)

Obrazac C 2022-23 (3)

Natječaj je otvoren do 30.09.2022. za učenike i do 31.10.2022. za studente.

Informacije se mogu dobiti u Upravnom odjelu, osobno ili putem telefona na 052-635-098, odnosno e-maila [email protected].

Sljedeći tjedan održat će se edukacija za pomoćnike u nastavi

U sklopu projekta Paz(IN)kluzivna škola 2 od 31. kolovoza do 02. rujna 2022., dnevno u vremenu od 15.00 do 20.00 sati, u Spomen domu (Dvorana Istra) održat će se edukacija za pomoćnike u nastavi/stručno komunikacijske posrednike. Edukacija je namijenjena izabranim kandidatima koji su se prijavili na Javni poziv te ostalim zainteresiranima do ispunjenja maksimalnog broja polaznika. Prijave na edukaciju su obvezne te je stoga potrebno da zainteresirani polaznici pošalju e-mail s imenom i prezimenom te kontakt brojem telefona na [email protected]   Saznajte više »

Gradu Pazinu odobrena sredstva za pomoćnike u nastavi

U okviru Poziva „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno – obrazovnim ustanovama, faza V“, Gradu Pazinu odobrena su sredstva za zapošljavanje 19 pomoćnika u nastavi koji će pružati podršku učenicima s teškoćama u razvoju u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin. Saznajte više »

Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin traži 18 pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju

U sklopu projekta „Paz(IN)kluzivna škola 2“  koji se provodi u okviru instrumenta  „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno – obrazovnim ustanovama, faza V“ temeljem poziva UP.03.2.1.07. Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin raspisala je Javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju. Saznajte više »

Pazinskom vrtiću odobren novi KA122-SCH Erasmus+ projekt

Dječjem vrtiću „Olga Ban“ Pazin odobren je novi Erasmus+ KA122-SCH projekt koji će u 16 mjeseci provedbe (20.06.2022. do 19.10.2023.) biti usmjeren na jačanje ustanove i pojedinca za sudjelovanje u Europskom prostoru odgoja i obrazovanja. U sklopu projekta predviđeno je 12 mobilnosti na kojima će sudjelovati 22 odgojno – obrazovna djelatnika vrtića, a čija je svrha praćenje rada te stručno osposobljavanje u europskim  gradovima. Rezultate, stečena znanja i iskustva sudionici će prenijeti  na ostale odgojno – obrazovne djelatnice u vrtiću te predstaviti unutar cijele ustanove.   Saznajte više »