Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Odgoj i obrazovanje

Održana konferencija za medije i javnost na temu vrtića i upisa u vrtiće u pedagoškoj godini 2022/2023.

Danas je u velikoj vijećnici Grada Pazina  održana konferencija za medije i javnost na temu vrtića te upisa u vrtiće u pedagoškoj 2022/23. godini, a privremene rang liste mogu se vidjeti OVDJE. Na konferenciji su sudjelovale Suzana Jašić, gradonačelnica Pazina, i Vesna Rusijan, ravnateljica Dječjeg vrtića Olga Ban Pazin. Saznajte više »

Pazinski Dječji vrtić “Olga Ban” domaćin Festivala zavičajnosti

Ovogodišnji projekt Implementacije zavičajnosti u kurikulum predškolskih ustanova Istarske županije pod nazivom „Istra u očima djece – istražiti, upoznati, razumjeti i zavoljeti zavičaj“ odvijat će se 26. svibnja u Pazinu i na Pazinštini, u gradu Pazinu i sedam okolnih općina središnje Istre – Cerovlju, Gračišću, Karojbi, Lupoglavu, Motovunu, Sv. Petru u Šumi i Tinjanu. Saznajte više »

Prijem dugogodišnje ravnateljice Osnovne škole Vladimira Nazora u Pazinu, Zdenke Turkalj-Čohilj

Povodom odlaska u mirovinu dugogodišnje ravnateljice Zdenke Turkalj-Čohilj gradonačelnica Suzana Jašić održala je prijem u znak zahvalnosti za predani rad donedavne ravnateljice Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin. Saznajte više »

U Pazinu održan 1. Festival strukovnih zanimanja

U Pazinu je 6. i 7. svibnja 2022. godine održan 1. Festival strukovnih zanimanja, u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije i istarskih udruženja obrtnika.

Festival je bio koncipiran kao sajam na kojem se predstavilo 15 srednjih strukovnih škola (14 iz Istarske i jedna iz Primorsko goranske županije). Škole su prezentirale svoje strukovne obrazovne programe povezane s gospodarstvom (ukupno 37 zanimanja).  Saznajte više »

Grad Pazin i Dječji vrtić „Olga Ban“ o upisima u vrtić koji kreću 11.svibnja, cijeni vrtića, novom vrtiću i sufinanciranju neupisane djece

Danas je u Gradu Pazinu održana konferencija za medije s ciljem informiranja javnosti oko upisa djece u program predškolskog i ranog odgoja djece u Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin u pedagoškoj 2022/2023. godini, kao i o cijenama usluga uz mogućnost sufinanciranja u obrtima za dadilje te privatnim vrtićima na području Grada Pazina i okolice. Podijeljene su i informacije oko izgradnje područnog vrtića na Starom Pazinu, kao i o razdvajanju vrtića na dvije ustanove, a jedna od tema bila je i devastacija „donjeg“ vrtića. Saznajte više »

Otvoren natječaj za male projekte u zajednici “Mali projekti za bolje sutra”, rok prijave 26.05.2022.

Civilno Društvo Istra
Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva raspisala je Natječaj za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“. Projekte na ovaj natječaj uz udruge, mogu podnijeti i ustanove te mjesni odbori s područja Grada Pazina. Rok za prijavu je 26. svibnja 2022. godine, a dokumentaciju možete preuzeti ovdje .

Gospodarstvo Pazina u potrazi za budućim radnicima: predstavili svoje djelatnosti pazinskim osmašima i osmašicama

Na inicijativu trgovačkih društava s područja Grada Pazina, u suradnji s Osnovnom školom Vladimira Nazora Pazin te Gradom Pazinom, krajem ožujka održana je prezentacija deficitarnih strukovnih zanimanja.  Potrebu za strukovnim kadrom (kamenoklesari, zidari, stolari, vozači, strojobravari, zavarivači….) kroz izuzetno zanimljive prezentacije iskazalo je nekoliko gospodarstvenika s područja Grada Pazina:  Kamen d.d., Gastro- Tim d.o.o., Internova d.o.o., Filix d.o.o., i  Eltor d.o.o.     Saznajte više »