Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Odgoj i obrazovanje

Prenosimo dojmove: STEM riječima sudionika

Zahvaljujući se na prilici da sudjeluju na STEM sajmu u Pazinu minulog petka,  27. siječnja, učenici i učenice Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina, koji su vodili radionice i volonteri te oni koji su sudjelovali na samim radionicama, poručuju kako su im dojmovi sjajni. Uz sve pohvale na angažmanu, trudu, volji i želji učenicima i učenicima te njihovoj profesorici Nadi Ćakić, u nastavku donosimo osvrt koji je napisala jedna od sudionica, Nina Radovčić (3.A), a koji najbolje prenosi dio tih dojmova; Saznajte više »

OŠ Vladimira Nazora Pazin odobren još jedan Erasmus projekt

Od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin odobren je iznos od skoro 50.000,00 eura za projekt „Ja sam OK“. Tim za projekte Europske unije Osnovne škole dobio je visoku ocjenu 92 od ukupno 100 bodova za projekt u kojem su kao glavne ciljeve postavili mentalno i fizičko zdravlje učenika i učitelja. Saznajte više »

Poziv za upis djece u program Predškole za pedagošku 2022./2023. godinu

Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin provodi upise u program Predškole za djecu u godini prije polaska u osnovnu školu koja nisu uključena u redovni program vrtića, odnosno djeca koja do 31. ožujka 2023. navršavaju šest godina života. Roditelji mogu podnijeti Zahtjev za upis djece u Matični i Područne vrtiće u upravi Vrtića u Pazinu, ul. Prolaz O. Keršovanija 1, (I. kat.) dana 12., 13. i 16. siječnja 2023. od 8:00 do 15:00 sati ili putem e-maila: [email protected]  u navedene dane.

Popis potrebne dokumentacije, obrasce i dodatne informacije možete pronaći na http://vrtic-olgaban-pazin.hr/upisi/

 

Poziv za predupis djece u prvi razred osnovne škole

Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin objavila je poziv roditeljima/skrbnicima budućih prvašića da se odazovu na predupise djece u prvi razred osnovne škole, radi evidencije polaznika prvog razreda osnove škole te organiziranja pregleda djece u školskoj godini 2023./2024. Na predupise se moraju javiti roditelji/skrbnici djece s prebivalištem na području Grada Pazina te općina Cerovlje, Gračišće, Karojba, Tinjan, Lupoglav, Motovun i Sveti Petar u  Šumi. Prijavljuju se djeca koja će do 1. travnja 2023. godine navršiti 6 godina života. Na predupise se mogu odazvati i roditelji/skrbnici koji planiraju prijevremeni upis djeteta (djeca koja će 6 godina navršiti do 31. prosinca 2023. godine). Saznajte više »

Održan prijem stipendista

U velikoj vijećnici Grada Pazina, gradonačelnica Suzana Jašić sa suradnicima održala je danas, 27. prosinca tradicionalni prijem učenika srednje škole i studenata koji će stipendije primati tijekom školske odnosno akademske 2022./2023. godine. Saznajte više »

U sklopu Projektnog dana GSŠJD Pazin u velikoj vijećnici Grada Pazina održana simulacija Gradskog vijeća

Posljednjeg dana ovog tjedna, ujedno i 1. polugodišta, u sklopu Projektnog dana Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin, u velikoj vijećnici Grada Pazina održana je simulacija Gradskog vijeća kako bi mladi vidjeli na koji se način u Gradu Pazinu donose odluke. Vijećnici su ovaj put bili mladi gimnazijalci i gimnazijalke iz 3a razreda te upravni referenti i referentice iz 2d razreda, koji su, uz iskazan velik interes, a i znanje, postavljali vijećnička pitanja i raspravljali o izmjenama i dopunama pravilnika koji se našao na dnevnom redu. Saznajte više »

Blagdansko ozračje u Gradu Pazinu

Tijekom prvih dana ovog tjedna uoči Božića gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić, zajedno sa suradnicama i suradnicama, posjetila je odgojno – obrazovne ustanove te ih je darivala prigodnim poklonima. Tjedan darivanja započeo je u sklopu promocije kalendara „Putovanja“  Dječjeg vrtića „Olga Ban“  Pazin, a nastavio se posjetom učenicima i učenicama  Osnovne škole Vladimira Nazora u Pazinu. Prigodnim poklonima obradovani su i mališani svih skupina pazinskog Dječjeg vrtića „Olga Ban“, kao i privatni dječji vrtići i obrti za čuvanje djece u kojima Grad sufinancira smještaj djece; „Tončica“, „Teta Di-Di“, Dječji vrtić Montessori „Mali princ“, „Ježeva kućica“ i „Gratia“. Saznajte više »

Promocija novog vrtićkog kalendara na temu putovanja

Od lipnja 2022. godine Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin provodi Erasmus+ projekt u sklopu kojeg su odgojiteljice, stručne suradnice i ravnateljica imale priliku putovati po Europi na razne stručne tečajeve ili praćenja rada u drugim vrtićima te svoja iskustva s putovanja, interesantne teme iz drugih zemalja, običaje, obilježja i geografski položaj zemlje i gradova prenosile na djecu. Iz toga je proizašla i tema ovogodišnjeg kalendara „PUTOVANJA“. Saznajte više »