Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Manifestacije

Proteklog vikenda u Pazinu održan prvi međunarodni sajam poljoprivrede i pčelarstva “AgroTerra Istra 2022”

Proteklog vikenda u Pazinu se održao prvi međunarodni sajam poljoprivrede i pčelarstva u Istri – AgroTerra Istra 2022. Zbog izvanrednih okolnosti ove godine tradicionalna manifestacija – 16. “Dani meda“ održana je u sklopu 1.međunarodnog poljoprivrednog sajma „AgroTerra Istra 2022“. U holu Školsko-gradske sportske dvorane te na vanjskom izložbenom prostoru predstavilo se stotinjak izlagača – od poljoprivredne mehanizacije do meda i domaćih proizvoda OPG-ova.  Saznajte više »

Vidimo se u Pazinu na prvom međunarodnom sajmu poljoprivrede i pčelarstva: AgroTerra Istra – Pazin

Najavljeni popratni programi:

Danas (14. travnja) pored poslovne zgrade tvrtke Etradex d.o.o. u Pazinu održana je konferencija za medije u kojoj su svi sudionici najavili posebne programe i informacije koje posjetitelje mogu interesirati o prvom međunarodnom sajmu poljoprivrede i pčelarstva u Istri – AgroTerra Istra 2022. koji će se održati u Pazinu od 22. do 24. travnja.

Medijima su se obratili: direktor sajma AgroTerra Istra, Marko Londero, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije, dr.sc. Ezio Pinzan, gradonačelnica Grada Pazina, Suzana Jašić, član izvršnog odbora Dana meda (Udruga pčelara Lipa Pazin), Vinko Dantinjana, Dean Matić ispred Obrtničke komore Istarske županije i voditelj poslovne jedinice tvrtke Etradex d.o.o. u Pazinu – generalni sponzor sajma, Armando Miljavac.

Saznajte više »

Poziv za dostavu programa povodom obilježavanja Dana Grada Pazina 2022.godine

U sklopu obilježavanja Dana Grada Pazina 2022. godine, a s ciljem aktiviranja nesvakidašnjih i neuobičajenih lokacija na širem području grada Pazina organizacijom većeg broja manjih događanja, a sve kako bi se aktiviralo što veći broj mjesta i omogućilo svim stanovnicima da se osjećaju dijelom proslave, Grad Pazin planira organizirati Proljetni festival. Saznajte više »

„AGROTERRA ISTRA 2022.“: Javni poziv za dodjelu potpora ugostiteljima i javni poziv za dostavu pratećih programa u svrhu promocije

U svrhu povećanja ponude posjetiteljima za vrijeme održavanja Međunarodnog  sajma poljoprivrede i pčelarstva „Agroterra Istra 2022.“ u periodu od 22.-24. travnja 2022.godine, Grad Pazin raspisuje dva Javna poziva: Javni poziv za dodjelu potpora ugostiteljima Grada Pazina i Javni poziv za dostavu pratećih programa u svrhu zajedničke promocije.

Rok za dostavu prijava po oba poziva je 11. travnja 2022. godine u 14.00 sati. Prijave se dostavljaju isključivo na propisanim obrascima, koji se zajedno s Javnim pozivima, nalaze u nastavku. Saznajte više »

Najavljen je AgroTerra Istra 2022. – međunarodni sajam poljoprivrede i pčelarstva u Pazinu

Od 22. do 24. travnja 2022. godine u Pazinu će se održati prvi međunarodni poljoprivredni sajam u Istri

 Danas (18.veljače 2022.) održana je konferencija za medije u kojoj je najavljen prvi međunarodni sajam poljoprivrede i pčelarstva u Istri – AgroTerra Istra 2022. koji će se održati u Pazinu od 22. do 24. travnja u prostoru Školsko gradske sportske dvorane i na površinama oko samog objekta. Saznajte više »

Advent u srcu Istre: Božićni sajam u Pazinu

Blagdanski programi u Gradu Pazinu ulaze u treći tjedan. Vrijeme je darivanja a naša ponuda na Božićnom sajmu mogla bi biti i Vaš odabir.
Već 11. godinu za redom na Trgu slobode u Pazinu organizira se mali Božićni sajam. U tjednu prije Božića, počevši od petka 17. pa do Badnjaka 24. prosinca na štandovima i adventskim kućicama svoje će proizvode i kreativne radove izlagati gradske udruge i ustanove, a naći će se i nekoliko OPG-ova i obrtnika.

Saznajte više »

ADVENT U SRCU ISTRE: Javni poziv za sudjelovanje na Božićnom sajmu

Grad Pazin objavljuje Javni poziv izlagačima na prijavu sudjelovanja na Božićnom sajmu „Veseli prosinac u Pazinu“. Grad Pazin sa suradnicima organizira blagdanske programe Veseli prosinac i Klizalište u srcu Istre, manifestacije koje okupljaju i promoviraju sve blagdanske programe koji se u Pazinu odvijaju tijekom mjeseca prosinca i siječnja. U sklopu navedene manifestacije održat će se i Božićni sajam na Trgu slobode u Pazinu odnosno duž ulice 25. rujna, od 17. do 24. 12. 2021. godine.

Pozivamo sve pravne i fizičke osobe registrirane za:

  • obavljanje prodaje robe a koje imaju u svom asortimanu: ukrasne i umjetničke predmete, nakit, božićno-novogodišnje ukrase, igračke, čestitke, suvenire, svijeće, aranžmane, zatim prigodne prehrambene proizvode kao što su bomboni, kolači, orasi, lješnjaci, tradicionalni Istarski proizvodi (med, vino, rakija…) i druge predmete opće uporabe i božićna drvca,
  • obavljanje ugostiteljske djelatnosti* na otvorenom prostoru, i
  • neprofitne udruge i ustanove sa područja grada Pazina, da iskažu interes za sudjelovanje na Božićnom sajmu u Pazinu.

Saznajte više »

Advent u središnjoj Istri – otvoreno klizalište u Pazinu

 U Pazinu je 7.12.2021. počelo s radom klizalište postavljeno na platou ispred Spomen doma. Nakon prošlogodišnje pauze uzrokovane pandemijom, ove godine će, uz pridržavanje epidemioloških mjera, klizalište biti otvoreno do polovice siječnja 2022. godine. Sve dobne skupine u programu otvorenja mogle su pronaći nešto za sebe – od disca na ledu uz maskote, do nastupa pazinskog DJ Shurkija. Kako bi se posjetitelji zagrijali, nudilo se kuhano vino, džin i topli čaj. Saznajte više »

ADVENT U SRCU ISTRE: klizalište, programi, sajmovi

Na konferenciji za medije održanoj 2. prosinca 2021. na lokaciji Klizališta u srcu Istre, Gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić je sa suradnicama i suradnicima predstavila blagdanski program koji će se odvijati u Pazinu tijekom prosinca i siječnja. Grad Pazin je, nakon jednogodišnje pauze, s brojnim dionicima iz lokalne zajednice pripremio blagdanske programe u Pazinu koji će se odvijati kroz mjesec prosinac i dio mjeseca siječnja ukoliko epidemiloške mjere i druge okolnosti to budu dozvoljavale.

Bilo nam je važno osigurati klizalište za djecu i ponuditi programe koji će unijeti živost u grad Pazin.

Klizalište sa pratećim programima pa platou ispred Spomen doma započinju u utorak 07. 12. 2021.  a trajat će najkraće do 9. 12 2022. godine.

Saznajte više »

Izmjene_Javni poziv za obavljanje ugostiteljske djelatnosti u adventskim kućicama

Grad Pazin objavljuje javni poziv za iskazivanje interesa za obavljanje ugostiteljske djelatnosti i djelatnosti trgovine tijekom održavanja manifestacije Veseli prosinac u Pazinu i Klizalište u srcu Istre u Adventskim kućicama koje će biti postavljene uz klizalište na otvorenom.

Grad Pazin tradicionalno organizira Veseli prosinac, manifestaciju koja okuplja i promovira božićno-novogodišnje programe koji se u Pazinu odvijaju tijekom mjeseca prosinca. Predmet poziva je sakupljanje informacija o iskazanom interesu za korištenje:

  • Adventskih drvenih kućica (3 komada dimenzije 2x2m) koje će se postaviti u Šetalištu Pazinske gimnazije, ispred Spomen doma (okvirna skica u prilogu 1), u periodu od 10. prosinca 2021. do 09. siječnja 2022. uz mogućnost produženja.

Saznajte više »