Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Manifestacije

Javni poziv za iskazivanje interesa za zakup adventske kućice za obavljanje ugostiteljske i/ili trgovačke djelatnosti tijekom održavanja manifestacije „Advent u srcu Istre“

Na temelju čl. 17. Odluke o porezima Grada Pazina (Službene novine Grada Pazina broj 15/17 i 43/17), članka 3. i 5. Odluke o komunalnom redu Grada Pazina (Službene novine broj 54/19) te Zaključka Gradonačelnice Grada Pazina, KLASA:363-04/23-01/35, URBROJ:2163-01-01/01-23-3 od 17. studenog 2023. godine, Ured Gradonačelnice raspisuje sljedeći

JAVNI POZIV

za iskazivanje interesa za zakup adventske kućice za obavljanje ugostiteljske i/ili trgovačke djelatnosti tijekom održavanja manifestacije „Advent u srcu Istre“ Saznajte više »

Javni poziv za dostavu blagdanskih programa “Advent u srcu Istre” u Pazinu za suorganizaciju i zajedničku promociju

Grad Pazin upućuje Javni poziv svim zainteresiranim subjektima da se pridruže prigodnom obilježavanju programa „Advent u srcu Istre“. Programe mogu prijaviti udruge, ustanove i druge pravne i fizičke osobe uključujući i one sa sjedištem izvan Pazina, uz uvjet da se programi održavaju u Pazinu u vremenu od 15. prosinca 2023. godine do 7. siječnja 2024. godine.

Prijavljeni programi mogu biti kulturni, zabavni, sportski i drugi prigodni sadržaji otvoreni za javnost, a mogu se održavati na javnim površinama ( uključujući sportske terene), na pozornici u sklopu klizališta ili u drugim privatnim i javnim objektima u Pazinu. Programi na klizalištu moći će se održavati svaki dan u vremenu od 10:00 do 24:00 sata. Za prihvaćene programe Grad Pazin osigurat će zajedničku promociju i tehničku podršku u organizaciji. Saznajte više »

Najava: Istarska izložba gljiva u Gradskoj tržnici Pazin uz glazbenika Darka Gržetića Gljivu

Pozivamo Vas da posjetite Gradsku tržnicu u Pazinu u subotu, 7. listopada 2023. godine jer će se upravo na toj lokaciji održati Istarska izložba gljiva u organizaciji Istarskog mikološkog – gljivarskog saveza, uz pokroviteljstvo Istarske županije i Grada Pazina. Vođenu izložbu možete posjetiti od 8:00 do 15:00 sati, dok je degustacija besplatnog „Gljivarskog kotlića“ na rasporedu u 11:00 sati, a nakon čega slijede dva bloka edukativnih predavanja u prostoru velike vijećnice Grada Pazina ( Družbe Sv. Ćirila i Metoda 10). Kako bismo Istarsku izložbu gljiva ugostili sa stilom, za glazbeni dio će se pobrinuti naš pazinski glazbenik Darko Gržetić, poznat i kao glazbenik Gljiva. Saznajte više »

Četvrta etapa biciklističke utrke CRO Race u petak prolazi kroz Pazin

Veliko sportsko događanje, međunarodna biciklistička utrka CRO Race, čije je ovo osmo izdanje, ovaj petak, 29. rujna 2023. godine,  prolazi kroz Pazin. Utrka se sastoji od šest etapa koje će od 26. rujna do 1. listopada obuhvatiti više od tisuću kilometara cesta diljem Hrvatske, a ugostiti će 18 svjetskih biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije, od kojih će šest biti iz kategorije natjecanja World Teams. Saznajte više »

Petak i subotu svirke u Parku istarskih velikana u Pazinu

Rujan u parku“,  događaj je koji će nadolazeći petak i subotu (15. i 16. rujan) u Parku istarskih velikana u Pazinu posjetiteljima ponuditi ugodnu svirku i opušteno druženje. U idiličnoj atmosferi lampicama osvjetljenog parka, u petak će kraj fontane nastupiti dinamični duo Gordan Gregurović i Zlatko Crnković, dok će subotnji glazbeni gosti biti zagrebački duo Elitu&Paola. Oba nastupa počinju u 19 sati i besplatni su za posjetitelje.

 

Rujanske svečanosti: Subotnji program bio u znaku sjećanja na antifašistički pokret

Protekle je subote (9. rujna 2023.) započeo ovogodišnji program Rujanskih svečanosti kojim se obilježava 80. obljetnica od donošenja povijesnih Pazinskih odluka. Subotnja događanja bila su u znaku sjećanja na antifašistički pokret, pa je tako u holu Spomen doma sjedinjenja i slobode  otkrivena spomen ploča antifašisti i suosnivaču Glasa Istre Ljubi Drndiću – Vladlenu te izložba Sloboda narodu!, dok je prije toga u povodu Dana općenarodnog ustanka u Istri na gradskom groblju „Moj mir u Pazinu položen vijenac, a u Prku istarskih velikana održana prezentacija QR kodova postavljenih na 14 bisti i Spomeniku oslobođenja Istre. Saznajte više »

Rujanske svečanosti: Subotnji program u znak sjećanja na antifašistički pokret

Polaganjem vijenca povodom obilježavanja “Dana općenarodnog ustanka u Istri” započet će svečano obilježavanje 80. obljetnice donošenja Pazinskih odluka. Vijenac će se položiti na centralnom križu  groblja “Moj mir” u Pazinu s početkom u 18:00 sati.  Nakon polaganja u 18:00 sati će se u Parku istarskih velikana predstaviti novo postavljeni “QR kodovi za istarske velikane”. QR kodovi bit će postavljeni ispod svake biste na njih 14 i Spomeniku oslobođenja Istre. Tekstovi za biste, čiji su autori prof. Josip Šiklić, povjesničar i Marija Ivetić, muzejska savjetnica koja će ujedno i govoriti na predstavljanju, oblikovani su kao svojevrsni katalog izložbe na otvorenom. Za svaku bistu tekst se sastoji od naslova (ime i prezime autora i ime osobe čija je bista), biografske natuknice, opisa biste i kratke biografije autora biste. Poveznice će također biti dostupne i na engleskom jeziku. Ovakvom će interpretacijom svi građani/ke, ali i turisti/posjetitelji moći bolje upoznati povijest Pazina, točnije, njegove istaknute građane i građanke koji su ostavili neizbrisiv trag u povijesti Pazina, Istre, pa i šire. Saznajte više »