Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Manifestacije

RIM 2020 – autentično pazinski

Pazinci kao svoj najveći blagdan, slave Rim ili Porcijunkulu. Obilježavanje potječe iz privilegija koji je Crkva dala redu Svetog Franje, da oni koji na dan 2. kolovoza pohode crkvu Gospe od Anđela u Asisiju dobiju oprost grijeha. Taj se običaj proširio i na mnoge franjevačke crkve, a među njima i pazinsku, pa tako svake godine za Rim pazinsku franjevačku crkvu pohodi mnoštvo hodočasnika iz raznih krajeva svijeta. Saznajte više »

JAVNI POZIV za dodjelu potpora ugostiteljima Grada Pazina za organizaciju prigodnih programa obilježavanja blagdana “Rim” u 2020. godini

Uslijed nastale epidemije bolesti COVID- 19 na snazi su epidemiološke mjere zaštite od širenja bolesti koje uključuju preporuke Zavoda za javno zdravstvo Republike Hrvatske o ograničenju broja osoba u javnim okupljanjima, osiguravanju općih higijenskih mjera i mjera fizičkog distanciranja. Zbog nemogućnosti da se osigura provođenje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 pri održavanju lokalnih manifestacija na otvorenim prostorima poput trgova i ulica, Grad Pazin odlučio je obustaviti tradicionalnu organizaciju proslave vjersko-pučkog blagdana “Rim” u 2020. godini na Trgu slobode i okolnim gradskim ulicama. Dio sredstava namijenjenih za organizaciju programa na Trgu slobode Grad Pazin će prenamijeniti te putem Javnog poziva dodijeliti kao nepovratne potpore ugostiteljskim objektima koji djeluju na području mjesnog odbora Pazin ili mjesnog odbora Stari Pazin, i to za organizaciju kulturnog, zabavnog ili drugog prigodnog programa obilježavanja blagdana “Rim” u Pazinu, koji će se održati 01. kolovoza 2020. godine.

Rok za podnošenje Prijave za dodjelu potpore je zaključno do 20. srpnja 2020. godine u 14.00 sati bez obzira na način prijave. Javni poziv sa uvjetima prijave i kriterijima odabira te obrasci za prijavu nalaze se u nastavku: Saznajte više »

Pazin obilježava Dan Grada

Grad Pazin tradicionalno povodom Dana Grada, organizira i podupire brojne i raznovrsne kulturne i sportske aktivnosti. Radi posljedica uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19 koje uključuju značajne epidemiološke mjere i ograničenja, ali i odluku Grada Pazina o provođenju mjera štednje, ove će se godine program obilježavanja Dana Grada održati u smanjenom obimu u odnosu na prethodne godine. Unatoč ograničenjima Grad Pazin će i ove godine prigodno i prilagođeno situaciji obilježiti obljetnicu prvog spominjanja Pazina u pisanim dokumentima iz 983. godine.

Saznajte više »

Započinje gastro manifestacija 4. Dani mednih delicija središnje Istre

Ovogodišnji, 4. Dani mednih delicija središnje Istre odvijat će se od 01. do 29. veljače 2020., u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre. U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi razne delicije obogaćene pčelinjim proizvodima, a sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova, medara i ugostitelja u razdoblju predsezone.
Atraktivni menu koji se sastoji od predjela, glavnog jela i deserta po promotivnoj cijeni od 120,00 kuna nudit će deset ugostitelja.  Saznajte više »

Božićni sajam Veseli prosinac – Poziv izlagačima

Grad Pazin i ove godine organizira Veseli prosinac, manifestaciju koja okuplja i promovira ostale božićno-novogodišnje programe koji se u Pazinu odvijaju tijekom mjeseca prosinca. U sklopu navedene manifestacije održati će se i Božićni sajam. Božićni sajam će se održati u Pazinu duž ulice 25. rujna, od 18. do 24. prosinca u trajanju od 10:00 do 16:00 sati. Saznajte više »

Festival palačinki u Pazinu ove godine dva dana!

Grad Pazin sa suradnicima već šestu godinu organizira dobro poznati Festival palačinki. Ove se godine festival održava dva dana, subotu 30.11 i u nedjelju 01.12. od 10 do 19 sati. Ulaz na festival je slobodan.

Osim ponude u Spomen domu veliku će ulogu imati i ugostiteljski objekti Pazina i okolice. Čak jedanaest slastičarni, restorana i pizzerija nudit će u svojim objektima za ovu priliku posebno pripremljene palačinke. Ugostitelji sa posebnom ponudom će biti u gradu posebno obilježeni. Istovremeno će u Spomen domu različiti ugostiteljski objekti iz Istre pripremati svaki po tri vrste palačinki. Palačinke će se prodavati na osam punktova u holu Spomen doma a ponuda će sadržavati različite varijacije slanih i slatkih palačinki. Palačinke se naplaćuju na punktovima.  Saznajte više »

Pazin u petak otvara Klizalište u srcu Istre

Nakon dužeg niza godina Pazin ponovno ima klizalište!

U suorganizaciji Turističke zajednice središnje Istre, Pučkog otvorenog učilišta i Grada Pazina, klizalište svoja vrata na platou ispred Spomen doma otvara u petak 29.11.2019. a biti će otvoreno sve do kraja školskih praznika u siječnju 2020. godine.

Otvorenje klizališta predviđeno je u 15,00 sati na after work opuštanju kada će za posjetitelje biti omogućene besplatne klizaljke na 45 minuta. Uz klizanje, na platou Spomen doma će se odvijati i bogat program tijekom cijelog mjeseca koji u petak počinje koncertom banda Side Effects uz prigodnu ugostiteljsku ponudu kao što su fritule, kuhano vino i kuhani gin.

Saznajte više »

Prosinac u Pazinu sa više od 50 programa!

Grad Pazin, Turistička zajednica središnje Istre, Pučko otvoreno učilište Pazin i Udruženje obrtnika Pazin danas su, 21. studenog, predstavili program prosinačkih događanja u središnjoj Istri. Naglasak ovogodišnjih događanje je, uz već tradicionalne bogate programe, na novitetima poput Klizališta u Srcu Istre koji će biti postavljen na platou ispred Spomen doma i postati centar većeg dijela prosinačkih događanja u Pazinu, te na novitetima u organizaciji Festivala palačinki koji ove godine traje dva dana a čija se ponuda može kušati u čak 11 ugostiteljskih objekata Pazinštine i u Spomen domu.

Grad Pazin posljednjih devet godina organizira Veseli prosinac u Pazinu manifestaciju koja okuplja i promovira božićno-novogodišnje i ostale prigodne programe koji se u Pazinu odvijaju tijekom mjeseca prosinca. Ove je godine program obogaćen dodatnim sadržajima te, u suradnji sa Turističkom zajednicom središnje Istre, proširen na aktivnosti u središnjoj Istri.

Saznajte više »

Obavijest o privremenoj prenamjeni Društvenog centra Veli Jože

Obavještavamo sve udruge i ustanove, dosadašnje i buduće potencijalne korisnike Društvenog centra Veli Jože, da će prostor DCVJ-a, biti privremeno dodijeljen na korištenje Dječjem vrtiću Olga Ban Pazin, kojem su od Europskog fonda za ruralni razvoj odobrena sredstva za dogradnju matičnog vrtića na adresi Prolaz Otokara Keršovanija u Pazinu. Početak radova planira se početkom srpnja, a trajat će idućih godinu dana. Stoga,  udruge i ustanove neće moći koristiti prostore DCVJ-a u provedbi svojih projekata i manifestacija  od 1. srpnja 2019. do 1. rujna 2020. godine, jer će u njemu biti smješten dio vrtićke djece  tijekom realizacije radova dogradnje matičnog vrtića.

Želja nam je dugoročno ostvariti bolje uvjete za dnevni boravak i rad naših mališana i njihovih odgajateljica u ovoj važnoj gradskoj odgojno-obrazovnoj ustanovi, u čemu će nam privremeno biti potrebne prostorije koje su prvobitno namijenjene civilnom društvu u provođenju njihovih aktivnosti. Ovim putem molimo za razumijevanje.

Javni natječaj za financiranje manifestacija u povodu obilježavanja Dana Grada Pazina u 2019. godini

(1) Grad Pazin poziva organizacije civilnog društva koje su programski usmjerene na rad za opće dobro da se prijave za financijsku podršku iz proračuna Grada Pazina za 2019. godinu.
(2) Organizacije civilnog društva sukladno ovom Javnom natječaju (dalje u tekstu: Natječaj) mogu prijaviti manifestaciju koja doprinosi razvoju Grada Pazina sukladno Strategiji razvoja Grada Pazina 2015. – 2020. i drugim planskim dokumentima Grada za područje: Kultura i ostala područja od interesa za opće dobro.
(3) Ukupno planirana vrijednost ovog Natječaja je 20.000,00 kuna. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po ovom Natječaju i po pojedinoj manifestaciji je 1.000,00 kuna, a najveći iznos je 10.000,00 kuna.
(4) Očekivani broj financijskih potpora koje će biti odobrene korisnicima za provedbu manifestacija u okviru ovog Natječaja je 10 potpora.
(5) Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave ovog Natječaja zaključno sa 12. travnjem 2019. odnosno do 14:00 sati istoga dana ukoliko se radi o osobnoj dostavi. Saznajte više »

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.