Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Manifestacije

Javni poziv ugostiteljima za programe obilježavanja Rima – Izmjene

Zbog nemogućnosti da se osigura provođenje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje širenja zaraze bolešću COVID-19 pri održavanju lokalnih manifestacija na otvorenim prostorima poput trgova i ulica, Grad Pazin odlučio je i ove godine obustaviti tradicionalnu organizaciju  obilježavanja blagdana „Rim“ u Pazinu. S ciljem njegovanja tradicije proslave Rim-a, a u skladu sa novonastalim uvjetima i epidemiološkim mjerama, Gradonačelnica Grada Pazina ovim Javnim pozivom potiče i pruža nepovratne potpore lokalnim ugostiteljima za organizaciju prigodnog programa obilježavanjablagdana „Rim”.

Izmjenama poziva (23.07.2021.) uz ugostiteljske objekte korisnici potpore mogu biti i kušaone čiji se objekti nalaze na području Mjesnog odbora Pazin i/ili Stari Pazin.

Saznajte više »

Odgođen Veseli prosinac u Pazinu

 

Veseli prosinac u Pazinu je manifestacija koja se održava već dugi niz godina, a veseli sve građane Grada Pazina i šire okolice.  Ove se godine, unatoč odrađenim svim pripremama, nažalost, manifestacija odgađa, zbog aktualnih epidemioloških mjera propisanih zbog povećanja broja novooboljelih i novohospitaliziranih zbog epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2. Saznajte više »

Produžuje se rok za prijavu za obavljanje ugostiteljske i trgovinske djelatnosti povodom Veselog prosinca

Produžuje se rok za dostavu prijava o iskazanom interesu za korištenje adventskih drvenih kućica i štandova, te javnih površina u okviru manifestacije Veseli prosinac u Pazinu, koja će se održati u periodu od 4. do 24. prosinca 2020. godine, duž ulice 25. rujna i na Trgu slobode.

Svi zainteresirani obvezni su ispuniti prijavnicu koja je sastavni dio ovog Poziva i dostavit je putem e-maila na: [email protected] do 30. studenog 2020godineSaznajte više »

Javni poziv za iskazivanje interesa za obavljanje ugostiteljske i trgovinske djelatnosti tijekom održavanja manifestacije Veseli prosinac u Pazinu

Grad Pazin tradicionalno organizira Veseli prosinac, manifestaciju koja okuplja i promovira božićno-novogodišnje programe koji se u Pazinu odvijaju tijekom mjeseca prosinca.

Predmet poziva je sakupljanje informacija o iskazanom interesu za korištenje adventskih drvenih kućica i štandova, te javnih površina u okviru manifestacije Veseli prosinac u Pazinu, koja će se održati u periodu od 4. do 24. prosinca 2020. godine, duž ulice 25. rujna i na Trgu slobode.

Svi zainteresirani obvezni su ispuniti prijavnicu koja je sastavni dio ovog Poziva i dostavit je putem e-maila na: [email protected] do 16. studenog 2020. godine. Nepotpune i nepravovremene prijave neće se razmatrati. Saznajte više »

Javni poziv ugostiteljima za sufinanciranje prigodnih programa povodom Veselog prosinca u Pazinu

Grad Pazin, uslijed nastale epidemije bolesti COVID- 19 umjesto tradicionalne organizacije Veselog prosinca u Pazinu sufinaniraca programe ugostitelja s područja Grada Pazina.

Ovim Javnim pozivom poziva se ugostitelje s područja Grada Pazina na prijavu kulturnih, zabavnih ili drugih prigodnih programa povodom obilježavanja Veselog prosinca u Pazinu.

Rok za podnošenje Prijave za dodjelu potpora je zaključno do 16. studenog 2020. godine bez obzira na način prijave. Saznajte više »

RIM 2020 – autentično pazinski

Pazinci kao svoj najveći blagdan, slave Rim ili Porcijunkulu. Obilježavanje potječe iz privilegija koji je Crkva dala redu Svetog Franje, da oni koji na dan 2. kolovoza pohode crkvu Gospe od Anđela u Asisiju dobiju oprost grijeha. Taj se običaj proširio i na mnoge franjevačke crkve, a među njima i pazinsku, pa tako svake godine za Rim pazinsku franjevačku crkvu pohodi mnoštvo hodočasnika iz raznih krajeva svijeta. Saznajte više »

JAVNI POZIV za dodjelu potpora ugostiteljima Grada Pazina za organizaciju prigodnih programa obilježavanja blagdana “Rim” u 2020. godini

Uslijed nastale epidemije bolesti COVID- 19 na snazi su epidemiološke mjere zaštite od širenja bolesti koje uključuju preporuke Zavoda za javno zdravstvo Republike Hrvatske o ograničenju broja osoba u javnim okupljanjima, osiguravanju općih higijenskih mjera i mjera fizičkog distanciranja. Zbog nemogućnosti da se osigura provođenje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 pri održavanju lokalnih manifestacija na otvorenim prostorima poput trgova i ulica, Grad Pazin odlučio je obustaviti tradicionalnu organizaciju proslave vjersko-pučkog blagdana “Rim” u 2020. godini na Trgu slobode i okolnim gradskim ulicama. Dio sredstava namijenjenih za organizaciju programa na Trgu slobode Grad Pazin će prenamijeniti te putem Javnog poziva dodijeliti kao nepovratne potpore ugostiteljskim objektima koji djeluju na području mjesnog odbora Pazin ili mjesnog odbora Stari Pazin, i to za organizaciju kulturnog, zabavnog ili drugog prigodnog programa obilježavanja blagdana “Rim” u Pazinu, koji će se održati 01. kolovoza 2020. godine.

Rok za podnošenje Prijave za dodjelu potpore je zaključno do 20. srpnja 2020. godine u 14.00 sati bez obzira na način prijave. Javni poziv sa uvjetima prijave i kriterijima odabira te obrasci za prijavu nalaze se u nastavku: Saznajte više »

Pazin obilježava Dan Grada

Grad Pazin tradicionalno povodom Dana Grada, organizira i podupire brojne i raznovrsne kulturne i sportske aktivnosti. Radi posljedica uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19 koje uključuju značajne epidemiološke mjere i ograničenja, ali i odluku Grada Pazina o provođenju mjera štednje, ove će se godine program obilježavanja Dana Grada održati u smanjenom obimu u odnosu na prethodne godine. Unatoč ograničenjima Grad Pazin će i ove godine prigodno i prilagođeno situaciji obilježiti obljetnicu prvog spominjanja Pazina u pisanim dokumentima iz 983. godine.

Saznajte više »

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike