Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Manifestacije

Od 14. do 16. travnja 2023. godine u Pazinu će se održati drugo izdanje međunarodnog sajma poljoprivrede

Najveći poljoprivredni sajam u široj regiji AgroTerra Istra 2023. dolazi u još većem sjaju i s bogatom ponudom

 U travnju 2023. godine održat će se međunarodni poljoprivredni sajam u Istri pod nazivom AgroTerra Istra. Nositelj organizacije sajma je tvrtka Mars eventi d.o.o. uz podršku Grada Pazina. Danas su, u polivalentnoj dvorani Školsko gradske sportske dvorane, ovu manifestaciju najavili gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić i direktor sajma Marko Londero, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije, dr.sc. Ezio Pinzan i predsjednik Ceha za poljoprivredu Obrtničke komore Istarske županije Dean Matić. Zahvaljujemo se suradnji i tvrtki Pazin sport d.o.o. u čijoj će se dvorani sajam održati. Saznajte više »

JAVNI POZIV za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za manifestacije u organizaciji gospodarskih subjekata u 2023. godini

Predmet Javnog poziva je dodjela potpore u obliku bespovratnih financijskih sredstava  za organizaciju turističkih i gospodarskih manifestacija koje se održavaju u 2023. godini na području Grada Pazina. Prihvatljivi prijavitelji su gospodarski subjekti, bez obzira na veličinu, koji su isključivo u privatnom vlasništvu, sa sjedištem u Republici Hrvatskoj.

Cilj je poduprijeti događanja koja doprinose unaprjeđenju i obogaćivanju turističkog proizvoda i ponude Pazina, kao i promociji i razvoju pazinskog gospodarstva, poduzetništva i obrta te investicijskog potencijala područja Pazina.

Potpora je namijenjena organizaciji manifestacija kojima se unaprjeđuje ponuda turističkih sadržaja te gospodarskih i znanstveno-stručnih programa i sajmova od lokalnog, regionalnog, nacionalnog i/ili međunarodnog značaja, a koje doprinose slijedećim ciljevima:

  • Razvoju poduzetništva, obrtništva, poljoprivrede i drugih gospodarskih aktivnosti Pazina i središnje Istre,
  • Podizanju kvalitete i količine turističke ponude, osobito posebnih oblika turizma u Pazinu,
  • Povećanju ugostiteljskog i drugog turističkog prometa na području grada Pazina.

Rok za podnošenje prijava na ovaj Javni poziv je do 30.11.2023. ili do iskorištenja sredstava predviđenima Proračunom Grada Pazina za 2023. godinu (Izvor: R 0020).

Saznajte više »

U Pazinu klizalište radi do nedjelje, 22. siječnja.

Klizalište u srcu Istre nastavlja s radom do nedjelje, 22. siječnja 2023. godine, sukladno vremenskim prilikama. Kao i prethodnih mjesec dana, klizalište na platou ispred Spomen doma u Pazinu besplatno je za sve posjetitelje, uz najam klizaljki, a otvoreno je svaki dan od od 15:00 do 21:00 sat. U slučaju kiše – klizalište ne radi te može doći do promjene radnog vremena, o čemu će detalji biti objavljeni na https://www.facebook.com/klizalisteusrcuistre

 

Klizalište u Pazinu nastavlja s radom

Klizalište u srcu Istre nastavlja s radom sve do nedjelje, 15. siječnja 2023. godine, a u slučaju povoljnih vremenskih prilika i duže. Kao i prethodnih mjesec dana, klizalište na platou ispred Spomen doma u Pazinu besplatno je za sve posjetitelje, uz najam klizaljki, a otvoreno je svaki dan od 10:00 do 21:00 sat, uz pauzu između 14:00 i 15:00 sati. U slučaju kiše može doći do promjene radnog vremena, o čemu će detalji biti objavljeni na https://www.facebook.com/klizalisteusrcuistre

 

Advent u središnjoj Istri: Tjedan prepun programa – izložbe, koncerti, predstave i besplatno klizanje

Blagdanski tjedan koji je pred nama prepun je programa u sklopu Veselog prosinca u Pazinu. U blagdansko predbožićno raspoloženje ulazimo kroz bajke i priče u sklopu već tradicionalne „Bajkomanije“ u organizaciji Gradske knjižnice Pazin. Program započinje danas, 19. prosinca, a u pričama i bajkama može se uživati sve do četvrtka, 22. prosinca 2022. godine. Na repertoaru su priče i bajke, ali i predstave za sve uzraste. Pričat će se „Olivia i vilinske princeze“, „Bajke za dobro jutro“, a danas, s početkom u 18:00 sati u holu Spomen doma na rasporedu je besplatna predstava „Tata slikovnica“.  Saznajte više »

Sutra počinje Božićni sajam u Pazinu

U sklopu blagdanskog programa koji je ušao u treći tjedan, sutra u Pazinu počinje tradicionalni Božićni sajam. Ove godine sajam se organizira na prostoru ispred Gradske tržnice gdje će u tjednu prije Božića, počevši, dakle, od petka 16. pa do Badnjaka 24. prosinca, dnevno u vremenu od 8:00 – 13:00 sati,  na štandovima svoje proizvode i kreativne radove izlagati gradske udruge i ustanove te nekoliko obrtnika. Saznajte više »

Otvoreno Klizalište u srcu Istre

Prigodne maskote s vrećama punih slatkiša koje je ostavio za najmlađe Sveti Nikola, mirisi fritula, palačinki i kuhanog vina koji su se širili iz adventskih kućica, velik broj djece u redu za klizaljke te oni najsretniji koji su došli prije svih i već nizali svoje prve metre na ledu, uveli su nas jučer, 7. prosinca na otvaranju Klizališta u srcu Istre u pravo božićno – novogodišnje raspoloženje. Saznajte više »

Otvaranje Klizališta u srcu Istre odgođeno za sutra, srijedu 7.12.2022.

S obzirom na to da vremenske prilike posljednjih dana nisu išle u prilog organizaciji, otvaranje Klizališta u srcu Istre na platou ispred Spomen doma odgađa se za sutra, srijedu 7. prosinca 2022. u 16:00 sati. Program otvaranja ostaje isti, pa će tako, između ostalog, prigodne maskote dijeliti slatkiše kao mali znak pažnje koje je najmlađima ostavio Sveti Nikola. Saznajte više »

Božićni sajam u Pazinu 2022 – javni poziv za izlagače

Grad Pazin i ove godine organizira tradicionalni Božićni sajam koji se ove godine seli na novu lokaciju – oko prostora Gradske tržnice u Pazinu. Svoje proizvode moći će izlagati svi zainteresirani od 16. do 24. prosinca u jutarnjem terminu od 07:00 do 13:00 sati. 

Detalje poziva: Javni poziv za prijavu sudjelovanja na Božićnom sajmu Veseli prosinac u Pazinu

Pravo sudjelovanja na Božićnom sajmu imaju sve fizičke i pravne osobe koje su uredno popunile, ovjerile i dostavile Prijavnica za izlagače – Božićni sajam

Prijave se zaprimaju najkasnije do srijede,7. prosinca 2022. godine ili do popunjenosti kapaciteta.

 

 

 

 

 

Počinje Advent u središnjoj Istri

U specifičnom zimskom ozračju, uz blagdanski ugođaj koji daju postavljeni ukrasi i tisuće lampica, ovaj petak, 2. prosinca 2022. prigodnim programima započinje Advent u srcu Istre. U blagdansko raspoloženje ulazimo kino predstavom u pazinskom Spomen domu gdje će biti prikazan film „The Menu“, dok se prije toga u Muzeju grada Pazina otvara izložba o punk sceni Pazina –  „Pazi(n), punk!“. Za znalce o nogometu, Caffe bar Club nudi kviz „Nogometne ikone“, a nešto dalje, u Školsko – gradskoj sportskoj dvorani započinje Zimska malonogometna liga. Saznajte više »