Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Civilno društvo

Samanj kulture održava se ovog petka u Pazinu

U Pazin ponovno stiže Samanj Kulture – kulturno-zabavno događanje. Manifestacija se održava 14. lipnja u Pazinskom Kaštelu od 16 sati. Na ovom Samlju izlažu brojni umjetnici / umjetnice, stvaraoci / stvarateljice i filmaši / filmašice te međusobno dijele znanja i iskustva, kako među sobom, tako i među lokalnom zajednicom. Festival ukazuje na neraskidivu vezu između umjetnosti i društva – Koliko smo međusobno potrebni jedni drugima u umjetnosti, koliko je umjetnosti potrebna zajednica i koliko je zajednici potrebna kultura. Saznajte više »

Potpisani ugovori o financiranju dva projekata na području Pazina iz Zakladinog natječaja „Mali projekti za bolje sutra“

U velikoj vijećnici Grada Pazina danas (27.5.2024.) su potpisani ugovori o financiranju dva projekta na gradskom području koji su u sklopu ovogodišnjeg natječaja „Mali projekti za bolje sutra“ Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva (Zaklada Istra-Fondazione Istria)  odabrani za sufinanciranje. Riječ je o projektu Mjesnog odbora Lindar  „Zabava na kalu“ za koji je odobreno 3.500,00 eura te o projektu „Čuda prirode” Društva „Naša djeca“ Pazin, a za koji je namijenjen iznos od 3.250,00 eura. Ugovore je u ime Zaklade potpisala Upraviteljica Helga Možé, a u ime MO Lindar predsjednica Gordana Androšić, odnosno Iva Luk u ime DND – a Pazin. Saznajte više »

Foto ex tempore „Od krova do jame“

Povodom Dana Grada Pazina i Svjetskog dana zaštite okoliša Društvo likovnih stvaratelja Pazin organizira foto ex tempore „Od krova do jame“ koji će se održati u subotu 1. lipnja 2024. godine. Pravo sudjelovanja imaju svi zainteresirani, a fotografirati se može mobitelom ili foto aparatom.

Okupljanje sudionika biti će od 9,30 do 10 sati kod Zarečkog krova. Uz vodstvo predstavnika organizatora u manjim grupama krenuti će vodotokom Pazinčice, od Zarečkog krova do mosta Dušani. Potom će preko Loka doći do mosta Sv. Jožefa na Rijavcu i nastaviti uz Potok do Pazinskog krova. Slijediti će uspon do Kaštela te po želji sudionika silazak u Pazinsku jamu. Saznajte više »

Zaklada odobrila sufinanciranje za dva projekta na području Grada Pazina

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva (Zaklada Istra-Fondazione Istria) odobrila je sufinanciranje za dva projekta na području Grada Pazina u sklopu Natječaja za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“ na koji su se mogle javiti udruge, ustanove i mjesni odbori s područja članova Fonda gradova i općina. Radi se o projektu Mjesnog odbora Lindar „Zabava na kalu“ za koji je odobreno 3.500,00 eura te o projektu Društva „Naša djeca“ Pazin za koji je namijenjen iznos od 3.250,00 eura. Saznajte više »

Potpisani ugovori s organizacijama civilnog društva o dodjeli financijskih sredstava u 2024. godini

Jučer (23.4.2024.) su u velikoj vijećnici Grada Pazina gradonačelnica Suzana Jašić i predstavnici udruga, odnosno organizacija civilnog društva koje su programski usmjerene na rad za opće dobro u području društvenih djelatnosti, potpisali  ugovore za financiranje redovnog programa rada te projekata i manifestacija u 2024., a za što su u ovoj godini u gradskom proračunu povećana ukupna sredstva iz lanjskih 92,9 tisuća eura na 110 tisuća eura. Saznajte više »

FAKS festival u Pazinu – zborovi iz šest zemalja dolaze u Istru

FAKS –  festival amaterskog kulturnog stvaralaštva će u 2024. godini u proljetnom dijelu okupiti zborove u dva volumena festivala s istim četverodnevnim programom, od 18.-21. travnja te od 09.-12. svibnja.

Sudjelovati će više od 500 pjevača u 16 zborova iz Hrvatske, Italije, Austrije, Slovačke, Slovenije, Češke i Mađarske. FAKS Sings, međunarodni festival zborova realizirati će se u Vrsaru, Rovinju i Pazinu. Saznajte više »