Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Civilno društvo

„Je li Pazin spreman za dugine boje?“

Panel raspravom obilježen Međunarodni dan borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Pazina organiziralo je panel raspravu na temu: „Je li Pazin spreman na dugine boje?“, a koja se održala jučer, (17. svibnja 2022.) u velikoj dvorani Spomen doma. Saznajte više »

Tjedan Crvenog križa i Međunarodnog dana sestrinstva u Pazinu: mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi te akcija darivanja krvi

Povodom obilježavanja Tjedna Crvenog križa i Međunarodnog dana sestrinstva, Gradsko društvo Crvenog križa Pazin organizira dvije akcije za građane i građanke: mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi te akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Mjerenje će se održati u četvrtak, 12.svibnja 2022.godine od 9:00 do 11:00 sati na Trgu slobode u Pazinu. Akcija darivanja krvi, održati će se u petak, 13.svibnja 2022. godine od 9:00-17:00 sati – pauza od 12:00 do 13:00 sati, u dvorani Istra Spomen doma u Pazinu. Pozivaju se darivatelji krvi, posebno darivatelji krivih grupa A- i 0+.

Saznajte više »

Otvoren natječaj za male projekte u zajednici “Mali projekti za bolje sutra”, rok prijave 26.05.2022.

Civilno Društvo Istra
Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva raspisala je Natječaj za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“. Projekte na ovaj natječaj uz udruge, mogu podnijeti i ustanove te mjesni odbori s područja Grada Pazina. Rok za prijavu je 26. svibnja 2022. godine, a dokumentaciju možete preuzeti ovdje .

Održana konferencija za medije “Pazin solidarno s Ukrajinom”

Upućen poziv na aktivaciju praznih stambenih jedinica

U petak, 15.4.2022. s početkom u 11 sati održana je zajednička konferencija za medije “Pazin solidarno s Ukrajinom” u Velikoj vijećnici Grada Pazinu na kojoj su sudjelovali/e: Suzana Jašić, gradonačelnica Grada Pazina, Mladen Kiković, voditelj Službe civilne zaštite Pazin, Pavita Jelinčić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Pazinu, Marijana Krbavac Žulić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Pazin i Damir Bubić, predsjednik udruge “Istra pomaže”. Saznajte više »

Odluke o dodjeli financijskih sredstava organizacijama civilnog društva iz proračuna Grada Pazina u 2022. godini

Na temelju članka 29. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge („Narodne novine“ broj 26/15., 37/21.), članka 30. Pravilnika o financiranju programa/ projekata/ manifestacija od interesa za opće dobro iz proračuna Grada Pazina („Službene novine Grada Pazina” broj 1/16.) i članka 34. Statuta Grada Pazina (”Službene novine Grada Pazina”, br. 17/09., 4/13., 23/14., 1/18., 5/20., 4/21. i 24/21. – pročišćeni tekst), Gradonačelnica Grada Pazina 21. ožujka 2022. donijela je Odluke o dodjeli financijskih sredstava organizacijama civilnog društva iz proračuna Grada Pazina u 2022. godini u područjima odgoja i obrazovanja, socijalne skrbi i zdravstva, kulture te ostalim područjima od interesa za opće dobro.

Odluke o dodjeli sredstava OCD 2022.pdf

Informacije o sustavu civilne zaštite Istarske županije

Sustav civilne zaštite na području Istarske županije u potpunosti je ustrojen temeljem Zakona o sustavu civilne zaštite RH, koji je prenio direktivu Europskog parlamenta i vijeća o kontroli opasnosti od velikih nesreća koja uključuju opasne tvari. Sustav civilne zaštite temelji se na operativnim snagama sustava koje su Stožeri civilne zaštite (županije, gradova i općina), operativnim snagama vatrogastva IŽ, operativnim snagama Crvenog križa IŽ, operativnim snagama Hrvatske gorske službe spašavanja Stanica Istra, udrugama (ronioci, speleolozi, lovci ) i pravnim osobama koje se zaštitom ljudi i imovine bave u sporednoj djelatnosti odnosno od interesa su za funkcioniranje života i rada na području IŽ (komunalna poduzeća, vodovodi, Hrvatske šume, poduzeća za upravljanje i održavanje prometnica i ostali koji su predviđeni planovima civilne zaštite županije, gradova i općina). Saznajte više »

Međunarodni dan Civilne zaštite: održana Koordinacija Stožera civilne zaštite Grada Pazina i Općina Pazinštine te najavljena namjera izgradnje Centra za žurne službe u Pazinu

Ususret Međunarodnom danu civilne zaštite, u ponedjeljak 28. veljače, u Gradu Pazinu održana je Koordinacija Stožera civilne zaštite Grada Pazina i općina Cerovlje, Gračišće, Karojba, Lupoglav, Motovun, Sv. Petar u Šumi i Tinjan o provođenju pripremnih aktivnosti za ovogodišnju protupožarnu  sezonu. Saznajte više »