Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Naslovnica

Radionica „Prijelaz na EURO“ u Tinjanu okupila velik broj poduzetnika

Jučer, 30. lipnja 2022., u Tinjanu je održana edukacija na temu „Prijelaz na EURO“ koju su organizirali Razvojna agencija Srce Istre i Udruženje obrtnika Pazin, a koju su provele Anita Jurjević i Tanja Jurković (Retail DNA). U uvodnom dijelu sudionicima su se obratili načelnik Općine Tinjan, Goran Hrvatin, predsjednica Udruženja obrtnika Pazin, Karmen Gašparini i u ime Razvojne agencije Srce Istre, Claudia Pučić. U interpretacijskom centru – Hiža istarskog pršuta u Tinjanu, okupio se velik broj poduzetnika koji su prisustvovali s namjerom informiranja u svrhu što bolje pripreme za nadolazeće razdoblje prilagodbe prijelaza na novu valutu – EURO. Saznajte više »

Jeste li spremni za prijelaz na EURO? Prijave na edukaciju u tijeku

Razvojna agencija Srce Istre i Udruženje obrtnika Pazin organiziraju radionicu na temu „Prijelaz na EURO“, koja je namijenjena poduzetnicima s područja središnje Istre kako bi se na vrijeme pripremili i prilagodili svoje poslovanje uvođenju eura od 1. siječnja 2023.

Hrvatska se priprema za zamjenu kune eurom, a s time dolaze i nova zakonska pravila po pitanju dvojnog prikazivanja cijena, što kreće već u kolovozu ove godine. Također, stupila su na snagu nova pravila o provođenju popusta u 2022., a novi Zakon o zaštiti potrošača stupio je na snagu 28.5.2022.

Izuzetno je važno ne podcijeniti opseg aktivnosti i promjena koje je potrebno poduzeti stoga vas pozivamo da se prijavite putem ovog obrasca za sudjelovanje na besplatnoj edukaciji koja će se održati:

 30. lipnja 2022. u 11,00 sati

Mjesto održavanja: Hiža istarskog pršuta, Tinjan 5

(broj mjesta je ograničen pa vas molimo da rezervirate svoje mjesto na vrijeme)

Saznajte više »

Bruno Mičetić Quintet u Pazinu

U ponedjeljak 04. srpnja 2022. u Pazinu gostuje vrsni gitarista Bruno Mičetić sa svojim kvintetom.

Koncert za glazbene sladokusce dogodit će se u slikovitom ambijentu dvorišta Kaštela, a uz Bruna će zasvirati Joe Kaplowitz-key, Henry Radanović-e.bass, Dado Marinković-bubanj i Vojkan Jocić-T.sax.

Pazin, Kaštel, 4.7.2022., 20.30 h

Dobrodošli! Saznajte više »

Održana konferencija za medije i javnost na temu vrtića i upisa u vrtiće u pedagoškoj godini 2022/2023.

Danas je u velikoj vijećnici Grada Pazina  održana konferencija za medije i javnost na temu vrtića te upisa u vrtiće u pedagoškoj 2022/23. godini, a privremene rang liste mogu se vidjeti OVDJE. Na konferenciji su sudjelovale Suzana Jašić, gradonačelnica Pazina, i Vesna Rusijan, ravnateljica Dječjeg vrtića Olga Ban Pazin. Saznajte više »

Javni poziv za najam pokretnog objekta/drvene kućice u svrhu unapređenja usluga i/ili podržavajuće turističke infrastrukture u sklopu manifestacije “Drukčije ljeto u Pazinu 2022.“

Na temelju Odluke o raspisivanju javnih poziva za programe i organizaciju podržavajuće infrastrukture i usluga u sklopu manifestacije „Drukčije ljeto u Pazinu 2022.“, KLASA: 610-01/22-01/04, URBROJ: 2163-01-1/1-22-3, od 4. svibnja 2022. godine, i Zaključka Gradonačelnice  KLASA: 363-04/22-01/11, URBROJ: 2163-01-1/1-22-7, od 20. lipnja 2022. godine, Upravni odjel za komunalni sustav Grada Pazina objavljuje

JAVNI POZIV

 za iskazivanje interesa za najam pokretnog objekta/drvene kućice u svrhu unapređenja pružanja usluga i/ili organizacije podržavajuće turističke infrastrukture u sklopu manifestacije “Drukčije ljeto u Pazinu 2022.“ Saznajte više »

Položen vijenac povodom Dana antifašističke borbe

Povodom sutrašnjeg obilježavanja Dana antifašističke borbe delegacija Grada Pazina predvođena gradonačelnicom Suzanom Jašić položila je danas, u utorak 21. lipnja, vijenac na spomenik u Parku narodnog ustanka. Svečanom polaganju vijenca prisustvovali su predstavnici udruga, političkih stranaka, obrane, policije i drugih javnih institucija. Nakon prigodnih govora, minutom šutnje odana je počast preminulima u NOB-u  i Domovinskom ratu.

Svim građankama i građanima čestitamo Dan antifašističke borbe 22. lipnja,  kojim se obilježava početak organizirane antifašističke borbe u Hrvatskoj,  a čije vrijednosti predstavljaju jedan od temelja hrvatske državnosti i današnje suvremene Europe. Saznajte više »

Novi ciklus projekta Pazi(n) Proračun! – građani i građanke odlučuju o raspodjeli 505.000,00 kn

Grad Pazin započinje s provedbom novog, devetog po redu ciklusa projekta „Pazi(n) proračun!. Ovim projektom nastoji se potaknuti građane i građanke da se aktivno uključe u proces raspolaganja dijelom gradskog proračuna za 2023. godinu, u skladu s potrebama u zajednici.

Pozivaju se stoga  građani i građanke Grada Pazina da od 17. lipnja do 15. srpnja 2022. godine osobno, e-mailom ili poštom dostave Gradu Pazinu prijedloge malih komunalnih akcija za koje smatraju da ih je potrebno provesti na području njihovog mjesnog odbora u 2023. godini. Saznajte više »