Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Naslovnica

ADVENT U SRCU ISTRE: klizalište, programi, sajmovi

Na konferenciji za medije održanoj 2. prosinca 2021. na lokaciji Klizališta u srcu Istre, Gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić je sa suradnicama i suradnicima predstavila blagdanski program koji će se odvijati u Pazinu tijekom prosinca i siječnja. Grad Pazin je, nakon jednogodišnje pauze, s brojnim dionicima iz lokalne zajednice pripremio blagdanske programe u Pazinu koji će se odvijati kroz mjesec prosinac i dio mjeseca siječnja ukoliko epidemiloške mjere i druge okolnosti to budu dozvoljavale.

Bilo nam je važno osigurati klizalište za djecu i ponuditi programe koji će unijeti živost u grad Pazin.

Klizalište sa pratećim programima pa platou ispred Spomen doma započinju u ponedjeljak 06. 12. 2021.  atrajat će najkraće do 9. 12 2022. godine.

Saznajte više »

Izmjene_Javni poziv za obavljanje ugostiteljske djelatnosti u adventskim kućicama

Grad Pazin objavljuje javni poziv za iskazivanje interesa za obavljanje ugostiteljske djelatnosti i djelatnosti trgovine tijekom održavanja manifestacije Veseli prosinac u Pazinu i Klizalište u srcu Istre u Adventskim kućicama koje će biti postavljene uz klizalište na otvorenom.

Grad Pazin tradicionalno organizira Veseli prosinac, manifestaciju koja okuplja i promovira božićno-novogodišnje programe koji se u Pazinu odvijaju tijekom mjeseca prosinca. Predmet poziva je sakupljanje informacija o iskazanom interesu za korištenje:

  • Adventskih drvenih kućica (3 komada dimenzije 2x2m) koje će se postaviti u Šetalištu Pazinske gimnazije, ispred Spomen doma (okvirna skica u prilogu 1), u periodu od 10. prosinca 2021. do 09. siječnja 2022. uz mogućnost produženja.

Saznajte više »

Obavijest o dodjeli jednokratne novčane potpore najranjivijim skupinama starije dobi

U cilju podrške najranjivijim skupinama starije dobi pozivaju se osobe starije od 65 godina (rođene do 31.12.1956.g.) koje su bez prihoda i umirovljenici čija mirovina iznosi do 2.000,00 kuna (uključujući dodatne prihode) s prebivalištem na području Grada Pazina, da podnesu zahtjev u razdoblju od 22. studenog do 10. prosinca 2021. godine, za ostvarivanje jednokratne novčane potpore uoči predstojećih blagdana 2021. godine. Saznajte više »

Poziv na sastanak svim ugostiteljima i trgovcima s područja Grada Pazina – o programu ”Veseli prosinac” i „Klizalište u srcu Istre“

Nakon prošlogodišnje pauze uvjetovane pandemijom bolesti COVID-19, Grad Pazin sa suradnicima ove godine radi na organizaciji programa koji će se, ukoliko epidemiološke mjere budu dozvoljavale, odvijati u Pazinu tijekom prosinca 2021. i siječnja 2022. godine.

Riječ je o već tradicionalnom programu „Veseli prosinac u Pazinu“ koji je duži niz godina zajednički nazivnik za sva zabavna, kulturna i prigodno-blagdanska događanja koji se tijekom prosinca odvijaju u Pazinu u organizaciji Grada Pazina i brojnih suradnika, te o programu klizališta koje će biti otvoreno tijekom prosinca 2021. i dijela siječnja 2022. godine. Klizalište će pratiti i ponuda na nekoliko adventskih kućica te prigodni programi za posjetitelje. Saznajte više »

Pazinski likovnjaci predstavili svoj novi kalendar

Društvo likovnih stvaratelja Pazin predstavilo je svoj novi kalendar za nastupajuću, 2022. godinu. Tema kalendara je istarska arhitektura, a ilustriran je s kombinacijom fotografija i slika koje su snimili odnosno naslikali članovi udruge tijekom proteklih mjeseci rada na projektu „Kalendar 2022“.

Kalendar i prateću izložbu fotografija i slika predstavili su Nada Putinja, predsjednica udruge i Dario Brajković, autor i voditelj projekta koji je zahvalio brojnim članovima udruge na njihovom fotografskom i likovnom doprinosu te Gradu Pazinu koji je sufinancirao projekt kreiranja i tiska kalendara. Saznajte više »

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike