Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Naslovnica

Pazin je danas i sutra domaćin 1. gerontološkog skupa Istarske županije

U organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, u suradnji s Istarskom županijom i Gradom Pazinom, u pazinskom Spomen domu ovog četvrtka i petka (29. veljače i 1. ožujka) održava se prvi geronotolški skup Istarske županije. Skup svojim opsegom stručnog programa i prema odazivu predstavlja dosad prvu i najveću regionalnu stručnu manifestaciju iz područja zaštite i unapređenja zdravlja osoba starije životne dobi, a namijenjen je stručnjacima različitog stručnog profila u zdravstvenoj i socijalnoj skrbi za starije osobe, poglavito za područje Istarske županije. Saznajte više »

Zaključak o izboru nakladnika i visini potpora

Na temelju članka 34. Statuta Grada Pazina („Službene novine Grada Pazina“ br. 17/09, 4/13, 23/14, 1/18, 5/20, 4/21 i 24/21 – pročišćen tekst) i prijedloga Povjerenstva za otvaranje i ocjenu prijava po Javnom pozivu za financiranje programskih sadržaja i/ili istraživačkog novinarstva elektroničkih medija u 2024. godini, Gradonačelnica Grada Pazina dana 27. veljače 2024. godine dononijela je

ZAKLJUČAK

o izboru nakladnika i visini potpora za financiranje programskih sadržaja i istraživačkog novinarstva elektroničkih medija u 2024. godini Saznajte više »

Obavijest o provedbi deratizacije

Na području grada Pazina u vremenskom razdoblju od 27. veljače do 12. ožujka 2024. godine provest će se akcija sustavne preventivne deratizacije. Tretmanom će biti obuhvaćene javne površine, kao i mjesta na kojima postoji mogućnost zadržavanja i razmnožavanja glodavaca. Saznajte više »

Raspisan natječaj „Mali projekti za bolje sutra“

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva (Zaklada Istra-Fondazione Istria) i ove godine raspisuje Natječaj za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“. Baziran na „bottom up“ pristupu rješavanja problema lokalnih zajednica, ovaj natječaj potiče ljude na proaktivno djelovanje jer oni najbolje znaju probleme koji postoje u njihovoj zajednici i svojom proaktivnošću u rješavanju tih problema mogu doprinijeti postizanju pozitivnih promjena u društvu. Natječaj se provodi od 2007. godine a financira se iz Fonda gradova i općina Istarske županije. Saznajte više »

Otvoreni 18. Dani meda u Pazinu

U pazinskoj Školsko – gradskoj sportskoj dvorani danas, (23. veljače 2024.) su svečano otvoreni 18. Dani meda koji, pored izložbenog dijela na kojem svoje pčelarske proizvode i pčelarsku opremu ove godine nudi preko osamdeset izlagača iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Slovačke i Srbije, u sljedeća dva dana na programu imaju i zanimljiva tematska predavanja, a manifestaciju prate i gastro užici te posebna ponuda trgovina u centru Pazina. Saznajte više »

Natječaji za popunu radnih mjesta u Domu za starije osobe Pazin otvoreni do četvrtka, 22. veljače

Do ovog četvrtka, 22. veljače 2024. godine otvoreni su natječaji za popunu radnih mjesta u Domu za starije Pazin. Radi se o natječajima na neodređeno puno radno vrijeme za sljedeća radna mjesta;

Saznajte više »

Održan radni sastanak s novoizabranim vijećima mjesnih odbora Grada Pazina

Gradonačelnica Suzana Jašić sa suradnicima održala je sinoć (19. veljače 2024.) u ispunjenoj dvorani Istra pazinskog Spomen doma prvi radni sastanak s novoizabranim članovima vijeća 12 mjesnih odbora Grada Pazina koji će u naredne četiri godine neposredno sudjelovati u odlučivanju o lokalnim poslovima od neposrednog i svakodnevnog utjecaja na život i rad svojih sumještana. Saznajte više »

Grad Pazin započinje sa sufinanciranjem troškova medicinski pomognute oplodnje

Gradonačelnica Suzana Jašić donijela je Odluku o novčanoj naknadi za troškove medicinski pomognute oplodnje koja stupa na snagu sutra,  20.2.2024. godine, a za što je u Proračunu za 2024. godinu osigurano 7.000 eura. Pravo na novčanu naknadu za troškove priznaju se punoljetnoj i poslovno sposobnoj ženi (do 42. godine života) i muškarcu koji žive u bračnoj ili izvanbračnoj zajednici na području Grada Pazina, a čije je dosadašnje liječenje neplodnosti ostalo bezuspješno. Također, pravo na novčanu naknadu za troškove nastale u vezi s provedbom postupka ima i punoljetna, poslovno sposobna žena (do 42. godine života) koja ne živi u braku, izvanbračnoj ili istospolnoj zajednici, čije je dosadašnje liječenje neplodnosti ostalo bezuspješno.

Saznajte više »