Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Naslovnica

Javni poziv za financiranje programskih sadržaja i/ili istraživačkog novinarstva elektroničkih medija u 2023.

Na temelju članka 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (“Narodne novine”, br. 33/01., 60/01., 129/05., 109/07., 125/08., 36/09., 150/11., 144/12., 19/13. – pročišćeni tekst, 137/15. – ispravak, 123/17., 98/19. i 144/20), članka 39. Zakona o elektroničkim medijima („Narodne novine“, br. 111/21 i 114/22) i članka 34. Statuta Grada Pazina („Službene novine Grada Pazina“ broj 17/09., 4/13., 23/14., 1/18., 5/20., 4/21. i 24/21.-pročišćeni tekst), Gradonačelnica Grada Pazina 6. veljače 2023. godine objavljuje

JAVNI POZIV

za financiranje programskih sadržaja i/ili istraživačkog novinarstva elektroničkih medija

od interesa za Grad Pazin u 2023. godini Saznajte više »

SAVJETOVANJE SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU – Nacrt prijedloga Pravilnika o provedbi jednostavne nabave

SAVJETOVANJE SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU – Nacrt prijedloga Pravilnika o provedbi jednostavne nabave.

U skladu sa Zakonom  o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“ broj 25/13., 85/15. i 69/22.), Grad Pazin je dana 03. veljače 2023. godine započeo s provedbom savjetovanja sa zainteresiranom javnošću s ciljem upoznavanja šire javnosti te pribavljanja mišljenja, primjedbi i prijedloga o Nacrtu prijedloga Pravilnika o provedbi jednostavne nabave.

Objavu s uputama o načinu i uvjetima sudjelovanja možete preuzeti ovdje.

Od 14. do 16. travnja 2023. godine u Pazinu će se održati drugo izdanje međunarodnog sajma poljoprivrede

Najveći poljoprivredni sajam u široj regiji AgroTerra Istra 2023. dolazi u još većem sjaju i s bogatom ponudom

 U travnju 2023. godine održat će se međunarodni poljoprivredni sajam u Istri pod nazivom AgroTerra Istra. Nositelj organizacije sajma je tvrtka Mars eventi d.o.o. uz podršku Grada Pazina. Danas su, u polivalentnoj dvorani Školsko gradske sportske dvorane, ovu manifestaciju najavili gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić i direktor sajma Marko Londero, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije, dr.sc. Ezio Pinzan i predsjednik Ceha za poljoprivredu Obrtničke komore Istarske županije Dean Matić. Zahvaljujemo se suradnji i tvrtki Pazin sport d.o.o. u čijoj će se dvorani sajam održati. Saznajte više »

Predstavljen projekt „Optimizacija sustava lokalne i područne (regionalne) samouprave“

U organizaciji Istarske županije, od strane Ministarstva pravosuđa i uprave u pazinskom Spomen domu istarskim gradonačelnicima i načelnicima predstavljen je projekt “Optimizacija sustava lokalne i područne (regionalne) samouprave”, koji predstavlja prvi korak promjena prema uspostavi kvalitetnog sustava za funkcionalno ili stvarno povezivanje lokalnih jedinica.  U ime organizatora okupljene je pozdravila Vesna Ivančić, pročelnica Stručne službe Skupštine IŽ te pazinska Gradonačelnica Suzana Jašić. Saznajte više »

Ministarstvo poljoprivrede objavilo Javni poziv – financiraju se radovi održavanja šumskih cesta

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za financiranje radova održavanja šumskih cesta u šumama malih šumoposjednika za 2023. godinu iz sredstava naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma. Prihvatljivi prijavitelji su mali šumoposjednici u skladu s člankom 14. stavkom 3. Zakona o šumama (NN 68/18, 115/18, 98/19, 32/20, 145/20) koji imaju šumu i/ili šumsko zemljište na području katastarske općine u kojoj se cesta nalazi i udruga privatnih šumoposjednika upisana u Registar udruga Republike Hrvatske. Saznajte više »

Prenosimo dojmove: STEM riječima sudionika

Zahvaljujući se na prilici da sudjeluju na STEM sajmu u Pazinu minulog petka,  27. siječnja, učenici i učenice Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina, koji su vodili radionice i volonteri te oni koji su sudjelovali na samim radionicama, poručuju kako su im dojmovi sjajni. Uz sve pohvale na angažmanu, trudu, volji i želji učenicima i učenicima te njihovoj profesorici Nadi Ćakić, u nastavku donosimo osvrt koji je napisala jedna od sudionica, Nina Radovčić (3.A), a koji najbolje prenosi dio tih dojmova; Saznajte više »

Pučko otvoreno učilište Poreč organizira besplatan program osposobljavanja za njegovatelje/ice

Pozivaju se zainteresirani građani/građanke na uključivanje u verificirani program osposobljavanja za NJEGOVATELJE/ICE u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Program počinje u utorak, 31. siječnja 2023. godine na adresi  Narodni trg 1 u Poreču. 

Program osposobljavanja financirat će Istarski domovi zdravlja u suradnji s Istarskom županijom.

Uvjeti upisa: završena osnovna škola

Trajanje: 500 nastavnih sati

Sadržaj programa: teorijska nastava (gerontologija, psihologija starenja, njega bolesnika, prva pomoć, anatomija, fiziologija i bolesti, zaštita na radu) te praktična nastava i stručna praksa

 

 

Isprave potrebne za upis:

– završna svjedodžba osnovne ili srednje škole

– domovnica

– rodni list

– potvrda o psihofizičkoj sposobnosti obavljanja posla njegovatelja/ice

Uvjerenje: po uspješnom završetku osposobljavanja, polaznik dobiva uvjerenje o osposobljenosti koje se upisuje u e-radnu knjižicu

Za više informacija molimo kontaktirajte ISTARSKE DOMOVE ZDRAVLJA putem e-maila [email protected]  ili na 052 223 667.

U nedjelju u Spomen domu koncert TradInEtno orkestra

U nedjelju, 29. siječnja s početkom u 18 sati u Velikoj dvorani Spomen doma u Pazinu održava se koncert TradInEtno orkestra. Radi se o dvadeset entuzijastičnih muzičara/ki i pjevača/ica iz Pazina, Peroja, Pule, Rijeke i Portoroža, koji posljednja tri mjeseca zajedno muziciraju, izmjenjujući znanja i kompozicije iz različitih tradicija. Saznajte više »

Udrugama s područja društvenih djelatnosti predstavljen Javni natječaj za financiranje programa, projekata i manifestacija

S ciljem da organizacijama civilnog društva u području društvenih djelatnosti odnosno udrugama pruži potrebne informacije i detaljnije ih informira o uvjetima nedavno objavljenog Javnog natječaja za financiranje programa/projekata/ manifestacija organizacija civilnog društva od interesa za opće dobro iz proračuna Grada Pazina u 2023. godini u području društvenih djelatnosti,  Grad Pazin organizirao je u poduzetničkom inkubatoru, u prostoru Razvojne agencije Srce Istre tematsku radionicu na kojoj je predstavljen naveden natječaj. Saznajte više »