Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Naslovnica

Održana završna konferencija projekta „SOS – skrb o starijima“

Danas, 28. rujna 2023. godine održana je završna konferencija projekta „SOS – skrb o starijima“ uoči Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 1. listopada. Konferencija se održala u novoizgrađenom Domu za starije osobe i Centru za pružanje izvaninstitucijskih socijalnih usluga Pazin čija je izgradnja i opremanje sufinancirana sredstvima Grada Pazina, Istarske županije i Europske unije. Saznajte više »

Najava: Istarska izložba gljiva u Gradskoj tržnici Pazin uz glazbenika Darka Gržetića Gljivu

Pozivamo Vas da posjetite Gradsku tržnicu u Pazinu u subotu, 7. listopada 2023. godine jer će se upravo na toj lokaciji održati Istarska izložba gljiva u organizaciji Istarskog mikološkog – gljivarskog saveza, uz pokroviteljstvo Istarske županije i Grada Pazina. Vođenu izložbu možete posjetiti od 8:00 do 15:00 sati, dok je degustacija besplatnog „Gljivarskog kotlića“ na rasporedu u 11:00 sati, a nakon čega slijede dva bloka edukativnih predavanja u prostoru velike vijećnice Grada Pazina ( Družbe Sv. Ćirila i Metoda 10). Kako bismo Istarsku izložbu gljiva ugostili sa stilom, za glazbeni dio će se pobrinuti naš pazinski glazbenik Darko Gržetić, poznat i kao glazbenik Gljiva. Saznajte više »

Gimnazijalci na maštovit način predstavili vrtićkoj djeci zanimljivosti o Olgi Ban i Vladimiru Nazoru

U sklopu edukativnog programa Rujanskih svečanosti, danas su u Parku istarskih velikana gimnazijalci iz GSŠJD na maštovit način predstavili vrtićkoj djeci zanimljivosti o Olgi Ban i Vladimiru Nazoru.  Mići meštri i Tintilinići sa svojim su odgojiteljicama u ugodnoj šetnji parkom sa zanimanjem slušali učenike koji su se unesli u likove istarskih velikana čije ime nosi njihov vrtić, kao i buduća osnovna škola. Saznajte više »

Obilježen Dan Istarske županije

Gradonačelnica Suzana Jašić sudjelovala je jučer, 25. rujna u Spomen domu na obilježavanju Dana Istarske županije u spomen na 80. obljetnicu Pazinskih odluka o sjedinjenju Istre s maticom domovinom. Na svečanoj sjednici Županijske skupštine, kojom se ujedno proslavilo i tri desetljeća Istarske županije, bili  su brojni uzvanici, a među njima i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Saznajte više »

Priča s pazinske tržnice: plodovi s ruba šume ili vrta

Idemo li na tržnicu isključivo da bi se opskrbili zdravim namirnicama za ručak ili nas, pak, u podsvijesti nešto drugo vuče? Zanimljiv odgovor daje nam najnovija priča s pazinske tržnice, a koja nam ujedno donosi i osvrt na ponudu plodova s ruba šume ili vrta koji u ovo prekrasno godišnje doba dozrijevaju. Priču pročitajte u nastavku; Saznajte više »

Četvrta etapa biciklističke utrke CRO Race u petak prolazi kroz Pazin

Veliko sportsko događanje, međunarodna biciklistička utrka CRO Race, čije je ovo osmo izdanje, ovaj petak, 29. rujna 2023. godine,  prolazi kroz Pazin. Utrka se sastoji od šest etapa koje će od 26. rujna do 1. listopada obuhvatiti više od tisuću kilometara cesta diljem Hrvatske, a ugostiti će 18 svjetskih biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije, od kojih će šest biti iz kategorije natjecanja World Teams. Saznajte više »

Održana 25. sjednica Gradskog vijeća Grada Pazina

Jučer, 21. rujna 2023.,  održana je 25. sjednica Gradskog vijeća Grada Pazina. Sjednica je započela pitanjima gradskih vijećnika u sklopu tzv. aktualnog sata o početku rada Doma za starije osobe Pazin, deponiranom otpadu u halama bivše tvornice Istraplstika, sporu koji ni nakon 19 godina nije razriješen između Pučkog otvorenog učilišta Pazin i Tarika Filipovića, Renea Bitorajca i Tomislava Kašljevića. Nakon aktualnog sata Gradsko vijeće Grada Pazina jednoglasno je usvojilo sve točke Dnevnog reda. Saznajte više »

Objavljen Javni natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ravnateljice Doma za starije osobe Pazin

Na temelju čl. 40. i 41. Zakona o ustanovama (Nar. novine, br. 76/93, 29/97, 47/99, 35/08, 127/19 i 151/22), čl. 204. i 205. Zakona o socijalnoj skrbi (Nar. novine, br. 18/22, 46/22, 119/22 i 71/23), te čl. 19. i 27. u vezi s člankom 28., Statuta Doma za starije osobe Pazin (Službene novine br. 35/23.), Upravno vijeće Doma na temelju svoje odluke donijete na 5. sjednici održanoj 15. rujna 2023. godine raspisuje

JAVNI NATJEČAJ

za izbor i imenovanje ravnatelja/ravnateljice Doma za starije osobe Pazin Saznajte više »

Ovotjedni đir po pazinskoj tržnici donosi nam priču o breskvama

Sezona je bresaka, ljetnog voća koje obožavamo. Kakva je općenito ponuda i da li su se ove godine breskve „ponesle“, pročitajte u najnovijoj priči s pazinske tržnice koju donosimo u nastavku;

„Ne znam kakva su vaša iskustva, ali ja ove sezone nemam sreće s breskvama. Štogod se od ovog lijepog i inače slatkog i ukusnog voća dosad našlo, ne samo na pazinskoj tržnici već i u voćarnama i trgovačkim centrima, a i na tržnicama i sajmovima u drugim istarskim gradovima, imalo je neke mane. Saznajte više »