Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Naslovnica

U dvije godine deset tisuća priključaka na širokopojasni internet

LUPOGLAV – Gradovi Buzet, Labin i Pazin, te općine Cerovlje, Gračišće, Karojba, Lanišće, Lupoglav, Motovun i Sveti Petar u Šumi potpisali su danas u Lupoglavu Sporazum o ulaganju u izgradnju širokopojasne mreže sljedeće generacije (Next Generation Access network) s tvrtkom RUNE ADRIA TELEKOMUNIKACIJSKA INFRASTRUKTURA, za izgradnju telekomunikacijske infrastrukture d.o.o.

Saznajte više »

Goranovo proljeće opet u Pazinu

Ove se godine, naša najstarija i najuglednija pjesnička manifestacija – Goranovo proljeće – po 55. put održava u međunarodnom izdanju, a Pazin će na jedan dan biti domaćin pjesničke večeri i to u četvrtak 22. ožujka 2018. u 18:30 sati, u dvorani Rotonda u Pazinskom kaštelu.

Tradicionalni nacionalni festival pjesničke riječi u spomen na velikog hrvatskog pjesnika Ivana Gorana Kovačića organizira Studentsko kulturno-umjetničko društvo „Ivan Goran Kovačić“. Saznajte više »

Javni natječaj udrugama za financiranje manifestacija u povodu obilježavanja Dana Grada Pazina u 2018. godini

Grad Pazin poziva organizacije civilnog društva koje su programski usmjerene na rad za opće dobro da se prijave za financijsku podršku iz proračuna Grada Pazina za 2018. godinu. 

Prijaviti se mogu aktivnosti kulturnog i zabavnog karaktera namijenjene građanstvu, koje se odvijaju u Gradu Pazinu, i to:

a) Aktivnosti prigodno vezane uz obilježavanje Dana Grada Pazina,

b) Ostale aktivnosti čija namjena nije prvenstveno obilježavanje Dana Grada Pazina ali se održavaju u zadanom razdoblju (od 25.05.2018. do 10.06.2018.) Saznajte više »

Odluka o dodjeli financijskih sredstava organizacijama civilnog društva iz proračuna Grada Pazina u 2018. godini

Na temelju članka 29. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge ( „Narodne novine“, broj 26/15) te članka 30. Pravilnika o financiranju programa/ projekata/ manifestacija od interesa za opće dobro iz proračuna Grada Pazina („Službene Novine Grada Pazina”, broj 1/16.), i članka 34. Statuta Grada Pazina („Službene novine Grada Pazina“, broj 17/09., 4/13., 23/14. i 1/18.), Gradonačelnik Grada Pazina 13. ožujka 2018. godine donio je Odluku o dodjeli financijskih sredstava  organizacijama civilnog društva iz proračuna Grada Pazina u 2018. godini u području odgoja i obrazovanja, kulture, socijalne skrbi i zdravstva te ostalih područja.

Odluka o dodjeli financijskih sredstava OCD za 2018.

Osiguranje prehrane u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin – obavijest roditeljima

Grad Pazin je, kao osnivač Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, Zakladi „Hrvatska za djecu“ iskazao interes za osiguranjem prehrane djece u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin. Projektom će se financirati podmirivanje troškova školske marende u iznosu od 5,50 kuna dnevno u drugom polugodištu

Pozivaju se roditelji djece koja pohađaju navedene osnovne škole, čiji prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva (u razdoblju od 1. siječnja 2017. godine do zaključno 28. veljače 2018.) ne prelazi iznos od 2.000,00 kn, da se odazovu na ovaj poziv te da traženu dokumentaciju dostave u TAJNIŠTVO OSNOVNE ŠKOLE VLADIMIRA NAZORA najkasnije do 26. ožujka 2018. godine.

Saznajte više »

Promovirana knjiga “Profesionalno sagorijevanje odgojno-obrazovnih radnika”


U pazinskoj Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile predstavljena je 8. ožujka 2018. godine knjiga namijenjena svim prosvjetnim radnicima. Profesionalno sagorijevanje odgojno-obrazovnih radnika naziv je publikacije koja je rezultat zajedničkog rada, istraživanja i promišljanja autorica dr.sc. Slavice Žužić, pedagoginje, Andrejine Miličić, profesorice hrvatskog i engleskog jezika i Amneris Ružić Fornažar, profesorice hrvatskog i talijanskog jezika te mag. knjižničarstva.

Saznajte više »

Kašćerga – realiziran projekt “Kašćergani”

Mještani naselja Kašćerga tijekom mjeseca siječnja i veljače u tekućoj godini obnovili su fasadu društvenog doma. Projekt je realiziran putem natječaja “Mali projekti za bolje sutra” kojeg raspisuje „Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva“.

Saznajte više »

Komunalno poduzeće Usluga d.o.o. Pazin uvodi novi sustav gospodarenja komunalnim otpadom

Trgovačko društvo Usluga d.o.o. Pazin jučer je započelo sa postavljanjem polupodzemnih kontejnera za prikupljanje miješanog komunalnog otpada. Time je započeta prva faza postavljanja polupodzemnih kontejnera na području grada Pazina u kojoj će se postaviti 9 takvih kontejnera.

Prvi kontejner postavio se u Muntriljskoj ulici gdje će se postaviti još dva, a po jedan od preostalih šest kontejnera postaviti će u ulici 15. siječanj, ulici Dinka Trinajstića, Prolazu Jože Šurana, ulici 25. rujna, ulici Bože Milanovića i Prolazu Vincenta od Kastva. Saznajte više »

Radionica Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta na temu objave poziva “Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta malih i srednjih poduzeća“ na Youtube kanalu Ministarstva

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta održalo je informativnu radionica na temu objave poziva „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta malih i srednjih poduzeća“. Cjelokupan sadržaj radionice koja je održana u dva termina – 23. i 26. 2. 2018. godine dostupan je Youtube kanalu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta:

https://www.youtube.com/channel/UC3DachdOxv2vos5qHXp6SQQ

Kako bi se potencijalnim prijaviteljima omogućilo lakše snalaženje kroz sadržaj informativne radionice, isti je podijeljen na sljedeće module:
Uvod + Prezentacija UzP + Provedba
Uvjeti korištenja sustava eFondovi
Ispunjavanje Prijavnog obrasca
Investicijska studija
Horizontalna pitanja
Pitanja i odgovori (oba dana)

 

Javna prezentacija idejnog projekta – Dom za starije osobe Pazin

Grad Pazin poziva sve zainteresirane građane i građanke na javnu prezentaciju idejnog projekta – Dom za starije osobe Pazin koja će se održati dana 12. ožujka 2018. godine (ponedjeljak) u Spomen domu, dvorana Istra s početkom u 17,00 sati. Dobrodošli!

Pjesnička večer „Žene kroz oči pjesnika“

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Pazina i Gradska knjižnica Pazin povodom Međunarodnog dana žena pozivaju Vas na pjesničku večer posvećenu ženama

„Žene kroz oči pjesnika“

u srijedu, 7. ožujka 2018. godine u 18 sati u Gradsku knjižnicu Pazin.

Nastupiti će: Petra Kurelović, Matea Milanović, Vilim Močibob, Dragan Gortan, Ana Krnjus, Josip Klarić, Davorka Flego, Mirjana Krsnik, Jana Prević Finderle, Nataša Matijaš i učenici Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin.

Saznajte više »

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.