Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

“Zujati i zdravi biti“ na Konferenciji u Umagu

6. travnja 2017. godine u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije u Umagu je održana konferencija „Zajedno s Vama do zdravlja“ u koju se je uključio i Grad Pazin. Na konferenciji su odgajateljice Mirjana Gulja i Marija Ćus iz odgojne skupine „Zujalice“ Dječjeg vrtića Olga Ban Pazin te predsjednica Športsko rekreativnog kluba „Vita“, viša sportska trenerica, a ujedno i volonterka u vrtiću Kristina Jurić, kao primjer dobre prakse prezentirale sportsku aktivnost “Zujati i zdravi biti u Pazinu“ koja se već više godina provodi s djecom iz njihove odgojne skupine „Zujalice“ s ciljem promocije brige o zdravom načinu života.

Odgajateljice i djeca iz odgojne skupine „Zujalice“, osim zdrave prehrane o kojoj ih podučava zdravstvena djelatnica Marija Dagostin, u svoje redovne aktivnosti  uključila su i trenericu Kristinu Jurić s kojom provode sportske aktivnosti poput pješačenja, mini škole trčanja, elementarne i štafetne igre sa i bez rekvizita, plesne i ritmičke aktivnosti uz glazbenu pratnju, savladavanje različitih poligona i sl.

U neke svoje aktivnosti uključili su i svoje roditelje i članove obitelji. Tako “Zujalice” i ŠKR Vita sa Zajednicom sportskih udruga Grada Pazina, SD Trickeri i Društvom Naša djeca već deset godina organiziraju obiteljsku štafetnu i timsku utrku „ Fameja“ pod sloganom „ Peljimo bičiklete i tečimo svi i mali i veli“ koja promovira zdravi i aktivan način života za sve uzraste. Na Fameju rado dolaze djeca vrtićkog i školskog uzrasta i njihovi članovi obitelji iz Pazina, Istre i šire.

Da su djeca iz odgojne skupine “Zujalice” već sada osviještena o važnosti zdrave prehrane i kretanja, pokazuje i njihov moto: „Za biti zdrav i zdravo zujati važno je razmišljati što jedemo, kako se igramo i gdje boravimo!!!“

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike