Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

U Pazinu veselo započelo obilježavanje Svjetskog dana zdravlja


Danas, 7. travnja 2017. godine započelo je obilježavanje Svjetskog dana zdravlja u Pazinu. Već je u 10,00 sati na Trgu slobode u Pazinu uz glazbu pod vodstvom više sportske trenerice i predsjednice ŠRK „Vita“ iz Pazina, Kristine Jurić, zajednički vježbalo oko 250 vrtićke djece svih uzrasta, njihovih 40 odgajateljica i djelatnika Dječjeg Vrtića Olga Ban Pazin. Uz njih je vježbalo i 30-ak osoba s invaliditetom i starijih osoba uključenih u aktivnosti Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Pazin, Poludnevni boravak za osobe s intelektualnim teškoćama Pazin te Dnevni boravak za starije osobe Pazin.

Nakon zajedničkog jutarnjeg 15 minutnog razgibavanja, djeca starijih vrtićkih skupina, njihove odgajateljice, zdravstvena voditeljica i pedagoginja su, pod vodstvom Kristine Jurić te još tri volonterke, krenuli na pješačenje okolicom Pazina (Pazin – most Vršić, – oko Pazinke – Rijavac – Pazin) stazom dugom oko 5 km. Djeca nižih vrtićkih skupina, starije osobe  te osobe s invaliditetom pješačili su na kraćim relacijama u blizini Pazina.

Okupljeni  veseli skup je u ime Grada Pazina pozdravila zamjenica Gradonačelnika Mirjana Galant, a sve je fotografijom popratio Marko Cerovac.

Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja u Pazinu nastavlja se sutra, 8. travnja i to pješačkom manifestacijom „Hoditi i zdravi biti“. Pješačiti će se stazom dugom 8 km, na relaciji: Društveni centar Veli Jože Pazin – Šetalište pazinske gimnazije – Rijavac – Gortanov brijeg – most Vršić – Pazin (grad) na stazi dugoj oko 8 km. Voditelj aktivnosti je Planinarsko društvo „Pazinka“ iz Pazina. Polazak je u 10,00 sati od Društvenog centra Veli Jože u Pazinu.

Pozivamo građane i građanke svih dobi da nam se pridruže, učine nešto dobro za svoje zdravlje te uživaju na svježem zraku!

 

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike