Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Zajednički koncert JugendBlasorchestra Marl, Limene glazbe Pazin i Mješovitog pjevačkog zbora Roženice

Ovaj tjedan gostuje u Istri Jugendblasorchester Marl (Mladenački duhački orkestar Marl), koji je tijekom gostovanja iskazao želju da jedan koncert održi i u Srcu Istre.

Ovo istarsko gostovanje njemačkog orkestra još je jedan od plodova dugogodišnjeg muzičkog angažmana Branka Bafa, prijatelja Pazina, Roženica i Istre, glazbenika i kulturnog djelatnika sa dvojnom adresom, njemačkom i istarskom.

Grad Pazin prepoznao je rad ovog iznimnog čovjeka i glazbenika i aktivno se uključio u organizaciju koncerta.

Pazinski koncert, kao još jedan prilog razvoju njemačko-hrvatskog prijateljstva i uspješne međunarodne kulturne suradnje, osmišljen je kao zajednički, stoga će na daskama pozornice na Trgu Slobode dio svog bogatog repertoara s građanima Pazina te svim ostalim posjetiteljima, zaljubljenicima u muziciranje duhačkih orkestara i ono zborsko, podijeliti Jugendblasorchester Marl, Limena glazba Pazin i Mješoviti pjevački zbor Roženice u četvrtak, 24.05.2018. u 19.00 sati (u slučaju lošeg vremena u velikoj dvorani Spomen doma).

 Mladenački duhački orkestar iz Marl-a čini 60-tak muzičara različite dobi. Tu su učenici, studenti i odrasli različitih profesija. Svi oni muziciraju zajedno jer vole muziku, a na redovnim koncertima u svojoj regiji,  kao i na gostovanjima u inozemstvu, postižu veoma dobre uspjehe.

Dirigent orkestra – Rene Lankeit, iznikao je iz ovog orkestra, a još kao učenik od 1991. u orkestru je svirao saksofon, te kasnije završio muzičku akademiju, a  od 2008. godine preuzima umjetničko vodstvo orkestrom.

O domaćim snagama, Limenoj glazbi i Roženicama govore njihovi nastupi i uspjesi koji su u Istri i šire dobro poznati.

Limena glazba Pazin ove godine slavi svoj 110. rođendan. Službeno je osnovana 1908. godine iako postoje naznake da je djelovala i nekoliko desetljeća ranije, a od 1948. godine djeluje bez prekida. Od jeseni 2016. godine glazbom dirigira mladi i nadareni pazinski muzikolog Aldo Foško iza kojega su već uspješni nastupi.

Mješoviti pjevački zbor „Roženice“ iduće godine slavi 40 godina svog osnivanja i neprekidnog rada, a ova je godina 15-ta godišnjica  da je zbor pod uspješnom dirigentskom palicom neumorne i inspirativne maestre Ines Kovačić Drndić.

Program koji su pripremili orkestri i zbor raznolik je, izmjenjivat će se suvremene skladbe i one nešto starije, domaćih i stranih skladatelja, nešto življe i one za dušu, a svakako je garancija za dobru zabavu.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.