Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Održana konferencija za medije povodom najave 3. Istarskih energetskih dana

21. svibnja 2018. održana je konferencija za medije povodom najave 3. Istarskih energetskih dana koji će se održati u školsko – gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu od 24. – 26. svibnja 2018.

Konferenciji su prisustvovali Renato Krulčić, gradonačelnik Grada Pazina, Valter Poropat, direktor Istarske regionalne energetske agencije, Denis Hrelja, viši stručni suradnik Hrvatske gospodarske komore, Vlasta Nekić, direktorica Pazin d.o.o. te Claudia Pučić, viša stručna suradnica za projekte Grada Pazina.

Predstavljen je program Energetskih dana čije će službeno otvaranje biti u polivalentnoj dvorani školsko – gradske sportske dvorane u 10,00 sati nakon čega će uslijediti predavanja predstavnika Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te ostalih stručnjaka s temama namijenjenim jedinicama lokalne samouprave, projektantima i ostaloj zainteresiranoj javnosti. Između ostalog, predstavit će se i aktualni otvoreni natječaj “Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja OIE u uslužnom sektoru (turizam i trgovina)” stoga su zainteresirani hotelijeri i ostali potencijalni prijavitelji pozvani da se prijave na besplatno sudjelovanje.

U holu dvorane razni izlagači će predstaviti svoje proizvode, a u petak će se nastaviti predavanja kad će i Zelena energetska zadruga predstaviti svoju kampanju i mogućnosti implementacije crowdfundinga nakon čega će neki od gradova s područja Istarske županije prezentirati primjere dobre prakse.

U subotu, 26. svibnja 2018. s početkom u 10,00 sati, Korado Korlević će održati predavanje “Budućnost energetike i upravljanje prostorom” nakon čega će se u 11,00 sati izvući dobitnici nagrada koji su točno odgovorili na zeleno pitanje.

Više o programu pročitajte ovdje. Vidimo se u Pazinu!

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.