Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Vox mini populi po prvi put na sjednici Gradskog vijeća

foto2

Jučerašnju (25.11.2015.) sjednicu Gradskog vijeća Grada Pazina po prvi puta otvorili su osnovnoškolci iz Društva „Naša djeca“ Pazin, ujedno i članovi Učeničkog vijeća Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin. Njih petero (učenici Martin, Lana , Jurica, Frančeska i Ian) izrazilo je javno po prvi put na najvišem političkom tijelu odlučivanja svoje želje i potrebe.

U uvodnom dijelu predsjednica Tamara Damijanić rekla je da se ovim projektom pod nazivom Vox mini populi u Dječjem tjednu organiziraju rasprave. – Učiti djecu govoriti u javnosti i pred ostalima njima jača samopouzdanje, a kod odraslih to dovodi do veće tolerancije i poštovanja prema djeci te se jača međugeneracijski dijalog. Na taj način povećava se svijest o željama i potrebama djece. Naša je želja oformiti Dječji forum, kako bi mogli raspravljati o njima važnim temama , a onda kroz vrijeme i Dječje vijeće kako bi mogli promovirati svoje ideje. Samo uvažavanjem i podržavanjem djeteta možemo odgojiti dijete za vrijednosti– poštenje, razumijevanje i tolerancija, poručila je Damijanić gradskim vijećnicima.
Djeca su u svom govoru istakla široku lepezu svojih želja i potreba – od sprječavanja odljeva mozgova iz Pazina preko izgradnje tople veze za Školsko-gradsku sportsku dvoranu, proširenja osnovne škole, uređenja gradskog stadiona, uređenje autobusnog kolodvora parkova i izgradnju skate parka, bolje skrbi za napuštene životinje do većeg broja kulturnih manifestacija i drugih potreba.