Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Veleposlanica R.Makedonije Nj.E.gđa. Daniela Karagjozoska u službenom posjetu Gradu Pazinu

Veleposlanica MakedonijeVeleposlanica R.Makedonije u R. Hrvatskoj Nj.E.gđa. Daniela Karagjozoska, srijedu 13. svibnja bila je u službenom posjetu Gradu Pazinu, gdje se sastala na radnom sastanku sa gradonačelnikom Renatom Krulčićem sa suradnicima te sa poduzetnicima iz grada Pazina.

Tema sastanka bila je ekonomska suradnja između Republike Makedonije i Grada Pazina, tom prilikom Veleposlanica je predstavila običaje i ekonomsku situaciju Makedonije istaknuvši da je Makedonija otvorena za suradnju u području ekonomije ali i turizma.

Veleposlanica je istaknula želju za organizacijom foruma u Makedoniji ili u Gradu Pazinu na kojem bi sudjelovali predstavnici zainteresiranih tvrtki za ulaganje, no da bi se isto realiziralo potrebno je nešto više vremena kako bi se sve pripremilo i organiziralo.

Renato Krulčić naglasio je da makedonsko veleposlanstvo može biti suport za traženje investicija zainteresiranim tvrtkama za suradnju na području Makedonije. Također je istaknuo da Grad Pazin ima izuzetno dobru suradnju sa Gradom Gevgelija s kojim imamo potpisano pismo o prijateljstvu i za sada se ta suradnja održava samo na razini protokolarnih posjeta.

Sastanku su uz Gradonačelnika prisustvovali Boris Demark, predsjednik Gradskog vijeća, Maja Stranić Grah, pročelnica UO za gospodarstvo, financije i proračun, Ivica Gržinić, zamjenik predsjednika Odbora za međugradsku i međuopćinsku suradnju, Damir Sirotić, direktor Županijske komore Pula, Ivan Zrinšćak, predsjednik Udruženja Obrtnika Pazin, Ivan Cotman, predstavnik tvrtke Kamen d.d., Loredana Jurman Papišta ispred Eltora d.o.o te Andrej Alilović, izvršni direktor Valipile d.o.o..

Po završetku sastanka sudionici su posjetili pilanu tvrtke Kamen d.d.

službeni sastanak

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.