Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

U Pazinu obilježen Svjetski dan učitelja: Nevina Milotić i Guerino Puhar proslavili 40 godina rada

   Svjetski dan učitelja, koji je UNESCO prihvatio i proglasio 1994. godine obilježava se diljem svijeta 05. listopada ujedinjujući pritom sve razine vlasti, multi i bilateralne organizacije, civilno društvo, privatni sektor, učitelje i druge stručnjake iz polja obrazovanja. Ovogodišnji se Svjetski dan učitelja obilježava pod motom “Teachers at the heart of education recovery“ (Učitelji u srcu oporavka obrazovanja), kojim se želi naglasiti kako će godinu i pol dana nakon pandemijske krize izazvane virusom COVID-19, Svjetski dan učitelja 2021. biti usredotočen na podršku nastavnicima, koja treba u potpunosti pridonijeti procesu oporavka sustava obrazovanja. Svjetski dan učitelja je prilika da se pokaže da je rad učitelja prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. Grad Pazin se je obilježavanju pridružio i ove godine, kao što to čini kontinuirano od 2004. godine.

U ponedjeljak, 04. listopada 2021. godine s početkom u 13.00 sati u polivalentnoj dvorani Školsko-gradske sportske dovrane održano je obilježavanje Svjetskog dana učitelja. Tom je prigodom gradonačelnica Suzana Jašić sa suradnicima uručila priznanja i zahvale nastavnom osoblju pazinskih odgojno-obrazovnih ustanova, njih 36, koji su u protekloj godini navršili jedan od jubileja za 10, 15, 20, 25, 30, 35 i 40 godina rada. Jubilej od 35 godina rada obilježile su Nerina Hrvatin iz Osnovne škole Vladimira Nazora i Zdenka Turkalj-Čohilj, sadašnja ravnateljica iste Osnovne škole. Impresivnih 40 godina rada u odgojno brazovnom sustavu obilježili su Guerino Puhar također iz Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin i odgajateljica Nevina Milotić iz Dječjeg vrtića Olga Ban Pazin.

U svojem je obraćanju odgajateljica Milotić istaknula ljepote i izazove koje ovaj poziv nosi ali i radost odgajateljskog poziva koj bi, kako sama kaže, i nakon 40 godina ponovno odabrala.

Čestitajući učiteljima i učiteljicama, gradonačelnica je usvojem obraćanju istaknula da, što su okolnosti teže to je potreba za slavljenjem ovog plemenitog poziva veća jer je podučavanje profesija koja stvara sve ostale profesije, a učitelj ili učiteljica utječe na vječnost: on ili ona nikada ne može znati gdje njegov ili njen utjecaj prestaje. Odgoj i obrazovanje najvažniji je prioritet mog i našeg mandata jer ono je temelj svakog razvoja. Napravit ćemo analizu stanja i u partnerstvu sa svima vama i svima kojih se odgoj i obrazovanje tiče i odrediti jasne ciljeve razvoja odgoja i obrazovanja. Svi smo zajedno u tome. Pazin jest i bit će grad odgoja i obrazovanja, niste sami.“ – poručila je gradonačelnica.

U ime svih ravnatelja paznskih odgojno-obrazovnih ustanova obratio se je ravnatelj Pazinskog kolegija – klasične gimnazije Maksimilijan Ferlin koji je uputio zahvalu i čestitke osvrnuvši se, među ostalim, i na važnost sjećanja i činjenice kako odgajatelji i nastavnici uvijek ostaju u sjećanju svojih učenika.

Svečani program organizaran je u suradnji sa Pazin sportom d.o.o. te odgojno-obrazovnim ustanovama, pa je tako govornica uređena zaslugom odgajateljica dječjeg vrtića Olga Ban iz Pazina, glazbene točke izveli su učenici glazbenog odjela Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, a voditeljica programa bila je učenica Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin.

Dan učitelja_Popis Jubilaraca.pdf

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike