Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Tjedan psihologije u Pazinu

U organizaciji Hrvatskog psihološkog društva i suorganizaciji Hrvatske psihološke komore od 18. do 24. veljače 2019. godine održava se 12. Tjedan psihologije u Hrvatskoj. Tjedan psihologije prvi put je organiziran 2008. godine, u sklopu obilježavanja 55. obljetnice Hrvatskog psihološkog društva, gdje su mnogi  stručnjaci pokazali entuzijazam i motivaciju da psihologiju približe i predstave zajednici te da pokažu svu širinu uključenosti psihologijske teorije i prakse u život pojedinca i zajednice.

Društvo psihologa Istre, udruga koja skrbi o profesionalnim interesima i profesionalnim zadaćama psihologa, svake godine potiče svoje psihologe na uključivanje u obilježavanju Tjedna psihologije. Pa tako, i ove godine pazinski su se psiholozi istakli sa velikim brojem aktivnosti te su tjedan psihologije proširili i na mjesec psihologije.

Početkom tjedna, organizirane su aktivnosti koje su vezane uz mentalno zdravlje i našu svakodnevicu. U četvrtak, u Gimnaziji i srukovnoj školi Jurja Dobrile Pazin pozvani su svi netom diplomirani psiholzi koji djeluju na području Istre kako bi srednjoškolcima i zainteresiranim građanima prezentirali svoje diplomske radove. Sam tjedan završava u zabavnom tonu, u sklopu „Science cafe pazinskih psihologa biti će prezentirane teme popularnog karaktera. Budući da je broj pazinskih psihologa i studenata psihologije svake godine sve veći, tjedan psihologije produžen je na čak cijeli mjesec. Pa tako, do kraja veljače organizirana je i „Sportska srijeda“ te „Psiho pub kviz“, a u ožujku slijedi psihologiziranje kroz pjevanje i opis rada organizacijskog psihologa.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.