Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Life SEC Adapt na sajmu uspješnih LIFE projekata koji se provode u Hrvatskoj

U utorak, 12. veljače 2019., u Dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu je održana „LIFE konferencija – rezultati i dobrobiti LIFE projekata“ u organizaciji Ministarstva zaštite okoliša i energetike. Na konferenciji su predstavljeni uspješni hrvatski i inozemni projekti te su prezentirane provedene aktivnosti, ostvareni rezultati i dobrobiti koje organizacija ima od implementacije takvih projekata.

Predstavnici Istarske razvojne agencije, Grada Poreča i Grada Pazina tim su povodom na sajmu predstavili Life SEC Adapt projekt u sklopu kojeg se izrađuje Strategija i akcijski plan prilagodbe klimatskim promjenama na lokalnoj razini. Gradonačelnici su tijekom provedbe projekta pristupili Sporazumu gradonačelnika za klimu i energiju kojim su se obvezali doprinijeti smanjenju emisije CO2 te izradi SECAP-a (Akcijski plan energetski i klimatski održivog razvoja) čija se izrada financira iz projekata Empowering i Life SEC Adapt.

Kao primjer provedenih aktivnosti u sklopu Life SEC Adapt projekta predstavljeni su i Energetski dani u Gradu Pazinu čiji je cilj podizanje svijesti o korištenju obnovljivih izvora energije, postizanje energetske učinkovitosti i smanjenje emisija CO2.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.