Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Svečano obilježena 23. obljetnica ustroja 154. brigade Hrvatske vojske

154Pazin, 1. prosinac 2014. – U gradu Pazinu održano je prigodno obilježavanje 23. obljetnice ustroja 154. Brigade Hrvatske vojske. Polaganju vijenca na groblju Moj mir u Pazinu prisustvovali su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja domovinskog rada Pazinštine, Udruge hrvatskih branitelja domovinskog rata 154. Umag i Udruge dobrovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske – Ogranak Poreč te predstavnici grada Pazina i javnih gradskih ustanova.

Nakon polaganja vijenca, gradonačelnik Renato Krulčić održao je prijem za članove udruga hrvatskih branitelja proizašlih iz 154. brigade Hrvatske vojske. Tom prigodom pazinski gradonačelnik zahvalio se svim pripadnicima brigade na njihovom doprinosu u borbama na ličkom ratištu tijekom Domovinskog rata te istaknuo:  „Put 154. brigade Hrvatske vojske pokazatelj je dobro organizirane, primjereno uvježbane i disciplinirane vojne formacije karakteriziran vrlo visokim stupnjem odgovornosti i profesionalnosti, i ono najvažnije humanost i briga za svakog vojnika i čovjeka. Svatko ponaosob od 5800 boraca, vojnih obveznika sastavljenih od naših sugrađana te susjeda iz Poreča, Buja, Buzeta, Novigrada i Umaga je na sebi svojstven i čovječan način odredio svoj dio posla.

Gradonačelnik Krulčić ovom je prilikom podsjetio na tužni događaj u kojem je svoj život izgubio, tada dvadesetogodišnji Kristian Ladavac, u čiju je čast potkraj 2009. godine neimenovani trg iza Gradske tržnice imenovan  „Trgom Kristijana Ladavca“, a dio ulice Matka Laginje i neimenovana ulica u bivšoj Vojarni  „ulicom 154. brigade Hrvatske vojske“ gdje je 1994. godine postavljena spomen ploča u sjećanje na Kristijana Ladavca.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.