Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Program obilježavanja blagdana Rim 2014

Danas, 29.07.2014. održana je konferencija za medije na kojoj su u Maloj vijećnici Grada Pazina program obilježavanja tradicionalnog blagdana Rim koji se održava u subotu, 2.8.2014. predstavili:  –  Daniel Maurović – pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo, 
–  Ranka Šepić – savjetnica za vođenje projekata i manifestacija, i 
–  Armando Lušetić – Glavni tajnik Zajednice Sportskih udruga Grada Pazina.   Ranka Šepić predstavila je kulturno zabavni program proslave koji ove godine započinje već u jutarnjim satima, u subotu 02.08.2014. Naime, datum ovogodišnje proslave poklapa sa za samim blagdanom Rim te će se tako u 10 sati održati koncelebrirana sveta misa u vrtu franjevačkog samostana. Ranije, u 9.30 sati krenut će defile Pazinskih mažoretkinja i Limene glazbe Pazin od Šetališta pazinske gimnazije sve do Starog trga, kako bi svečano dočekali posjetitelje Pazina. Koncert Limene glazbe nastavit će se na Trgu slobode u 10.30 sati.

Večernji program na Trgu Slobode započinje u 20 sati nastupom Erika Balije nakon kojega slijedi nastup izvođača Malog mikrofona. U 22 sata započinje nastup Alfa time banda koji će se do ranih jutarnjih sati izmjenjivati sa glavnim gostom proslave – Jasminom Stavrosom.

Istovremeno će se na parkiralištu iza bivšeg kina odvijati alternativni koncert za mlade na kojemu će, uz performanse žonglera, nastupati Greenfly iz Pazina, Cirkus iz Poreča, The shock iz Pule i The brain production iz Rijeke.

Predviđeno trajanje programa je do 04 sata u jutro a zabavni će program pratiti bogata ugostiteljska ponuda.

Armando Lušetić predstavio je sportski program koji je započeo već prošli vikend natjecanjem u lovu ribe udicom na plovak na barama u Cerovlju.
Od 31.07. pa do 02.08. na igralištu osnovne škole održavat će se humanitarni malonogometni turnir a u petak 01.08. na terenima Istarskih cesta u Rogovićima Revijalni malonogometni turnir.
Međunarodni boćarski turnir u parovima (muški i ženski) – Velika nagrada Pazina Kompakt kup održat će se u boćarskoj dvorani od 01. do 03.08 dok će se na sam blagdan Rima u Spomen domu održati stolnoteniski turnir u 10 sati, a u 17 sati na košarkaškom igralištu osnovne škole održat će se Street basket – ulična košarka. Daniel Maurović upoznao je prisutne sa posebnom regulacijom prometa:
– za sav promet zatvorit će se Trg Slobode, ulica 25. rujna, ulica Dinka Trinajstića i ulica Narodnog doma s preusmjerenjem u ulicu Joakima Rakovca (ili na parkiralište na stadionu),
– parkiralište za posjetitelje će biti osigurano na više lokacija: na terenu uz stanicu za tehnički pregled, u Šetalištu Pazinske gimnazije koji će uz posebnu regulaciju biti otvoren za promet, i na stadionu.
Uz ova parkirališta podsjećamo posjetitelje na mogućnost parkiranja na rubnim zonama kao što je parkiralište ispred Lidl-a i parkiralište u kompleksu bivše vojarne (iza INA-ine benzinske stanice).
Ured Grada