Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Prijem predstavnika Katoličke crkve i novinara s područja Grada Pazina

Prijem predstavnika Katoličke crkve i novinara s područja Grada PazinaGradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić u utorak, 16. prosinca, održao je tradicionalne prijeme za predstavnike Katoličke crkve te novinare koji djeluju na području grada Pazina posvećene nastupajućim božićnim i novogodišnjim blagdanima, a u povodu završetka poslovne 2014. godine.

Prijemu svećenika su prisustvovali pazinski župnik Mladen Matika, lindarski župni vikar Filip Celent, trviški župnik Anton Žufić, gvardijan Franjevačkog samostana fra Alfons Orlić te staropazinski župnik Željko Zec koji je ujedno kao ravnatelj Caritasa Porečke i pulske biskupije obavijestio prisutne o održavanju humanitarnog koncerta „Istra nadbiskupu Josipu Pavlišiću“ a za potrebe slijepih u Istarskoj županiji koji će se održati 20. prosinca 2014. u 17 sati u dvorani Pazinskog kolegija. U razgovoru je spomenuta uspješna realizacija projekta izgradnje rampe za invalidne osobe u Društvenom centru Veli Jože te tijek radova na rekonstrukciji nerazvrstane ceste Katun Trviški – Trviž sa paralelnom izgradnjom oborinske odvodnje i sanitarne kanalizacije. Gradonačelnik je također istaknuo kako se i ove godine pružila financijska pomoć socijalno ugroženim građanima i nadarenim učenicima. Zahvalio se svećenicima na uspješnoj suradnji te im zaželio čestit Božić i nadolazeću 2015. godinu.
Prijemu novinara prisustvovali su novinari Dopisništva Glasa Istre, novinari Radio Istre te dopisnik La voce del popolo. Gradonačelnik se zahvalio novinarima na dobroj suradnji u prethodnoj godini te profesionalnom obavljanju posla informiranja javnosti. Uz to, ukratko se prisjetio i svih projekata u 2014. godini te najavio planove za iduću godinu, među kojima je i izgradnja kanalizacije na području Mjesnog odbora Trviž. Od projekata gradonačelnik Krulčić je istaknuo uspješnu izgradnju nove sportske dvorane. Također je spomenuo proširenje javne rasvjete na prometnicama Pazina.Uz gradonačelnika, prijemima su u ime Grada Pazina prisustvovali zamjenici gradonačelnika Mirjana Galant i Veljko Brajković, te pročelnici upravnih odjela Grada Nevija Srdoč, Maja Stranić Grah, Daniel Maurović i Roberto Ladavac.