Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Predstavnici Grada na blagdanskoj svečanosti Kluba za osobe s intelektualnim teškoćama

Predstavnici Grada Pazina predvođeni Borisom Demarkom, pročelnikom Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti sudjelovali su na blagdanskoj svečanosti Kluba za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama održanoj u srijedu, 21. prosinca 2011. održanoj u prostorijama Savjetovališta Zavoda za socijalnu skrb u Istarskoj županiji, gdje inače Klub djeluje.

Na druženju su uz pročelnika Demarka bili Sanja Selar i Anton Finderle iz istog odjela, predstavnici Foruma žena SDP-a Cerovlje, Foruma mladih SDPa- Pule te Centra za inkluziju i pomoć u zajednici iz Pule.
Klub je započeo s radom 2003. godine, a sada broji 14 članova s kojima rade četiri socijalne radnice iz Zavoda za socijalnu skrb Istarske županije – Ana Mališa, Mirna Lukež, Pavita Jelinčić i Bruna Balde. Uz njih potporu u radu pruža i šest volonterki.
U svom govoru i predstavljanju rada Kluba Ana Mališa i Mirna Lukež posebno su se zahvalile Gradu Pazinu koji je u okviru humanitarne akcije "Pazin – Gastro" namijenio Klubu dio sredstava što je omogućilo realizaciju jednodnevnog izleta u Pulu. Usklopu tog izleta posjetili su Arenu, Kaštel, Doma za djecu te Centar za inkluziju i podršku u zajednici gdje su smještena dva člana kluba. – Nadamo se da će i Pazin dobiti poludnevni dnevni boravak za osobe s intelektualnim teškoćama i u doglednoj budućnosti i organizirano stanovanje, napomenule su.
Zahvale su dobili i Gradsko društvo Crvenog križa Pazin, pod koji formalno klub spada, te istarskom dožupanu Vedranu Grubišiću te Općine Cerovlje, Gračišće i Karojba, koje su zajedno uz Grad osigurale sredstva za poklon pakete koji su podijeljeni članovima na svečanosti. U znak zahvale radi pomaganja u radu zahvale su odaslane i Hotelu Lovac, Uljari „Zlatni brig“, Biciklističkom klubu Meridiana Kamen te Frizerskom salonu Vanda .