Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Predstavnici F.I.B.-e – Svjetske boćarske federacije u posjeti Gradu Pazinu

Posjet F.I.B.-e

Dana 25. ožujka 2015., Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić i suradnici primili su delegaciju Svjetske boćarske federacije u sastavu: Predsjednik F.I.B.-e g. Lacoste Christian i suradnici Escallier Henri i Bianco Gianfranco.

Sastanku su prisustvovali i Dragan Putica, član sportske Komisije F.I.B.-e i Klarić Kristijan, tajnik Istarskog boćarskog  saveza.

U spomen na Aleksandra Anzura koji je dugogodišnjim napornim radom, znanjem, umijećem, energijom i strašću boćarski  sport približio svim uzrastima i svim profesijama, te uvelike doprinio promicanju, prepoznatljivosti i boćarskom ugledu  Pazina, Istre i Republike Hrvatsku u Europi i svijetu, Predsjednik Svjetske boćarske federacije g. Lacoste izrazio je želju da se  u Pazinu otvori Centar boćanja za jugoistočnu Europu  s ciljem obrazovanja mladih i koordinacije 12 nacionalnih boćarskih  saveza u okruženju.

Gradonačelnik je zahvalio Predsjedniku Svjetske boćarske organizacije i njegovim suradnicima što su prepoznali Pazin za potencijalni Centar jer time nastavljamo provoditi ideje g. Anzura te čuvamo uspomenu iako više nije među nama. Za Grad Pazin ali i cijelu Istru boćanje je tradicija, naše nasljeđe ali i prilika razvoju novih projekata u gospodarstvu i turizmu.

Uz iskustvo iz 2012. godine u organizaciji Europskog prvenstva u boćanju, postojeću sportsku i drugu infrastrukturu, sportaše i boćare izražavamo interes za sudjelovanje u ovom projektu- istaknuo je Gradonačelnik.

Predstavnici Svjetske boćarske federacije izrazili su zadovoljstvo i zahvalnost što Grad Pazin prihvaća inicijativu za otvaranje Centra boćanja te predložili daljnje korake prema realizaciji pozivajući na suradnju Istarski i Hrvatski boćarski savez. Također su izrazili želju da se Svjetsko prvenstvo u boćanju 2017. godine održi na području Istarske županije.