Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Potpisani Ugovori o su/financiranju udruga u 2015. godini

DSC_0323Jučerašnje potpisivanje Ugovora o su/financiranju udruga u 2015. godini rezultat je provedenog Javnog poziva za predlaganje programa i projekata za uvrštenje u Program javnih potreba Grada Pazina u području društvenih djelatnosti, a kojeg je Grad Pazin objavio 27. listopada 2014. godine.

Gradonačelnik Krulčić istaknuo je kako je ove godine, po prvi put, vrednovanje pristiglih prijava provedeno prema Pravilniku o postupku i kriterijima dodjele financijskih potpora – isto tako donesenom u listopadu 2014. godine – sa željom da se sredstva gradskog proračuna dodjeljuju organizacijama civilnog društva prema jednakim, jasno određenim kriterijima i u skladu sa stvarnim potrebama i interesima Grada i građana.

Na Javni je poziv ove godine pristiglo 70 prijava programa/projekata kojih su nosioci 40 organizacija civilnog društva, od toga 33 udruge s područja Grada Pazina. Pozitivno je ocijenjeno 47 programa/projekata koji će se sufinancirati iz Proračuna Grada Pazina za 2015. godinu. Od navedenog broja, četiri udruge po prvi put ulaze u Proračun Grada Pazina.

Pozitivno ocijenjene programe/projekte provodit će 4 udruge iz područja odgoja i obrazovanja, a za njihove aktivnosti – sveukupno 3 redovna programa i 6 projekata – planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 119.000,00 kuna. Grad Pazin će u 2015. godini iz područja socijalne skrbi i zdravstva su/financirati rad 15 udruga i 1 ustanove, odnosno sveukupno  15 njihovih redovnih programa, te 3 projekta – za što je planirano izdvojiti 225.000,00 kuna. Za ukupno 10 udruga iz područja kulture planirana su sredstva u iznosu od 174.500,00 kuna, i to za 8 redovnih programa i 9 projekata.  Konačno, za 3 udruge iz ostalih područja – dva redovna programa i jedan projekt – planirana sredstva iznose 31.500,00 kuna.

Na kraju prigodnog govora uoči potpisivanja Ugovora, Gradonačelnik je kazao kako Grad Pazin može biti vrlo ponosan na svoje udruge jer upravo one nose veliki dio aktivnosti u različitim područjima društvenih djelatnosti: od zadovoljavanja potreba naših najmlađih sugrađana edukativnim programima izvan sustava redovne nastave, brige za starije i druge ugrožene socijalne skupine, pa do obogaćivanja kulturnih sadržaja i turističke ponude organizacijom festivala i drugih kulturnih manifestacija tijekom cijele godine.

Potpisivanje je zaključila pročelnica Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti – Nevija Srdoč, koja je prisutne predstavnike udruga informirala o novoj uredbi zbog koje će Javni poziv za su/financiranje ubuduće biti raspisivan nakon izglasavanja Proračuna, što znači krajem stare, odnosno početkom nove kalendarske godine.

Detalje o planiranim sredstvima su/financiranja u 2015. godini, za svaku od udruga, pronađite u Službenim novinama.