Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Potpisani ugovori s učenicima stipendistima za školsku godinu 2012/2013.

Pazin, 15. studenog 2012. – Danas je u Maloj vijećnici održan prijem prilikom potpisivanja Ugovora o stipendiranju za petero učenika stipendista Grada Pazina. Na taj način pokrenut je postupak, kojim će ovaj mjesec biti isplaćeno novih pet stipendija za učeničke stipendije.

Gradonačelnik Krulčić je istaknuo kako je ove godine dodijeljeno pet učeničkih i dvadeset studentskih stipendija, što je, u usporedbi s prošlom godinom, pet stipendija više. Napomenuo je, također, kako se pri dodjeli stipendija uzima više kriterija prema Pravilniku o stipendiranju. Uz kriterij uspješnosti učenika, godinu školovanja i sudjelovanja i plasmana na natjecanjima, utječe i kriterij materijalnog položaja i socijalnih uvjeta. Ove je godine na Natječaj za dodjelu učeničkih stipendija zaprimljeno dvadeset prijava.
Učenicima i njihovim roditeljima pritom je zaželio još puno uspjeha u daljnjem školovanju te kasnije u pronalasku zaposlenja. Naglasio je kako Grad Pazin godišnje iz svog proračuna za stipendije izdvaja 540.000 kuna iz čega će se ove godine stipendirati sveukupno oko 75 učenika i studenata.
Na prijeme su uz gradonačelnika prisustvovali Irina Kivela Ukotić, zamjenica predsjednika Odbora za društvene djelatnosti, Boris Demark, pročelnik Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti, Anton Finderle, viši stručni suradnik za odgoj i obrazovanje te Tina Horvat, vježbenica – volonterka.


         

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike