Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Pazinski Savjet mladih na Danu mladih Istarske županije

Savjet mladih Grada Pazina prekjučer (19.9.2020.) je sudjelovao u Danu mladih istarske županije u Poreču. Domaćin ovogodišnjeg susreta mladih bio je Savjet mladih Grada Poreča. Susret je otvoren pozdravnim riječima porečkog gradonačelnika Lorisa Peršurića i pročelnika Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije Vladimira Torbice.

Dan mladih održan je u posebnim epideomiološkim uvjetima a održana su dva predavanja. Doc. dr. sc. Marinele Dropulić Ružić imala je predavanje pod nazivom “Sve je lako kad si mlad, a u turizmu? ” u kojem su mladi diskutirali kako mladi gledaju na turizam i ugostiteljstvo te koji su motivatori za rad u turizmu za mlade.
Na predavanju magistre psihosocijalne pomoći Martine Paliska Šaina “ESTU MI – Asertivna komunikacija” kroz razmjenu iskustva mladi su na primjerima dobre prakse učili kako pravilno komunicirati u radu s mladima.
Na danu mladih Istarske županije bili su prisutni i predstavnici koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske i predstavnici  savjeta mladih gradova Pule, Rovinja, Labina, Buzeta, Novigrada i Vodnjana te Savjeta mladih Istarske županije.

Pazinski Savjet predstavljali su predsjednica Neva Ljuština, zamjenica predsjednice Lucija Jedrejčić te član Savjeta – Mario Ivanković.