Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

I Grad Pazin se uključio u Međunarodni festival slikovnice Ovca u Kutiji

Gradska knjižnica Pazin i Udruga Knjiga u centru i ove su godine organizirale  međunarodni festival slikovnice Ovca u kutiji koji se jubilarno po 5. put održava u Pazinu. Festival je ove godine održan u terminu od 14. do 18. rujna uz brojne programe koji su se odvijali u knjižnici, na otvorenom, u galeriji, a održani su i programi/radionice u školama, za djecu predškolske dobi, ali i za sve građane i zainteresiranu javnost.

Festival je bio malo drukčiji, kao što je i cijela 2020. godina drukčija od one prvotno zamišljene i planirane pa se sve planiralo i organiziralo na način da se maksimalno ispoštuju preporuke HZJZ.

I Grad Pazin se uključio u aktivnosti Festivala pa je tako upriličen prijem gostiju Festivala kod gradonačelnika Renata Krulčića u utorak, 15. rujna u  Velikoj vijećnici Grada Pazina, u srijedu 16. rujna pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pazina Nevija Srdoč sudjelovala je na Okruglom stolu o slikovnici,  a u četvrtak, 17. rujna gradonačelnik je u popodnevnim satima čitao djeci na Trgu Slobode slikovnicu Nosorogov oglas autora Bruna Kumana i ilustratorice Ivane Guljašević te pjesmu Ekrani iz knjige Kad si sretan Irene Zelene.

Grad s ponosom nosi titulu domaćina ovog značajnog Festivala koji promiče važnost knjige, likovnog izraza i čitanja od najranije dobi.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike