Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Pazi(n) proračun!: održane rasprave u MO Kršikla, Grdoselo, Zamask i Kašćerga

Prema prethodnim najavama, sa članovima vijeća mjesnih odbora dana 20. listopada 2020. godine održana je rasprava u mjesnom odboru Kršikla i Grdoselu te 22. listopada u Zamasku i Kašćergi.

Okupljenima su najprije u kratkim crtama predstavljene aktivnosti u sklopu projekta Pazi(n) proračun!, zatim svi prijedlozi komunalnih akcija iz prethodnih godina s detaljnim pojašnjenjima financijske procjene svakoga od njih.

Uslijedila je rasprava o prijedlozima malih komunalnih akcija te drugim problemima na području njihovog mjesnog odbora, o čemu su dobili povratne informacije od prisutnih djelatnika gradske uprave Grada Pazina.

Na kraju je Saša Ukić, predstavnik tvrtke RUNE Crow d.o.o. predstavio projekt izgradnje ultra brze širokopojasne optičke infrastrukture. Nova generacija interneta, omogućit će korištenje digitalnih usluga koje se mogu prenositi na daljinu brzinama od 1 Gbps i više. Pojasnio je cjelokupni proces počevši od izgradnje infrastrukture, način povezivanja kućanstava, potrebnu opremu i cijenu usluge. Na web stranici https://www.ruralnetwork.eu/hr/ dostupne su sve informacije, upute za narudžbu priključka, provjera dostupnosti na adresi te kontakt podaci.

Koje su male komunalne akcije izglasane te kako je tekla rasprava pročitajte u zapisnicima u prilogu.

Grdoselo Zapisnik.docx Kašćerga zapisnik.docx Kršikla Zapisnik.docx Zamask zapisnik.docx

Napomena: Rasprave u ostalim mjesnim odborima se otkazuju zbog epidemiološke situacije, tako da će vijeća mjesnih odbora samostalno odlučiti o malim komunalnim akcijama koje će se uvrstiti u proračun za 2021. godinu. Građani i dalje mogu preko članova vijeća mjesnih odbora utjecati na odabir malih komunalnih akcija.