Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Održan svečani prijem za dobrovoljne darivatelje krvi

darivateljiU povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić 28. listopada 2014. godine je priredio prijem za dobrovoljne darivatelje krvi s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Pazin.
25. listopada posvećen je obilježavanju i promicanju dobrovoljnog davalaštva krvi u spomen na prvu organiziranu akciju prikupljanja krvi koja je započela 25.10.1953. godine u željezari Sisak.


Gradonačelnik je istaknuo kako darivatelji, svojim činom darivanja krvi spašavaju ljudske živote svakoga dana te se time zahvalio svim darivateljima krvi na njihovoj humanosti i plemenitosti i uručio im prigodne poklone. Zahvalio se i Gradskom društvu Crvenog križa Pazin, kao humanitarnoj organizaciji koja vodi brigu o našim darivateljima krvi i s ostalim društvima brine o tome da u Istri zaliha krvi ima uvijek dovoljno.
Ovogodišnji jubilarci s područja Grada Pazina su: sa 75 darivanja Miljenko Maurović, sa 50 darivanja Bruno Ivančić, Željko Trbojević, Dušan Bertoša, Neven Horvat te sa 35 darivanja krvi Mirjana Flegar. Franku Lukežu, jubilarcu s područja Općine Pićan sa 50 darivanja krvi zahvalu i poklon je u ime Ivana Frankovića, načelnika Općine Pićan, uručio Gradonačelnik Grada Pazina. Cvijeti Gržević, jubilarki s područja Općine Cerovlje sa 35 darivanja krvi zahvalu i poklon je uručio Emil Daus, načelnik Općine Cerovlje.

Prijemu su uz Gradonačelnika Grada Pazina prisustvovali i Marijana Krbavac Žulić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Pazin; Nevija Srdoč, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti Grada Pazina; Sanja Selar, viša referentica za socijalnu skrb i zdravstvo u Gradu Pazinu; Vinko Stihović, predsjednik Odbora za društvene djelatnosti te Emil Daus, načelnik Općine Cerovlje.