Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Obilježen Dan bolesnika u Pazinu

Istarski domovi zdravlja - Ispostava PazinU povodu obilježavanja Dana bolesnika, 11. veljače Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić posjetio je Istarske domove zdravlja – Ispostavu Pazin gdje se sastao sa ravnateljem Istarskih domova zdravlja Antom Ivančićem, dr. med., voditeljicom Ispostave Pazin  Marinom Lovrinić te suradnicima. 

Cilj obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti o potrebama bolesnih, te naglašavanje značenja nužnosti humane i moralne potpore bolesnima. Ustanovio ga je Papa Ivan Pavao II. – 1993. godine kako bi potaknuo ljude različitih vjeroispovijesti da promisle o svojim mogućnostima brige i njege oboljelih. Obilježavanjem ovog dana Gradonačelnik se zahvalio i odao zahvalnost svima koji skrbe o bolesnicima: zdravstvenim, socijalnim i vjerskim djelatnicima te svima koji su posvetili svoj rad  njezi i podršci oboljelim pojedincima.

Grad Pazin nastoji u partnerstvu s Istarskim domovima zdravlja-Ispostave Pazin podržati sve aktivnosti  koje su u cilju podizanja kvalitete života najranjivijih skupina naših stanovnika, a bolesni to zasigurno jesu – istaknuo je Gradonačelnik.

Već treću godinu zaredom Grad sufinancira aktivnosti koje doprinose tom cilju. Tako je 2014. godine Grad Pazin nabavio za potrebe IDZ-a (Stacionara – Pazin) poseban krevet za najteže oboljele pacijente za što je izdvojeno 16.595,26 kn,  u 2015. godini je za uređenje jednokrevetne sobe za najteže oboljele pacijente izdvojeno 30.000,00 kuna dok je za 2016. godinu planirano 50.000,00 kuna za potrebe projektne dokumentacije za dogradnju pazinskog Stacionara, čime bi se  stvorili i bolji uvjeti za rad Hitne medicinske službe Pazin. Bila je to prigoda za zajednički obilazak novouređene jednokrevetne sobe za najteže oboljele pacijente kao i cijelog Stacionara.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.