Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Gradonačelnik primio sudionike projekta Welcome Europe iz Belgije, Danske i Italije

Jučer (6.5.2019.) je u Velikoj vijećnici pazinske gradske uprave Gradonačelnik Renato Krulčić sa suradnicima održao prijem za sudionike projekta Welcome Europe pristigle iz Salezijanske gimnazije Don Bosco iz Verone, Sint-Dimpnacollege iz Geela u Belgiji i Niels Brock Copenhagen Business College iz Kopenhagena u Danskoj. U polusatnom predavanju predstavio im je Grad Pazin sa svim njegovim djelatnostima – bogatom kulturnom i prirodnom baštinom, značajem Pazina kao obrazovnog središta Istre, razvojem poduzetništva, komunalnim aktivnostima, projektom Pazi(n) proračun!, aktualnim europskim projektima i drugime.

Cilj lani pokrenutog projekta učeničke razmjene Pazinskog kolegija – klasične gimnazije Pazin s pravom javnosti Welcome Europe je poticanje učenika na sudjelovanje u različitim oblicima aktivnosti tijekom ali i izvan nastave, čime aktivno primjenjuju i usavršavaju svoje znanje stranih jezika tijekom neposredne komunikacije i interakcija kako učenika, tako i ostalog osoblja škole, s učenicima i profesorima iz zemalja Europske unije, sudionika zajedničkih projekata.

Učenici sudjeluju u projektu tijekom školske godine putem online platformi, a kasnije se međusobno susretnu tijekom učeničkih razmjena i finaliziraju projekte. Cilj je prepoznati i uočavati interkulturalne razlike i sličnosti među vršnjacima iz europskih zemalja te potaknuti učenike na razvijanje kompetencija za samostalno učenje, a ostale sudionike projekta na cjeloživotno usavršavanje.

 

Projekt suradnje i učeničke razmjene s talijanskom, belgijskom i danskom školom planira zajedničke aktivnosti – radioemisiju, rad na časopisu, videokonferencije, posjet mjestima od povijesnog i kulturološkog značenja, aktivnu uporabu stranog jezika u ciljanim situacijama, boravak u stranoj zemlji i ugošćivanje učenika iz stranih zemalja

Posjet učenika je četvrti dio projekta koji će se odvijati u Kolegiju od 6. do 11. svibnja 2019. godine. Prethodio mu je boravak učenika u školama Institutu Don Bosco Verona, od 15. do 21. ožujka 2019. godine i  Sint-Dimpnacollege u Geelu u ožujku te Nils Brock Business Collegu u Kopenhagenu početkom travnja.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike