Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Gradonačelnik primio sudionike festivala slikovnice OVCA U KUTIJI

U ponedjeljak, 9. rujna, s početkom nove školske godine, u Pazinu je započeo četvrti međunarodni festival slikovnice OVCA U KUTIJI. Gradonačelnik se, zajedno sa suradnicima, pridružio festivalskim događanjima ugostivši u velikoj vijećnici Grada ovogodišnje sudionike festivala, njih dvadesetak, pisaca, ilustratora, prevodioca, autora kreatora i drugih profila zanimanja koji sudjeluju u stvaranju i promociji slikovnice.

U četverodnevnom druženju namijenjenom i širokoj publici i struci, i djeci i odraslima, bit će održani književni programi, likovne radionice ilustracije i stripa, izložba i predstave, te radionice pisanja, prevođenja i književne kritike te akcija „Slikovnica u izlogu“.

Grad Pazin pridružuje se želji i nastojanjima udruge KNJIGA U CENTRU iz Zagreba i GRADSKE KNJIŽNICE PAZIN koji organiziraju Festival, da se popularizira slikovnicu i njezine autore te da se od Pazina napravi centar slikovnice u koji će jednom godišnje dolaziti umjetnici i ljubitelji ovog visokovrijednog književnog žanra.

Gradonačelnik se aktivno uključio u ostvarenje ovog cilja i osobnim uključivanjem u program pa će u srijedu, 11. rujna u 18.00 sati, čitati posjetiteljima na Trgu slobode.

Uz programe za djecu i mlade na kojima će nastupiti Irena Zelena, Snježana Berak, Irena Jukić Pranjić, Valentina Briški, Dubravka Zima, Ana Petrović, Jasminka Petrović, Vane Kosturanov, Ivana Šaronja Stojak, Veseljko Stojak, Silvija Šesto, Snježana Babić Višnjić, Boris Kralj, Tomislav Tomić, Nikolina Manojlović Vračar i Anda Bukvić Pažin, u večernjim OFF programima namijenjenim samo odrasloj publici bit će predstavljeno drugo kolo biblioteke VRATA U PODRUM / slikovnica za odrasle, prikazan višestruko nagrađivan animirani film Gamer Girl, dok će svoja djela čitati Davor Šišović, Anita i Denis Peričić, Silvija Šesto, Snježana Babić Višnjić i dr.

U okviru Međunarodnog festivala slikovnice OVCA U KUTIJI održat će se i stručni okrugli stol na temu „što je a što nije slikovnica kao umjetničko književno djelo“, te tribina na temu „čitanje od najranije dobi“ koju će voditi Snježana Berak, predsjednica Hrvatskog čitateljskog društva.

Četvrti međunarodni festival slikovnice OVCA U KUTIJI održava se pod pokroviteljstvom Grada Pazina, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i ZANE – udruge za zaštitu prava nakladnika, dok su partneri Festivala: Kreativna mreža, Gradska knjižnica Pazin, Hrvatsko čitateljsko društvo, Čitaj mi!, Društvo likovnih stvaratelja Pazin – LG galerija, Društvo Naša djeca Pazin, Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, Pučko otvoreno učilište Pazin, Muzej grada Pazina, Etnografski muzej Istre – Museo Etnografico dell’ Istria, Studio moderna.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.