Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Gradonačelnik primio nagrađene maslinare

Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, pročelnica UO za gospodarstvo, financije i proračun Maja Stranić Grah te predsjednik Odbora za gospodarstvo Gradskog vijeća Karmelo Krebel primili su danas (28.02.2012.) pazinske maslinare koji su osvojili preko 25 zlatnih medalja na ovogodišnjoj manifestaciji „Maslina 2012.“ u Splitu, a Premium šampionom proglašeno je ulje OPG Flego, Bruna Flega iz Pazina.

Ovog vikenda u Splitu je po osmi put održana Međunarodna manifestacija maslinara Mediterana, "Maslina 2012", na kojoj se okupilo skoro tisuću uzgajivača maslina i proizvođača maslinova ulja iz čitavog Sredozemlja. "Maslinu 2012" organizirali su Vlada RH, Splitsko-dalmatinska županija i Savez maslinara i uljara Splitsko-dalmatinske županije, a održala se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike, dr. Ive Josipovića.

Pazinski maslinari, Bruno Flego, Emanuel Valenta, Goran Remac, Siniša Brajković, Kristijan Valenta i Dalibor Pauletić, ostvarili su velik uspjeh na stručnom ocjenjivanju maslinovog ulja u Splitu, osvojivši preko 25 zlatnih medalja. Najveće priznanje pripalo je Brunu Flegu, čije je ulje rosulja OPG Flego proglašeno Premium šampionom „Maslina 2012.“