Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Gradonačelnik posjetio korisnike Poludnevnog boravka

Povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana Gradonačelnik Renato Krulčić i zamjenica gradonačelnika Mirjana Galant su danas, 21. prosinca, sa suradnicima posjetili Poludnevni boravak za osobe s intelektualnim teškoćama Pazin koji od ožujka 2015. godine djeluje u Pazinu kao jedan od programa Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Istre.

U prigodno ukrašenom prostoru čije su ukrase korisnici sami izrađivali na svojim radionicama i u veseloj atmosferi desetak korisnika, sa voditeljima Marijanom Vrbica i Albertom Horvatom te predsjednikom Udruge Ozrenom Catela i predsjednikom Centra za inkluziju i podršku u zajednici Markom Perkovom dočekali su Gradonačelnika i njegove suradnike.

U ime korisnika, Gradonačelniku se obratio Vjekoslav Močibob koji je ispričao kako provode svoje vrijeme u Poludnevnom boravku. Naveo je kako od ove godine imaju novu informatičko-komunikacijsku radionicu gdje stječu nova znanja o radu na računalu te kako koristiti pametni telefon. Da primjenjuju znanje stečeno na radionici, najbolje govori podatak o trojici korisnika koji od nedavno koriste pametni telefon i u svakodnevnom životu.

Gradonačelnik je izrazio zahvalnost Udruzi za osobe s intelektualnim teškoćama Istre koja je zaslužna za osnivanje i djelovanje Poludnevnog boravka u Pazinu kao i Istarskim domovima zdravlja, Ispostavi Pazin u čijim prostorima poludnevni boravak djeluje. Istaknuo je kako je od samog početka rada poludnevnog boravka upoznat s potrebama korisnika za prilagođenijim prostorom i u tom smislu naveo kako Grad Pazin priprema projektnu dokumentaciju za „Društveni centar za osobe s invaliditetom“ za koju se očekuje da će biti gotova početkom slijedeće godine. Nakon što ista bude zgotovljena biti će prezentirana korisnicima boravka. Po dovršetka projektne dokumentacije za Društveni centar,  u suradnji s Udrugom za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Istre tražit će se izvori financiranja iz državne razine i/li EU fondova.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.