Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Potpisivanje Ugovora sa studentima stipendistima akademske godine 2017./2018.

Danas, 20.12.2017. godine, sa studentima stipendistima koji su pravo na stipendiju ostvarili na ovogodišnjem Natječaju svečano su potpisani Ugovori o stipendiranju u velikoj vijećnici. Grad Pazin je ove godine dodijelio dvadeset novih studentskih stipendija, za razliku od petnaest koliko ih se dodjeljivalo prijašnjih godina. Potpisivanju je uz gradonačelnika Renata Krulčića i njegove suradnike prisustvovalo i petnaest novih stipendista, odnosno njihovih roditelja.

Budući da je u tijeku donošenje rang lista drugih stipenditora, i da se jedan kandidat ovogodišnjeg natječaja koji je ostvario pravo na gradsku stipendiju odlučio za stipendiju drugog stipenditora, pravo na gradsku stipendiju ostvarit će prvi kandidat ispod crte s rang liste.

Ove se godine na Natječaj za dodjelu studentskih stipendija prijavilo šezdeset i sedam kandidata, redovitih studenata koji studiraju izvan Pazina, za razliku od prošlogodišnjih četrdeset i jedan, što govori u prilog tome da je u trendu povećanje interesa za gradske stipendije.

Ove godine natječaj je proveden prema novom pravilniku koji je donesen u srpnju 2017. godine, a najveća razlika u odnosu na stari je ta da nema više kriterija materijalnog položaja, dok su pojačani socijalni kriteriji, povećan je broj bodova za deficitarnost i uvedeno je vrednovanje volonterskog angažmana prema broju ostvarenih volonterskih sati u prethodnoj akademskoj godini.

Grad Pazin u ovoj godini sveukupno stipendira šezdeset pet stipendista, od čega je dvadeset tri pravo na stipendiju ostvarilo ove godine – tri učenika i dvadeset studenata. Iz proračuna se za stipendije izdvaja nešto manje od pola milijuna kuna. Stipendija Grada Pazina iznosi 700,00 kuna za studente, odnosno 550,00 kuna za učenike, a stipendisti koji ju jednom dobiju, ostvaruju pravo na njenu isplatu do kraja školovanja, pod uvjetom da redovito upisuju više godine.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.