Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Gimnazijalci na maštovit način predstavili vrtićkoj djeci zanimljivosti o Olgi Ban i Vladimiru Nazoru

U sklopu edukativnog programa Rujanskih svečanosti, danas su u Parku istarskih velikana gimnazijalci iz GSŠJD na maštovit način predstavili vrtićkoj djeci zanimljivosti o Olgi Ban i Vladimiru Nazoru.  Mići meštri i Tintilinići sa svojim su odgojiteljicama u ugodnoj šetnji parkom sa zanimanjem slušali učenike koji su se unesli u likove istarskih velikana čije ime nosi njihov vrtić, kao i buduća osnovna škola.

Udruženim snagama školarci i umirovljenici, kroz programe prilagođene upravo djeci vrtićke dobi, prenosili su znanje na mlađe generacije i tijekom prošlog tjedna.

Tako su prošli četvrtak, 21. rujna 2023. godine školski obveznici iz odgojnih skupina Hihotići, Bubamarci, Mići meštri i Tintilinići sa svojim odgojiteljicama sudjelovali  na manifestaciji Dragi naš Pazin, koju je organiziralo Katoličko društvo prosvjetnih djelatnika Istre mons. A. Heka, uz pokroviteljstvo Grada Pazina i Pazinskog kolegija.

Također, početkom prošlog tjedna polaznici dječjeg vrtića bili su u Parku istarskih velikana i saznali tko je bila Olga Ban i zašto stoje “te glave u parku”?,  kroz priču koju im je kroz zanimljive detalje ispričala Mirjana Monas iz Udruge umirovljenika s još nekoliko članica Udruge.

Više o Olgi Ban i Vladimiru Nazoru, kao i o ostalim istarskim velikanima čije se biste nalaze u Parku Istarskih velikana možete saznati putem QR koda na samim bistama ili na https://www.pazin.hr/o-pazinu/povijesne-licnosti/