Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Dinko Kreho u Kući za pisce

Foto: Marko CerovacU srijedu, 28. travnja, na terasi Kuće za pisce, održano je književno druženje s trenutnim gostom Kuće Dinkom Krehom.

Svestrani autor rođen je u Sarajevu 1986. godine, a bio je, između ostalog, član uredništva dvotjednika za kulturu i društvena pitanja Zarez, suradnik regionalnog projekta Alternativna književna tumačenja (AKT), te voditelj tribine „Od riječi do riječi“ u književnom klubu Booksa. Književnokritičke, esejističke i publicističke tekstove redovno objavljuje na portalima booksa.hr i proletter.me, kao i u tjedniku Novosti. Autor je pjesničkih knjiga „Ravno sa pokretne trake“ (2006.), „Zapažanja o anđelima“ (2009.), Simptomi (2019.), esejističke knjige „Bio sam mladi pisac“ (2019.), te koautor (s Darijem Bevandom) radiodramskoga krimi serijala „Bezdrov“ (2013). Živi u Zagrebu.

Nakon uvodne riječi ravnateljice Gradske knjižnice Ive Ciceran i riječi dobrodošlice pazinske zamjenice gradonačelnika Mirjane Galant, s gostom Dinkom Krehom razgovor je vodio Neven Ušumović, predsjednik programskog vijeća Kuće za pisce, u kom je autor s publikom podijelio svoja razmišljanja i iskustva vezana uz književnu kritiku, sociološke teme vezane uz medije masovne kulture poput stripa i žanrovske književnosti, a dotaknuto je i pitanje amerikanizacije medijskog prostora.

Autor je publici predstavio nekoliko svojih knjiga: Bio sam mladi pisac, zatim zbirku poezije Simptomi i najnoviji naslov Naš vršnjak Dylan Dog iz 2021. godine.

Podijelio je s prisutnima da tijekom boravka u Pazinu radi na novoj zbirci kratkih priča, a počeo je i s pripremama za novi fantastični roman.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike