Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

10. Noć muzeja

Noć muzeja 2015Hrvatsko muzejsko društvo još od 2005. godine organizira Noć muzeja. Ova manifestacija, koja je u prvoj godini predstavljala samo gradski pilot projekt šest zagrebačkih muzeja, u 2007. godini prerasta u nacionalnu manifestaciju u koju se tad uključuje sve više gradova, a broj posjetitelja prelazi 70 000.

Danas je Noć muzeja manifestacija kojom se u većini hrvatskih gradova nastoji ostvariti prepoznavanje muzeja kao dinamične institucije koja povezuje ljude s izvorima informacija, idejama i stvaralaštvom prošlosti i sadašnjosti. Kroz prigodni program – svakog zadnjeg petka u siječnju – godišnje se omogućuje posjetiteljima besplatan ulaz u muzeje, galerije i ostale kulturne ustanove, a sve kako bi se potonje sadržajno približile posjetiteljima. Događanja su raznolika – od izložbi, predavanja, radionica (…) do koncerata, performansa i kazališnih predstava.

Ove godine Hrvatsko muzejsko društvo organizira jubilarnu desetu Noć muzeja, koja će se održati 30. siječnja 2015. godine od 18:00 sati do 01:00 sati, sa slobodnim ulazom na sve programe. Ovogodišnji program pazinskih ustanova priključenih manifestaciji pronađite ovdje.