Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Završio 4. Festival palačinki u Pazinu

Proteklog je vikenda održan Festival palačinki u Pazinu. Slatki Festival, manifestacija za cijelu obitelj, realiziran je zahvaljujući suradnji i organizaciji Grada Pazina, Turističke zajednice središnje Istre, Pučkog otvorenog učilišta Pazin, LAG-a Središnje Istre, Pazin Sporta d.o.o. i Udruženju obrtnika Pazin.

Neumorni timovi ispekli su više od 25.000 palačinki na čak 30 m dugim pultovima, a sudjelovalo je više od 40 profesionalnih i amaterskih kuhara u pripremi slatkih i slanih delicija.

Na meniju je bilo zapečenih palačinki sa sirom uz umak od višanja, palačinka Veli Jože s umakom od tartufa, pršutom i naribanim crnim tartufom, panirane palačinke na bečki način, palačinka s paštetom od tune s rokulom i svježom paprikom i meksička palačinka kao jedan dio ponuđenih slanih palačinki. Od slatkih ste mogli uživati u kakao/čoko palačinki sa sladoledom tzv. Čoko bomba, palačinki sa sladoledom koju je predstavio Ledo, zatim palačinki s kestenom, bijelom čokoladom, te razne druge s đemom, namazom od lješnjaka, kremom od višanja, američkim palačinkama s raznim prilozima i nadjevima te brojne druge vrste palačinki.

U školsko-gradskoj sportskoj dvorani tražila se palačinka više, a bogat program nudio je za svakoga ponešto. Najviše su uživali najmlađi, a večernji sati ponudili su sadržaje i za nešto stariju publiku uz koncerte i nastupe poznatih izvođača. Za najmlađe posjetitelje bila je organizirana cjelodnevna zabava i animacija: dječje igraonice, doček Svetog Nikole, nastupi mađioničara te zanimljive kazališne predstave Istra Inspirita i Udruge Birikina.

Posjetiteljelje je kroz program vodila voditeljica Meri Simičić Beato, a kako ni glazbenog programa ne bi nedostajalo pobrinuli su se sudionici Festivala mladih glazbenih talenata ‘3,2,1…pjevaj!’ iz Vodnjana i Festivala ‘All you need is love’ iz Pazina, zbor Roženice i njihovi solisti te The Blondes a nakon gastronomskog dijela uslijedilo je zagrijavanje uz grupu The Night Express i Maju Šuput kao šećer na kraju večeri.

Pazin je doslovno bio prepun ljudi, a ponude i programi proširili su se i izvan dvorane. Tako ste mogli uživati u Slatkom shoppingu (17 pazinskih trgovina od 10 do 19 sati nudili su popuste od 20% do 50%), Slatkom vikendu (pazinski ugostiteljski objekti nudili su palačinke po vlastitoj recepturi u svojim objektima po promotivnim cijenama), Slatkoj posjeti (Muzej Grada Pazina i Etnografski muzej Istre nudili su posjetiteljima Festivala popust na ulaznicu u pazinski Kaštel) i Slatkom kinu (Pazinsko kino imalo je promotivne cijene ulaznica za filmove Neparožderi i Božić kod zločestih mama).

Pokrovitelji Festivala su: Upravni odjel za turizam Istarske županije, Turistička zajednica središnje Istre, Usluga d.o.o., Maistra d.d., Istarski supermarketi d.o.o., Podravka d.d., Histris i Vina Baćac.

Vidimo se i sljedeće godine na 5. Festivalu palačinki u Pazinu!

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.