Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

“Zasadi drvo ne budi panj!” – kolektivna sadnja drveća u Gradu Pazinu

Grad Pazin se po drugi put u ovoj godini priključio nacionalnoj kampanji kolektivne sadnje drveća „Zasadi stablo ne budi Panj“. Tijekom cijelog studenog diljem Lijepe naše, u cilju ozelenjivanja gradskih životnih sredina i poticanja brige za okoliš sadi se drveće.

U Gradu Pazinu organizirano se sadilo u dvorištu Osnovne škole Vladimira Nazora. Gradonačelnica Suzana Jašić zajedno s učenicima 5.d razreda i njihovim razrednikom Ivanom Štefanićem, priključila se akciji sadnje. Posađena su 4 stabla javora, u čijoj će hladovini uživati generacije koje tek dolaze. Stabla će u sklopu akcije posaditi i Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile, te će se saditi na još nekoliko javnih površina u Gradu Pazinu.

Osnovni cilj akcije je razvijanje ekološke svijesti o klimatskim promjenama i poticanje građana na očuvanje okoliša. Od prve akcije do danas, zasađeno je više od 150.000 stabala i ostalog sadnog materijala u Hrvatskoj, poručuju organizator – Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zasadi stablo, ne budi panj!.