Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Započeli radovi spajanja industrijske zone tvrtke Kamen na gradski pročistač otpadnih voda

15. travnja 2013. – Danas su u Pazinu započeli radovi na izgradnji fekalnog kolektora Pilane Kamen – tlačni vod, čime započinje i spajanje ove industrijske zone na gradski pročistač. Time se prvenstveno osigurava još bolja zaštita od zagađenja pazinskog potoka Pazinčice.
Radove su predstavili Dragan Šipraka, predsjednik Uprave Usluge d.o.o. Pazin i Daniel Maurović, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Pazina.

Prva faza izgradnje sastoji se od radova na javnoj odvodnji od ulaza u tvrtku Kamen d.d. Pazin, na javnoj površini ukupne dužine od 320 metara. Vrijednost investicije iznosi 620.000,00 kuna (s PDV-om) a financirana je od strane Hrvatskih voda (90%) i Grada Pazina (10%). Radovi započinju 15. travnja 2013., a završetak se očekuje 1. lipnja 2013. Investitror je Usluga d.o.o. Pazin a izvođač radova je pazinska tvrtka „Vladimir Gortan“ d.d..

U sklopu radova prve faze, na dionici od tvrtke Kamen do glavne ceste (tvrtke Puris) uredit će se šetnica prema s trotoarom i javnom rasvjetom. To je ujedno i prva faza uređenja šetnice prema Zarečju.

Druga faza izgradnje fekalne kanalizacije i spajanja na pročistač otpadnih voda započet će po završetku prve faze a financirat će ga tvrtka Kamen d.d. Pazin. „Time će se, uz industrijske zone Ciburi, Pazinka I i Pazinka II, koje su već spojene na pročistač, znatno povećati kvaliteta zaštite okoliša u Gradu Pazinu a cijelo se područje približava na visok postotak od 95% sveukupno spojene kanalizacije na gradski pročistač otpadnih voda, što predstavlja jedan od najkompletnijih sustava u Republici Hrvatskoj“, naglasio je Šipraka.
   

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.