Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Započeli 17. Dani Julesa Vernea

Jučer, 03. lipnja, predstavom za djecu pod nazivom "Preko grma, preko trna" teatra Tirena iz Zagreba otvoreni su 17. dani Julesa Vernea u Pazinu.

Zainteresirana djeca vrlo su brzo uspostavila interakciju sa glavnim likom – vilom tinejdžericom koja se oglušuje na roditeljske zabrane i prelazi šumsku granicu, kako bi upoznala nekoga tko je drugačiji od nje.
Prigodno, predstava je inspirirana hrvatskim mitovima i legendama pa su djeca na zanimljiv način naučila priče o štrigama i coprnicama, Juri Grandu i pasoglavcu, te brojnim drugim likovima iz narodnih predaja. U narednim danima u sklopu Dana Julesa Vernea slijede:

Srijeda, 04.06. u 19:00 sati, Kaštel// Otvorenje izložbe dječjih radova „Neobično i tajanstveno mjesto“;

Četvrtak, 05.06. u 17:00 sati, Kaštel// dječja radionica i izložba „Dječje igračke iz hrvatske baštine“; u 18:00 sati, Kaštel // Radionica „Djeca su prijatelji stakla“;

u 19:00 sati, Soba Julesa Vernea (Kaštel)// promocija stripa „Mathias Sandorf“;

Subota, 07.06. u 16:00 sati, Kaštel// Avanturistička utrka „Put oko Pazina u 80 minuta“; 17:00 sati// radionice, igraonice, pričaonice, stare i nove igre i igračke; 18:30 sati// Etno skupina „Veja“; 21.00 sati// inscenacija: Mathias Sandorf u 3 čina 
i brojne druge avanture i neobična putovanja za djecu i odrasle! Detaljnije opise i redovite najave programa možete pratiti na:
www.facebook.com/DaniJulesaVernea http://julesvernedays.com/

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.