Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Zajednici sportskih udruga Grada Pazina u 2018. godini 1,2 milijuna kuna

Jučer je potpisan ugovor između Renata Krulčića, gradonačelnika Grada Pazina i Lucijana Ujčića, predsjednika Zajednice sportskih udruga Grada Pazina (ZSUGP) za čiji je rad iz gradskog proračuna za 2018. godinu izdvojeno 1,2 milijuna kuna.  Nakon potpisivanja ugovora predstavljeni su natječaji Zajednice sportskih udruga Grada Pazina za sufinanciranje Programa javnih potreba u sportu za redovnu aktivnost udruga i sportske manifestacije na koje se je moguće  prijaviti do 28.02.2018. godine, te za sufinanciranje izobrazbe stručnih kadrova u sportu s rokom prijave do 31.10.2018. godine.
Krulčić je prilikom potpisivanja podsjetio na lanjsko donošenje Strategije razvoja sporta i rekreacije na području Grada Pazina za razdoblje 2017-2021 čiji su temeljeni ciljevi: poticanje participacije u sportu i rekreaciji –  Sport za sve; podizanje kvalitete rada s djecom i mladima te povećanje njihove uključenosti u organizirane oblike sporta; izgradnja učinkovitog i održivog sustava potpore, organizacije, koordinacije i praćenja pazinskog sporta te razvoj i brendiranje grada Pazina kao „grada u pokretu“.

Na području grada trenutno djeluje 40-ak udruga, a sredstva dobivena putem javnog natječaja osigurat će njihov kvalitetniji rad tijekom godine.

Ukupno je Grad Pazin za sport u ovoj godini osigurao 1,7 milijuna kuna što predstavlja 10,51 posto planiranih proračunskih prihoda. Kako bi se stvarne potrebe u domeni sporta ispunile, na godišnjoj bi se razini trebalo izdvojiti i do 2,5 milijuna kuna, istaknuo je Krulčić.

U programu javnih potreba najviše sredstava (660 tisuća kuna) izdvojeno je za obavljanje redovnih djelatnosti udruga, za sportske manifestacije 117 tisuća kuna, dok je za zajedničke sportske potrebe namijenjeno nešto više od 460 tisuća kuna.

Lucijan Ujčić, predsjednik ZSUGP, najavio je raspisivanje natječaja za tajnika, odnosno zapošljavanje stručne i motivirane osobe u ZSUGP koje bi se posvetila rješavanju nagomilanih problema, unaprjeđenju kvalitete i opsega rada ZSUGP te podršci radu i razvoja sportskih udruga, ali i sporta i rekreacije u cjelini. Osoba koja bi predlagala i implementirala mjere poboljšanja i obavljala stručno-koordinacijske poslove trebala bi biti stručno usmjerena prema sportu, poznavati načela sportskog razvoja i razumjeti problematiku struke.

U nastavku su prezentirani natječaji te je najavljeno da će se posebna radionica za udruge organizirati 5. veljače 2018. godine s početkom u 16,30 sati u polivalentnoj dvorani Školsko-gradske sportske dvorane u Pazinu.
Raspisane natječaje možete pronaći na slijedećem linku: http://www.zsu-pazin.hr/izvjestavanje/