Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Predstavljen je Javni natječaj za financiranje rada udruga

Na prekjučerašnjoj ( 24.1.2018.) radionici za izradu prijava programa, projekata ili manifestacija koja se je održala u Društvenom centru Veli Jože u Pazinu odazvalo se je 15-ak aktivista iz socijalne skrbi i zdravstva, odgoja i obrazovanja, kulture, prirode i ostalih zainteresiranih.

Cilj radionice je bio da se  da potencijalnim prijaviteljima pruže relevantne informacije vezane uz prijavu na Javni natječaj za financiranje programa/ projekata/ manifestacija od interesa za opće dobro iz Proračuna Grada Pazina u 2018. godini.

Natječaj je prezentirala Nevija Srdoč, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti, predstavljajući zakonski okvir financiranja civilnog društva te je u i svom izlaganju prošla kroz sve elemente koje on sadrži iznoseći pritom promjene do kojih je došlo u odnosu na protekle godine provođenja natječaja. U izlaganju je naglasak bio na bitnim dijelovima same prijave kako bi se udrugama olakšao način prijavljivanja i smanjili problemi u vezi s time budući da je način podnošenja prijava olakšan u odnosu na prethodne godine. Rok je za podnošenje prijava je petak – 9. veljače 2018., dok je prema Zajednici sportskih udruga Grada Pazina rok 28. veljače 2018. godine. U Proračunu Grada Pazina za 2018. godinu planirano je za ovu namjenu 580.000,00 kuna.
Srdoč je najavila i raspisivanje natječaja za dodjelu prostora udrugama kojima u ovoj godini istječu ugovori koji se planira za svibanj ove godine.

Anton Finderle, viši stručni suradnik za odgoj i obrazovanje, u nastavku je udruge informirao je o objavljenim Kalendarima natječaja za 2018. godinu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Nakon ove radionice održana je fokus grupa s predstavnicima pazinskih udruga vezana uz proces izrade Strateškog i akcijskog plana za period od 2018. – 2020. godine Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.